reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Mała właśnie zjadła i poszła spać, a ja stwierdziłam że na pół godziny to mi się już nie opłaca kłaść do łóżka :rofl2:
Pół nocy się kręciła i miauczała przez sen, dopiero jak dałam jej Nurofen zasnęła porządnie, więc to chyba zęby.

Madzik zdrówka dla męża i oby Emma się nie zaraziła. No i Ty też się nie daj. Ja też nie choruję wcale, mój mąż potrafi czasem co miesiąc być chory (już nie wnikam jaka to choroba, jak to u faceta coś go zaboli i już umiera :-D) A ja jak tylko czuję, że cos mnie łapie wezmę Gripex czy cos i na drugi dzień nic mi nie jest.

Moja córcia ogólnie jest bardzo pogodnym dzieckiem, budzi się z uśmiechem i nie schodzi jej z buźki przez cały dzień. Śmieje się najczęściej przy starszej, nawet wystarczy że ją zobaczy i jak się bawimy. Ale tak sama z siebie to raczej nie.
Za to często sobie śpiewa i to u niej oznaka radości :-)

Agunia super, że angażując nianię mogłaś sobie dom ogarnąć. Może dzisiaj bez niani też się uda.
Ja też korzystam ile się da z pomocy teściowej przy opiece nad Kinią, niemal codziennie zajmuje się nią godzinkę czy dwie więc na spokojnie mogę coś zrobić :tak:

Milenka dla mnie też bez świątecznych porządków i przygotowań nie byłoby świąt :tak: Najpierw trzeba się urobić po pachy, żeby później można było świętować :-p

reklama
Marcia jesteśmy bardzo zadowolenie z niani, bo ma świetny kontakt z Julkiem, a jak rano przychodzi to Julko cieszy się na jej widok. I to dla nas jest najlepszy znak, że wszystko jest ok. No i dużo z nim pracuje, nauczyła Julka pokazywać gdzie jest oczko, a gdzie nosek. I teraz jak tylko się budzę to od razu mam małe paluszki wepchane do oczu i muszę bić brawo :-) Poza tym dużo mi pomaga, np. wczoraj jak Julko spał to wyprasowała mi dwa zaległe prania i wszystkie zasłony i firanki :tak:

Odnosząc się do powyższego Kroczku wybacz, ale nie ma szans, bo jeszcze mi ją podkupisz.

Ancona ale pospał za to chociaż troszkę dłużej?

Milenka, Ty i Edysiek to powinnyście dostać order za to że wszystko jesteście w stanie ogarnąć.

Marcia narzekasz na wstawanie, a ja nieświadoma tego co mnie czeka nie mogę się doczekać, aż ten mój leniuch poderwie tyłek z podłogi :-)

Aaaaaa, no i dostaję już od syna wielkie, oślinione buziaki z otwartego dzióbka. Cudne uczucie :tak:

Ja tylko na szybko bo Mlody szaleje :)

Agunia super ze niania w porzadku i Julek ja lubi. No i jak slodko z tymi buziaczkami :)
Marcia moj tez sie podnosi ale niestety nie opanował spadania na pupe. Juz kilka razy uderzyl glowa, staram sie pilnowac i na miekkie klasc ale czasem poprostu die nie da. A on uparciuch i musi po swojemu.
Edysiek i Milenka, wy jestescie niemozliwe :)
Ja zaraz zmykam po prezenty, czesc zamówilam i przyjdzie kurierem a czesc musze sama kupic.

u nas nocka też ok,mleczko o 3 i spanie dalej do 7:tak:,czasem smoka wsadzić ale ja mam łóżeczko koło siebie to nawet nie wstaję.

AGUNIA super że trafiła Ci się taka niania,moja jak nakarmiła młodego to miseczkę nawet nie umyła po nim tylko po powrocie miałam zlew pełny talerzyków i kubków,do tego to zimna kobieta ale zaciskałam zęby bo innej chetnej nie było:confused2:.

Madzikm jak zdrówko?

EDYSIEK Ty twarda baba jesteś:-p,ja kilka razy w roku mam zapalenie zatok,łykam prochy i póki co żyję,kiedyś muszę iść zrobić zabieg bo to juz nie do wyleczenia.

Ale pięknie słoneczko świeci.

Dziecko mi sie dzisiaj odmienilo. Nocka super jak na niego a teraz spi juz 1,5 godziny! A normalnie jak nie jestesmy na spacerze to w domu max pol godziny sypia. Zdarzylam troche posprzatac i podlogi pomyc. Oho koniczyny spania :-)

Hej
Zdrowie kiepsko, i męża i moje. Emma na razie zdrowa i oby tak zostało:tak:

Agunia - fajnie, że Julek ma taki dobry kontakt z nianią :-). Taka Pani to skarb, bo i dziecko dobrze wychowuje i w domu pomoże. Czasem przydałby mi się taka pomoc, ale tylko czasem. Pewnie jak bym pracowała tak jak Ty na pełny etat to bez pomocy by się nie obeszło :-)

Marcia - oby przemiana była permanentna:tak:

Melduje ze żyje. Nastrój mało świąteczny :( nie jestem w stanie nic przy Młodej zrobić :( mama była półtora dnia ale to tylko bieżące ogarnianie zrobiłam :( na pranie mi miejsca brakło. Światełka w oknie powiesiliam bo wszyscy sąsiedzi szaleją a my nic nie mieliśmy... Kupiłam dziś kiecke na święta bo jak przejrzałam wczoraj garderobę to padłam- wszystko podniszczone i rozciągnięte po ciąży... ostatnio jak matka polka się noszę to przynajmniej na święta będę jakoś wyglądać...

MadzikM zdrówka! I żeby Emma nie złapała

Agunia zazdroszczę niani :) marzy mi się taka. Z rozwojem ruchowym to mi się wydaje ze im "gorszy" diabelek tym się wolniej rozwija bo więcej na rękach.. moja teraz etap ze chce stać cały czas ale sama tyłka nie ruszy :(

Edysiek, Milenka - zapraszam do mnie, poczuć jeszcze lepiej święta ;) super ze tak ogarniacie

Mika jak podróż?

I juz nie wiem co jeszcze komu..

reklama
Witam sie i ja:)
Katjuszka łączę sie w bólu bo mój Brzdąc mimo, że grzeczny to mega absorbujący. Niezostanie na chwile nawet sam, nie umie sie sam bawic. Muszę siedziec kolo niego bo inaczej placze i mialczy az serce boli:( Ja tez nie mam nikogo do pomocy chociaz wpodworku pelno ludzi ale nikt nie kwapi sie zeby przyjsc i pobawic Kubusia chociaz godzinke. Ehh przepraszam ostatnio tylko narzekam:(

Marcia oby Ignas juz tak ze spaniem zostal:)

Agunia super niania, co ja mowie Skarb nie niania:) Oj blisko mam w miare do Ciebie to moze i bym podkupila:)

Edysiek, Milenka no wlasnie ja tez nie umiem tak bez tych Świątecznych porzadkow i dlatego magia Świąt u mnie kuleje:)

Madzikm zdrówka życzę:)

Do góry