Andzia 160281
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny czy poradzicie jak przestawić maluszka na dzień-noc bo jak na razie to w dzień ładnie przesypia a jak przychodzi wieczór to oczy jak 5 zł i po spaniu
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Hej ho!
Olaf byl wczoraj pod wieczor mega marudny, bo chyba nie umial kupy zrobic. Masowalam, poilam woda i herbatka i nic. W koncu padl o 22 ze zmeczenia i spal do 4 rano. Dzis przy porannym przewijaniu wywalil w koncu kupala, wodnistego zolto-zielonego. Dobrze ze idziemy dzis do pediatry. Niechze mi poradzi cos na te kupy raz na 2-3 dni, bo to przeciez nienormalne Zobacze ile ten maly zboj przybral na wadze.
U mnie chyba kryzys laktacyjny. Bo cycory ciagle miekkie, choc jak je poprzyciskam to mleko leci. Zaczynam sie jednak obawiac i wrocilam do picia herbatek laktacyjnych. Jak tak dalej pojdzie nic nie uda mi sie extra dla Ola poodciagac, a 12 czerwca ide na wesele i chcialabym zeby mama mi go karmila moim mlekiem. Butle z mm dostaje ok. dwa razy dziennie.
Najlepsze jest to, ze jeszcze nie bylam u ginekologa a juz prawie 9 tygodni po porodzie. Nie mam kiedy isc ; / No i musze zrobic test na cukrzyce i proby watrobowe po cholestazie. Ech z ta cukrzyca to mi sie wybitnie nie spieszy Szczegolnie ze sobie pozwalam ze slodyczami, oj pozwalam ...
Powinnam isc tez do dentysty ... i do PZU zalatwic zwrot kaski za pobyty w szpitalu, ale jakos wybrac sie nie moge. Podziwiam te z Was ktore aktywne zycie poporodowe prowadza. Ja jakos nie umiem sie zupelnie zorganizowac. Masakra jakas. A jeszcze planuje od pazdziernika na studia podyplomowe sie wybrac. Nie wiem jak to wszystko pogodze. Jotemko moge wpasc do Ciebie na kurs ogarniania???? Podziwiam Cie kobieto ze dajesz rade wszystko sobie zorganizowac. Ja przy jednym dziecku jestem z reka w nocniku
Loka - rozumiem że zależy Ci żeby do butli przyzwyczaić? myślę, że mm raz kiedyś nie zaszkodzi.
Kurcze, gdybym przed wyjsciem na spacer miala jeszcze myśleć o przygotowaniu/zabraniu mleka to bym pewnie w ogole nie wychodziła ;-)
Madziolina, Loka - zazdroszczę wakacyjnych planów. Ja mam nadzieję że zdecydujemy się chociaż na kilka dni nad nasze morze skoczyć. I tak sobie myślę że chyba łatwiej wybrać się z kilku miesięcznym maluchem niż takim 1,5-2 latkiem - więc korzystajcie :-)
Zovita - miękkie cycki to raczej normalna sprawa jak już się karmienie unormuje. A do ginekologa poprzednim razem udalo mi sie wybrac po pól roku.