reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witajcie

Patuśka - powodzenia ! Jak studiowałam to w mojej grupie były dwie dziewczyny świeżo po porodach. Potrafiły wszystko ogarnąć i były bardziej zorganizowane niż ja. Wiec ogromny SZACUN dla Ciebie.

U nas dzien bardzo spokojnie minął. Dziecko mi spało prawie cały dzień ale za to teraz zaczyna sie pomału koncertowanie :/ mam nadzieję, że padnie niedługo ;)

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Oj wiem doskonale czym są kolki :no: Jeżeli espumisan nie pomoże to są bardzo dobre kropelki sab simplex, jedyny problem jest taki, że dostępne są jedynie w Niemczech.

hej!
Dziewczyny mam pytanie. Moj je tylko mm i kupe robi w 90% raz dziennie i to rano, ale przy tym sie prezy i widac, ze go boli.
Jak moge mu pomoc, co moge mu podawac? baki puszcza bez problemu i sporo, tylko ta kupa...

madziolinka moj ma tak samo. Zarowno polozna jak i tu dziewczyny zalecaly koperek, masaze i kladzenie na brzuszku i to wszystko:(

no wlasnie, ja mu daje rumianek, ale malo go pije i nie pomaga, a koperek slyszalam, ze na gazy, a moj ladnie baczki puszcza, tylko ta kupa...
gdzies na forum czytalam, ze ta herbatka na trawienie hippa, ale boje sie, ze jak mu zaczne podawac, to potem jego uklad pokarmowy/trawienny sie rozleniwi i beda problemy :-(

a i pytanie z innej beczki do doswiadczonych: czy bylyscie z kilkumiesiecznym dzieckiem za granica? my myslimy nad wyjazdem koniec sierpnia/wrzesien do Bulgarii, maly bedzie mial wtedy pelne 4 miesiace i zacznie 5 miesiac.
Troche sie boje ze wzgledu na temperature i lot, dlatego pytam, czy to niezamale dziecko?

Marcia współczuję rwy kulszowej znam ten ból, nic przyjemnego.

Hubcio nawet ładnie dzisiaj spał, budził się tylko o 2 i 5.30, później zjadł o 8 i jeszcze śpi. A ja leżę obok niego i próbuję się rozgrzać pod kołderką bo czuję się gorzej jak wczoraj :no: brałam paracetamol, aspirynę, mleko z miodem, amol i syrop z mniszka - na kaszel pomógł odrazu.
To nie sprawiedliwe, człowiek dba o siebie, ciepło się ubiera, ostatnio nawet na dwór bardzo nie wychodziliśmy bo zimno a tu tak mnie poskładało :dry:.

Madziolina my mieliśmy w sierpniu do Włoch jechać ale stwierdziłam że jednak tam są za wysokie temperatury dla takiego maluszka i tylko byśmy się męczyli. Zresztą sama podróż samochodem byłaby dla niego męcząca. W tym roku pojedziemy tylko na kilka dni w góry i też będzie dobrze.

Madziolina u nas też problem kupkowy,herbatki hippa nie rozleniwią go bo one generalnie guzik dają,za mało ziół w tym nawet na opakowaniu n pisze że jest to herbatka na orzezwienie a nie lecznicza.Ja stosują ją jako dosładzacz do ziół,dziś już zagotowałam majeranek i dałam i czekam na efekt,póki ci śpi;-).
Co do wyjazdu,lotem myslę że nie masz co się martwić,długo nie trwa,akurat maluszek moze go przespać.A we wrzesniu tam juz mniejsze upały to myślę że spokojnie da się zorganizować,poprostu między 12-15 odpoczywać w hotelu.My dopiero jak młody miał 4lata podróżowaliśmy do ciepłych krajów.

ANCONA a ty karmiąca jeszcze?żeby całkiem cie nie rozłożyło walnij sobie jakiś fervex,gripex bo amol już może nie dać rady.

AGUNIA TO SAB SIMPEX podobny skład ma bobotic,dostepny u nas i tak sie zastanawiam że ja go dawałam i skończył się 2dni temu i jest problem z kupą,może to przez to,muszę jutro odwiedzić aptekę.

Tak,majeranek działa też na ból brzuszka i zaparcia,to jeszcze taki babciny sposób.Powiem Ci że o dziwo spi dalej.

reklama
Do góry