reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Milenka gratuluję pierwszego zębola :) moja od paru dni śpi słabo w dzień przez co jest zmęczona i rozdrażniona, a do tego kolejne zęby idą, bo znowu pcha do paszczy wszystko. Niech wylazą, bo oszaleć idzie.

reklama
Kroczek - miałaś racje, odkąd F siedzi to dodatkowe umiejętności dochodzą lawinowo. Dzisiaj nic tylko by chciał stać...oczywiście trzymany pod pachy.

Milenka - gratulacje ząbka !! To juz chyba wszystkie nasze dzieciaki maja uzębienie :D

Truskawkowa - jak chłopaki ? Jak po imprezie ?

DJMKa - widać, że Twoja też strajkuje ze spaniem dziennym. Witaj w klanie :)

Edysiek - witaj i Ty :)

Ostatnia edycja:
Milenko - gratulujemy pierwszego ząbka!

A ja...jak mi mąż wyzdrowieje to coś więcej napiszę. Na razie masakra...tylko patrzę i czekam czy Emma nie załapie paskudnego zapalenia zatok :-\

Jestem dziewczyny i tylko melduję że żyję ale jakoś weny brak. To chyba ta pogoda tak działa bo i moje dziecko ma problemy ze spaniem:/

Milenka gratuluje zębolka:)

Mika mój sam już staje przy szczebelkach, meblach i innych sprzętach i na szybko myślimy o kojcu bo strach juz taki jest predki:)

Milenka - gratuluję pierwszego zębola:-)

Mika - lada moment a będzie sam stał!

U nas też problemy ze spaniem i w dzień i w nocy, i jedna i druga sztuka więc jest do d... Myślę że idą zęby i stąd te problemy, poza tym multum nowych umiejętności ostatnio zdobyli więc też przeżywają i nawet nocami ćwiczą.

Witam na szybko. W piątek spontanicznie spakowaliśmy się, zamówiliśmy hotel i ruszyliśmy do Wrocławia zdobyć zoo ;-) Niedawno wróciliśmy i muszę nas rozpakować i poprać. Jutro zajrzę co u Was.

Przyłapałam dzisiaj Olka jak był w trakcie wspinania się na schody, już trzeci stopień zdobywał...
Taki z tego morał, że już nie ma "bezpiecznych" miejsc w domu, gdzie moje dziecko nie zrobi sobie krzywdy.

Witam :-)
Moja w nocy dodatkowo strajk na spanie zrobiła i nie spała między 2:30 a 4 :baffled:
Milenka gratulacje ząbka. Ja też się boję tego porannego wstawania, bo teraz najwcześniej wstajemy o 8 :rofl2: Ale może dzięki temu uda nam się znowu wypracować jakiś stały rytm dnia.

Madzik zdrówka dla męża i niech choróbsko trzyma się z dala od Emmy.
Mnie ciągle męczy kaszel i też się boję, że mała się ode mnie zarazi.

Kroczek ja stawiam kojec od razu jak rozbiorę choinkę, bo już ciężko małej upilnować. W środę u nas kolęda to będzie można rozebrać.
Jeszcze nie staje, ale i tak już wszystkie kąty są jej i szafki zaczyna otwierać :eek:

Viltutti
niestety dla takiego wszędobylskiego malucha nie ma w domu bezpiecznych miejsc.

Witam
U nas nocka fatalna. Młoda pospała do 22 i co chwilę pobudki robiła, a ja kursowałam z pokoju do pokoju. W końcu po 3 wzięłam ją do nas. Pospała do 7.

Viltutti moja też wszędzie włazi. Schodów, co prawda nie mam, ale szafki to jej żywioł i stawanie przy wszystkim. Kojec mam, ale miejsca na niego brak.

Madzikm zdrówka dla was, oby Emmę ominęło.

Mika to jakiś zbiorowy strajk.

reklama
Ewa też wszędzie włazi, kojca nie planuję, bo chyba by się buntowała, ona lubi przestrzeń mieć. Ulubione są szuflady i włażenie pod krzesełko do karmienia. A jeszcze klatka z chomikiem - stoi na dywanie i chomiczyna kiedyś na zawał padnie, buja tą klatką, wali w nią, próbuje otwierać, a nie bardzo mam ją gdzie postawić żeby dostępu nie miała.
Mamy trzeci ząbek:-) i chyba czwarty na horyzoncie, bo takich ryków przy usypianiu to jeszcze nie było.

W środę moje straszaki ciężkie chwile czekają, ja nie wiem jak one się ogarną rano, codziennie przed 10 wstają, a spać nie chodzą jakoś masakrycznie późno, bo przed 22 śpią. Wczoraj o 21 zagoniłam do łóżek, ale imprezowały do 22. Ciężko się będzie przestawić. Ale tylko półtora tygodnia i ferie.

Madzik zdrówka

Do góry