reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ancona ja mysle, ze jak podalas pulmicort i potem sie juz nie dusil to bedzie ok. Ale jak masz berodual to rob 3 razy dziennie puki ma typowo szczekajacy kaszel. U mnie krtan puki faktycznie sie nie dusi konczy sie na inhalacjach. Aaa i jeszcze Neosine lub Groprinosin do tego i fenistil w kroplach 3x5 kropli

reklama
Truskawkowa z tego co piszesz to mam tylko pulmicort wczoraj ostatnią saszetkę zaczęłam, to tam tylko kilka tych ampułek jest.
Kurde nie wiem co robić bo i starszak wstał zaflukany, zakasłany i zapuchnięty :confused2: tak solidarnie z bratem ;-):wściekła/y: kochane dzieci teraz jak zamówię wizytę domową to podwójnie po 70 pln na główkę a jeszcze leki ku.... sporo. Przemęczyć się jeszcze dzisiaj i rano do przychodni a jak z młodym będzie gorzej aaaaaaaa nosz kurna dylemat...

Ancona Truskawkowa współczuję kolejnej wali z inhalacjami, Milenka a jak u was? Edysiek Kini przeszedł katar? Viltutti u Ciebie Olo chyba już zdrowy?

Ancona jedno co mnie zastanawia to u nas na pomocy nocnej i świątecznej dyżur ma osobno pediatra, szkoda że u was ignorują to że dzieci leczy się inaczej i nie ma właściwego lekarza na dyżurach.

my wstaliśmy 9.30 ale Olo z godzinkę bawił się w łóżeczku. Wczoraj to on chyba odsypiał piątek bo innego wytłumaczenia nie mam.
Marcia ciekawa jestem jak przeprowadzka, kto wie może to już ostatnia? Jak sprężycie się z wykończeniem to na jesień do domu i będziecie już całkiem u siebie :D

Ja uciekam coś podszykować bo do starszaka koleżanka dziś przychodzi tylko czy się do kuchni dopchnę bo moje szczęście szykuje butelki do rozlania piwa.

Truskawkowa
kawa.gif
dla Ciebie

Auliya Kinia ciągle zasmarkana. Jak to się mówi leczony katar trwa 7 dni a nie leczony tydzień ;-)
Co do piwa to ja bardzo lubię, a przyznam się że swojskiego jeszcze nie piłam.
Zmykam na spacer z małą, może zaśnie to chwila spokoju będzie :-p

Ja tylko na szybko,byłam na dyżurze,osłuchowo czysta,uszy ok,pan dr stwierdził że moze poczatki astny a że nie mógł sie zalogować i znalezc ubezpieczenie to dał leki na 100% i uwaga nie byle jakie tylko nebbud,singulair w granulkach,fosidal[to akurat ok]ale ceny ok 200zł bez refundacji!!!!jutro idziemy do pediatry,a lekarz stwierdził że te leki na obniżke mozna zapisać tylko jak jest astma stwierdzona.PATAŁACH NIE PRZYZNAŁ SIE ZE NIE ZNA OBSŁUGI KOMPUTERA

Hej.
Katjuszkooo - staram się jak mogę ale już pomału dopada mnie masakryczne zmęczenie. Aje u nas w pracy tak jest. Jak są nadgodziny to warto robić bo potem może nie być np przez parę miesięcy. A płacą półtorej albo podwójną stawkę w zależności ile pod rząd się godzin siedzi a za niedzielę całą płacą podwójnie. Mąż wczoraj i dziś siedzi w pracy więc ja coś dom ogarnęłam, obiad dla młodej ze słoika i jak miałam czas na forum to mi się przysnęło na kanapie a teraz już Emma się kręci po drzemce.
W każdym razie pozdrawiam wszystkie gorąco, nie zapomniałam i nie przerzuciłam się tylko na podglądanie...żeby nie było;-)

reklama
Auliya no u nas jeden lekarz dla wszystkich a żeby pediatra zbadał to ten musi dać skierowanie na szpital :confused2:

Milenko tacy właśnie specjaliści przyjmują na dyżurach :crazy: szkoda gadać, a skąd mu się astma wzięła? Dopiero ciągłe zapalenie ucha a tu astma? A ceny leków masakra :szok:

My narazie w domu pójdę za radą Truskawkowej i zrobimy na wieczór inhalacje pulmicortem a rano do pediatry.

A ja smażąc kotlety włożyłam dwa palce w rozgrzany tłuszcz i booooli jak cholera ! Siedzę z ręką w kubku z lodowatą wodą, bąble się porobiły i pewnie skóra zejdzie ajj no oferma ze mnie :zawstydzona/y:

Do góry