reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Truskawkowa jutro się poprawię ;)

Edysiek a K. da się uśpić tacie, czy tylko z Tobą zasypia?
Ja Młodej do lóżka już nie biorę, bo tylko gorzej było. Ona zamiast spać to podróżowała. Kiedyś jak sama spałam wzięłam ją do siebie. Tak się walała, że mało za szafę nie spadła jak się obudziłam. Teraz jej nie biorę. Najbardziej mnie męczy, że tylko ze mną zasypia. Jak mnie nie ma to mąż ją położy i jest ok, jak jestem jest horror.

Moje dzieci nie są ze śpiących ;) przyzwyczaiłam się.

Młoda padła po 14 spać. Idę zaraz buszować niech wstaje, bo potem nocne jazdy będą.

reklama
Katiuszka fajnie że do przodu z chodzeniem i pierwsze sukcesy w samodzielnej zabawie są.
milenka30 ja sową jestem i to ciągle nie dospaną bo lubię posiedzieć a nie mam jak rano pospać bo dzieci...

Kroczku wspaniale że takie fajne zakupy Ci się udało zrobić. Co do sandałków to dorwałam w CCC lasockiego co prawda za 80zł ale starszakowi się podobały niesamowicie i dla brata wybrał. Zobaczę może starszakowi w końcu coś kupię.

Czekam teraz na dziecko bo przeziębiona i koleżanka mi go odbierze a ja grzecznie leżę w łóżku.

Truskawkowa jutro się poprawię ;)

Edysiek a K. da się uśpić tacie, czy tylko z Tobą zasypia?
Ja Młodej do lóżka już nie biorę, bo tylko gorzej było. Ona zamiast spać to podróżowała. Kiedyś jak sama spałam wzięłam ją do siebie. Tak się walała, że mało za szafę nie spadła jak się obudziłam. Teraz jej nie biorę. Najbardziej mnie męczy, że tylko ze mną zasypia. Jak mnie nie ma to mąż ją położy i jest ok, jak jestem jest horror.

Moje dzieci nie są ze śpiących ;) przyzwyczaiłam się.

Młoda padła po 14 spać. Idę zaraz buszować niech wstaje, bo potem nocne jazdy będą.

Myślisz, że też nocka pełna pobudek przed nami ?

Auliya - zdrowia dla Ciebie.

Zawsze wydawało mi się że jak ktoś mówił że dziecko źle znosi ząbkowanie to myślałam że chodzi o jedynki, że są najgorsze. A tu wychodzi na to że niekoniecznie. Chyba połowa z nas się wykończy przy tym ząbkowaniu. A u chłopaków końca nie widać. Dopiero górne dwójki na horyzoncie :no:

Poza tym są fajni i pocieszni. O nauczył się dawać buzi i nawet na placu zabaw podbiega, daje buzi i leci dalej.
Poza tym strasznie zaczepiają obcych ludzi. Albo coś do nich mówią, albo pokazują paluszkami, albo jak są akurat poza wózkiem to podchodzą,.chcą dotykać, brać za ręce lub podbiegają z okrzykiem "daj" jak np widzą że ktoś ma telefon w ręce ;-)

Ja moją próbowałam na drugą drzemkę położyć ale nie zasnęła,takze 40minut jej wystarczyło na cały dzień a mi nie koniecznie;-).Moja córcia chciała dzisiaj spróbować kuchni francuskiej,próbowała zjeść ślimaka znalezionego na trawie:rofl2:.Poza tym spiekła sie trochę bo grzało okropnie,za to jutro zimno i deszcz.

Rila według mojej dentystki najgorsze to są trójki. U nas najgorsze są wszystkie ;)

Milenka padłam z tej kuchni francuskiej :D

My tez nie odbiegamy od reszty i juz pierwsza pobudke zaliczylismy. A ponownie usypiamy tylko z Mama i to przy cycu.
Rila potwierdzam to co DJMka napisala, że trójki podobno najgorsze a idąc tym tokiem myślenia to u nas same trójki wychodza. Hi hi

Milenka u mnie dzisiaj zimno i deszcz. Podobno od jutra ma być poprawa.
DJMka tacie też się da uśpić i babci, więc tyle dobrze.
Auliya zdrówka.

U nas im dalsze zęby tym gorzej. Przy jedynkach nie widziałam, że dziecko ząbkuje. Przy 4 było ciężko. Pewnie to zależy od wielkości zębów. Boję się piątek.

Moja śpi już od 19. Byliśmy na zakupach i zasnęła pod domem. Obudziłam ją, wykąpałam, dałam butlę i jakoś zasnęła a bałam się, że już nie zechce iść spać.

reklama
Edysiek moja za nic nie da się uśpić nikomu jak jestem w domu. Jak mnie nie ma to moja mama czy mąż na drzemkę ją położą. Nie wiem jak poszłoby ze spaniem nocnym. Dlatego boję się pójścia do pracy zmianowej. Wiem, że by się przyzwyczaiła, ale wiem też jak potrafi się drzeć.

A propo zębów to Młoda całe łapki wkłada do paszczy. Zastanawiam się czy 5 się nie szykują, bo aż ssie te palce.

Do góry