reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Nie no słodkie zdjęcia. Ja też mam ochotę na takie łóżko dla Domisia ale on straszne wędrówki urządza na spaniu i boje się że wypadnie z tego łóżka. Na razie ma dostawione do naszego i do ściany więc zawsze trafia na mnie.
Co do ciąży to jakoś nie czuje się za bardzo ciążowo. Co dziwne dzisiaj mój tata się do mnie przyczepił na imieninach że jestem w ciąży bo jakoś tak ładniej i inaczej wyglądam (a ja w lustrze nie mogę na siebie patrzeć). Siostra też mi dzisiaj mówi że śniło jej się że ja byłam w ciąży. Sama nie wiem co mam o tym myśleć. Poczekam spokojnie na moją @ a jak nie przyjdzie to wtedy zacznę się cieszyć.
Pozdrawiam was wszystkie gorąco!!!

reklama
Wklejam kilka fotek łóżeczka. No i Wikiego jak mi dziś usnął. Nie mogłam się powstrzymać :-D
Pierwsze jak Wiki dostał łóżko to na nim się relaksował drugie jak później pilnował swoich autek i trzecie jak dziś mi usnął :-D

jaki Wiktorek jest słodkiii :tak::-):-)

Klaudusia te zdjęcia łożeczka są super! Aż mnie zachęciłaś :)

Aniaj151 - naprawdę mocno trzymam kciuki! A testów nie chcesz zrobić? Ile już dni spóźnia Ci się @?

maja decyzja należy do Ciebie. U nas łóżko spełnia swoją rolę w 100 procentach. To był bardzo dobry zakup.
ania mój Wiki też z niego wyłazi i to przez tą barierkę. W nocy się czasami wierci ale wypaść nie wypadł. Kilka razy w nocy wyszedł z łóżka i o dziwo przez tą część bez barierki - gdzie powinno się wychodzić. Też często po nim skacze dla zabawy.
Miłej niedzieli kobietki!
Aaaa i kupiłam Wikiemu sanki na święta. Te ze śpiworkiem co pokazywałam Wam kiedyś. Moja mama się pytała co mu ma kupić i chyba kupi jakiś zestaw majsterkowicza. Proponowałam jej laptopa żeby kupiła razem z siorką. A Wy macie już może upatrzone prezenty?

My sanki już rok temu kupiliśmy - ale fakt, że Maciuś jeszcze nie był zbyt zachwycony. Było mu mniej wygodnie niż w wózku, a zjeżdżać i tak nie zjeżdżaliśmy, bo był za mały. Zobaczymy jak to pójdzie w tym roku....

A co oprócz tego? Myślałam o zestawie MAMUT z IKEA - dwa krzesełka plus stoliczek, ale się zastanawiam czy to dobry pomysł.

Bo tak generalnie z zabawkami mam problem - wszystko mu się szybko nudzi...

A łóżeczko kupię pewnie jak będę już w ciąży - mam nadzieję, że niedługo :) Tylko my kupimy już chyba 200 cm, bo ja mam 180 cm, a mąż 190 cm - więc krótsze się u nas nie sprawdzi :cool:

Ja też się zastanawiałam nad stoliczkiem i krzesłami ALE Wiki często nie potrafi usiedzieć w miejscu więc chyba nie ma sensu. Może jak będzie starszy... Kiedyś oglądałam w dzień dobry TVN program jak odpowiednio dobrać meble do pokoju dziecięcego. Polecali takie duże piłki na których można siedzieć zamiast krzesełek dlatego, że dziecko cały czas się porusza i dzięki takiej piłce porusza się na niej ale tak nieświadomie jakby (nie skupia to jego uwagi) i jest bardziej skupione np. na rysowaniu czy odrabianiu lekcji. Ja już od dawna mam taką piłkę i Wiki uwielbia się na niej turlać, skakać, kopać...
Z zabawkami nie ma u nas problemu. Wiki bawi się tym co ma. Prym wiodą autka - jeździ nimi po całym domu, no i oczywiście klocki i tu ot dziwo mały woli układać wieże niż je burzyć (co czytałam gdzieś to powinno być odwrotnie)

U mnie @ przyszła dzisiaj więc dziękuje za kciuki - można puścić;-). Tak myślałam że przyjdzie dzisiaj bo owulacja (wnioskując ze śluzu) była 3 dni później:-D
Domiś niestety klockami się nie lubi bawić, ale autka to już cudo ale i tak najlepsze są traktorek i rowerek na polku!!!:-)
Klaudusia fajnie że napisałaś o takich piłkach bo nie wiedziałam a też myślałam o jakimś fajnym zestawie.:laugh2::happy:

Ja też się zastanawiałam nad stoliczkiem i krzesłami ALE
Z zabawkami nie ma u nas problemu. Wiki bawi się tym co ma. Prym wiodą autka - jeździ nimi po całym domu, no i oczywiście klocki i tu ot dziwo mały woli układać wieże niż je burzyć (co czytałam gdzieś to powinno być odwrotnie)

Klaudusia mój Maciuś widocznie jest książkowy, bo uwielbia burzyć :) Raz nawet wpadł w histerię jak mu zburzyć nie pozwoliliśmy :) Choć tak od paru dni zaczyna budować i się cieszy jak go chwalimy, że kilka klocków ułożył :)

Dobranoc dziewczyny! Za wszystkie starające i zaciążone trzymam kciuki!!!

reklama
Do góry