reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

DJMka no ja też byłam w szoku i powiem Ci, że moja 12 latka nie ma pojęcia co one śpiewały :baffled:

Co do prezentów to u mnie będzie najbliższa rodzina i jak pytają co kupić to ja pytam ile chcą wydać. Przyznam, że z takim maluchem to dużo łatwiej niż ze starszym dzieckiem.

reklama
Edysiek to Twoja jest normalnym dzieckiem :D ufff dobrze, że takie istnieją :) dla mnie to realizacja ambicji rodziców w większości przypadków.

Zmobilizowałyście mnie tymi tortami i zamówienie już złożyliśmy, zwłaszcza, że termin mamy gorący (lany poniedziałek). Nasza babeczka bierze 75 zł za kg, chyba jeszcze do przyjęcia. A cuda robi niesamowite.
Zrujnuje mnie to bachorstwo, na 16.04 tort dla Zochy, na maj na komunię:baffled:. Że o prezentach nie wspomnę.
Nie mam pojęcia co tej Ewci kupić, zabawek sterta po siostrach. Pytania od babć i chrzestnych już się posypały. Co wasze maluchy dostaną na roczek? Może coś zgapimy;-)
Tort to ja zwykle mialam kolo 1, 5 kg i chyba w 60 zl sie miescil Ale my zwykle taki tradycyjny tylko udekorowany i opisany dla chlopca. U nas torty lodzkie wiec cukierni ptys zawsze bralismy. Niestety nie maja cennika na stronie ale jutro do nich przedzwonie to sie dowiem co i jak :)
Wader jest super u nas od 5 lat uzupelnialismy E dwa razy o dodatkowe tory i starszak regularnie qyciaga na wierzch i sie bawi.
Dla dziewczynki wozek powinien byc tez na dlugo ba sprawdzilby sie i u chlopca z tego co widze w przedszkolu ;-).
My mamy prawie wszystko i chcemy maly zestaw duplo dla naszego Bąbla i kasę to wkoncu kupimy mu żyrandole bo ma 1 lysa zarowke w pokoju.
Taka mi wpadla w oko http://lampypodlogowe.pl/photos/lampa-dziecieca-plafon-balon-massive-monty-tanio-1977467546.jpg
Tylko patrzylam teraz na rozne fotki i moze cos wykombinuje sama :)
---------------
Moj starszak nie ma wyjścia i slucha Happy sad, oldfilda, Toola. Mlodszy w dzien zasypia przy Little jez band, husky rescue, simply red a wieczorem przy klasycznych kolysankach.
Do tego wszystko co ja spiewam a to juz bardziej piosenka turystyczna i poezja spiewana :)

Starszy spiewa cudnie i ma swietna pamiec - glownie repertuar przedszkolny.
Choc przyznam ze rowniez lubi spiewac "moje" piosenki

Ostatnia edycja:
Wiśniowa Torty urodzinowe i okolicznościowe Wołomin, na większość imprez u niej braliśmy

Oj zgadza się, z każdym rokiem z prezentami gorzej, dzieciaki teraz wszystko mają, same już nie wiedzą co mogą chcieć.

Oglądnęłam kawalątek tych gigantów, nie dałam rady patrzeć na 7-8 latki stylizowane na nastolatki, wystrojone, wymalowane. No ale fakt faktem że takie utalentowane dzieciaki na większą skalę raczej nie mają się gdzie zaprezentować.

Dzięki za podpowiedzi z prezentami. Ostatnio w przychodni Ewy od kopary nie mogłam odciągnąć. Dzieciak żadnego samochodzika czy ciężarówki w domu nie, chyba luknę co wader ma fajnego i jakąś koparę czy coś w ten deseń zamówimy.
DJMka też mi się podobają drewniane wózki, ale myślę nad czymś bardziej praktycznym, leciutkim, składanym, żebym mogła do wózka upchać jak się odwidzi pchanie.
W ogóle mamy sporo drewnianych zabawek - pudło klocków, pociąg z wagonikami i to są ulubione zabawki Ewy. W piwnicy czeka jeszcze pudło plastikowych klocków chyba wadera, ale nie wiem czy się doczekają, no chyba że na zmianę z tymi drewnianymi jej będę wyciągać. Dla mnie klocki wszelkie zawsze były najlepszym, uniwersalnym prezentem na każdy wiek. Lubię takie zabawki, które dziecko może różnie wykorzystać, coś samemu pokombinować, potworzyć.

Antybiotyk to Amotaks i niestety w ulotce jest napisane że mogą być takie skutki uboczne:( Tak smarujemy ochronnie dupkę Linomagiem i Alantanem jak zawsze. Na szczęście daja rade w nocy wyleczyc ten stan tyle tylko ze w dzien czasami znow sie pojawia. No nic wypada czekac do konca kuracji i do powrotu normalnych kupek:) i pierdzioszkow bez kleksikow:)

Auliya żyrandol super i jakby tak sie uprzec to i ja bym poprosila o kase na wykonczenie pokoiku w takie drobiazgi ale chyba wole zeby K mial frajde z zabawki:) A swoja droga to uwielbiam zabawki drewniane i z tego co widze K tez je lubi. Zawsze to mozna pogryzc i nic sie nie stanie:) Szukalam ostatnio gryzakow drewnianych ale niestety na moj pech nie bylo nigdzie:/

A ja na zrelaksowanie ogladalam dzis ten serial Strażacy:)

A ja sie mialam tez zrelaksowac a zamiast tego łzy mi leca... odszedl Andrzej Koczewski - czlowiek którego twórczość towarzyszyła mi całe życie. Jego piosenki śpiewam do snu moim dzieciom tak jak kiedyś moja mama...

a z zabawek nie dostosowanych do wieku to moj uwielbia Fisher Price Zamek Warowny Rycerza Andrzeja Y2446

Tak w ogóle to mąż ostatnio zauważył że robi bardziej skomplikowane rzeczy niż brat w jego wieku no ale cóż on ma od kogo zgapić:baffled:
--------
Kroczku ja mam ten luksus że tona zabawek po starszaku

Hej.
Dopiero teraz mam czas zaglądnąć. Super pogoda u nas dziś była więc prawie cały dzień poza domem. Pierwsze miasto, wydaliśmy vouchery które Emma dostała na urodziny i kupiliśmy jej rowerek smarttrike. Dostała też balon na patyczku z McDonalda i trzymała go prawie dwie godziny, co było dla mnie szokiem bo ją wszystko nudzi szybko. Zaopatrzyłam ją też w dwie nowe czapki i apaszki pod szyję. Potem trzeba było wypróbować rowerek więc pojechaliśmy nim na spacer, ale się mała cieszyła :-D I jeszcze huśtanie było na placu zabaw. Odwiedziliśmy po drodze szwagierkę i jak wreszcie wróciliśmy do domu to mała po kąpieli i kaszy padła i ani drgnie :-)

Kroczku - a próbowałaś na pupę bepanthen. U nas zawsze pomaga.

Edysiek - jak na razie mała czuje się dobrze. Ponoć po tej szczepionce objawy pojawiają się pomiędzy 6 a 10 dniem od podania.

Na prezent klocki są super, książeczki takie pierwsze z dużymi obrazkami, fajne są też właśnie vouchery bo można kupić maluszkowi to co w danym momencie sprawia mu radość.

Co do tortu to uważam, że na roczek warto zamówić jakiś fantazyjny. Niby dziecko nie pamięta, ale zdjęcia będą super na pamiątkę.

Ostatnia edycja:
Caly dzien nie pisalam bo wywalilo mnie z aplikacji. Na kompie cos Tam podczytalam ale nie mialam za bardzo czasu. A teraz....jest 5 rano i mam czas....niespodziewanie junior ma prawie 39stopni....a juz sie cieszylam, ze na dobre wyzdrowial......nosz kur.......

reklama
Kurcze niby nic mu nie jest tylko ta temp. Z nosa minimalne ilosci sciagnelam. Ale juz w dzien taki marudny byl.Mam nadzieje ze to 3 dniowka,a nie angina.
Marcia jak myslisz jechac rano na pomoc czy czekac cierpliwie do ooniedzialku??Co Ty planujesz zrobic??

Do góry