reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
.
maja baw się super na koncercie!!!

Dzięki KlaudusiaNK - koncert był SUPER, bardzo energetyczny - no i dziś niestety mocno niewyspana chodzę - a że mi się ostatnio brak snu kumuluje to już jestem nerwowa na maksa, w ogóle mam w głowie zrezygnowanie ze staranek - najbardziej na świecie to chcę teraz SPAĆ.....Jeszcze z Maciusiem teraz takie problemy - częściowo ząbki, a częściowo to nie wiem o co chodzi....Spać dziś chciał już od 12 - widziałam to po nim, bo oczy przecierał, ziewał, nawet już zaczął zasypiać ładnie w łożeczku, a tu nagle taka histeria, że szok...Ja raz próbowałam go w łóżeczku zostawić, za chwilę przytulałam - zero konsekwencji - w końcu zasnął niestety przed tv na wersalce, zapłakany jak nie wiem, ja mam nerwicę i wyrzuty sumienia i po prostu nie widzę w tym wszystkim miejsca na kolejne dziecko :( Ależ jestem niekonsekwentna w tym wszystkim :( Załamka....

Hej kobietki!

maja ja Wiktora nie usypiam już. Jeśli on jest śpiący to sam się kładzie albo do nas albo do siebie na łóżko i sam idzie spać. No teraz to ja muszę obok niego leżeć i wtedy uśnie :-D zawsze mnie woła.
.

KlaudusiaNK
- to jest dla mnie jakiś niepojęty cud! U mojego Maciusia to jest po prostu nierealne i stąd tyle moich nerwów....Bo jak widzę, że on chce spać i nie wiem jak mu w tym pomóc to jestem załamana...Do tej pory ładnie sam zasypiał, ja się do tego przyzwyczaiłam i żadne wspomaganie nie działa - bo nie mamy tego przerobionego - nie było to potrzebne. A jak zaczyna się histeria już to ja wpadam w takie zdenerwowanie, że szok... I zawsze potem tego żałuję.

A i jaki ten placek??????????
Ja dzisiaj powinnam dostać @ no to czekam:laugh2::laugh2::tak:

Aniaj151 placek super!!! A jak @????

No i drugi raz złapany w nocnik!!! No ale dwa razy było w portki... Nie za bardzo podoba mu się to siedzenie ale siedzi jakoś i robi. Może coś z tego wyjdzie...

Klaudusia ale super! Gratuluję!!! U mnie zgadnij czym się kończy siadanie na nocnik??? Oczywiście NIEEEEE................. Czy coś ze mną jest nie tak? Może jestem złą mamą???

Witam się:tak: Jestem 26 letnią mamą rocznego Patryka i razem z mężem postanowiliśmy postarać się o drugie dzieciątko.;-) Mam dzisiaj 4 dc i po @ zaczynamy działać :)

Witaj MUSIA05 i powodzenia! Jak najkrótszych staranek!

hej ja tez jestem tu nowa mam 2.5 etnia creczke i takze staramy sie o maluszka moge od was kochane doloczyc ?

Hej SOSO1112! Trzymam kciuki!!!!!!!!!

witajcie we wtorek zrobiam test i wyszy dwie czerwone kreski, dziś zrobiłam badanie krwi na HCG i mam 4 622,00, jestem ok. 5 tc, nie moge w to uwierzyć............... że nam sie udało nasza córcia będzie miała rodzeństwo , po 5 m-cach starań. Do gin. pójde za ok. 2-3 tyg. wtady będzie maluszka widać na USG. Trochę mnie to zaciekawiło bo przytyłam i 60 dzień bez @, i mam wzdéty brzóch i ciasne mam spodnie . Mylśle porozmawiać z moją szefową w pracy o ciązy, ( jestem krawcową) czy pozwoli mi dalej pracować, ( nie jestem jeszcze zarejestrowana) więc nie wiem jak to będzie , ale chciała bym pracować dopóki będę miała siły . Trzymajcie kciuki za mnie .
Witajcie soso1112, musia, miło że do nas dołączyliście i życzę owocnych staranek, POZDRAWIAM
ticker.php

Halinka gratuluję! Super!!! Na kiedy Ci wychodzi termin??? Trzymam kciuki!!!!!!

Agnieszka.kk
miłego wolnego od pracy!!!

Agnieszka27
- jak córeczka????

Trochę może pesymistycznie dziś - skorzystam, że Maciuś jeszcze śpi i też może się zdrzemnę chwileczkę - u mnie wszelkie smutki mają początek w zmęczeniu i braku snu....

POZDRAWIAM WAS!!!!!!!!!

witajcie we wtorek zrobiam test i wyszy dwie czerwone kreski, dziś zrobiłam badanie krwi na HCG i mam 4 622,00, jestem ok. 5 tc, nie moge w to uwierzyć............... że nam sie udało nasza córcia będzie miała rodzeństwo , po 5 m-cach starań. Do gin. pójde za ok. 2-3 tyg. wtady będzie maluszka widać na USG. Trochę mnie to zaciekawiło bo przytyłam i 60 dzień bez @, i mam wzdéty brzóch i ciasne mam spodnie . Mylśle porozmawiać z moją szefową w pracy o ciązy, ( jestem krawcową) czy pozwoli mi dalej pracować, ( nie jestem jeszcze zarejestrowana) więc nie wiem jak to będzie , ale chciała bym pracować dopóki będę miała siły . Trzymajcie kciuki za mnie .
Witajcie soso1112, musia, miło że do nas dołączyliście i życzę owocnych staranek, POZDRAWIAM
ticker.php

gratki kochana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! naprawde wielkie gratkiii jestem szczesliwa jakby to bylo moje no to teraz sie zacznie mowie wam jedna z nas zaszla teraz bedzie jak po masle kazdej z nas sie uda :)

Witam nowe staraczki! Pewnie, że możecie dołączyć. Ja to w sumie nie mam nic do gadania, bo staraczką już nie jestem hehe :-D
Halinka gratulacje!!!!!!
Ania mój mąż tak jak Ty - kocha tą Polskę i nie chce się ruszać. Mówi, że w końcu żyjemy na jakimś tam poziomie, nie klepiemy biedy to czego więcej chcieć. Tylko, że on nie chce zrozumieć tego, że wyjeżdżając poprostu szybciej zarobi te pieniądze niż w Polsce. My, żeby postawić dom będziemy musieli odkładać kasę przez 5 lat. Ja jakbym sama wyjechała (no teraz to nie prędko) to bym taką kasę zarobiła sama przez 3 lata. Mam ciotkę w Holandii. Ona już mi proponowała, że jak chce to mogę przyjechać studiować u nich w Amsterdamie. Tylko bałam się tego języka. Mechanika po polsku jest ciężka a co mówić po angielsku... Teraz ostatnio mówiła, że jak chcemy to pakować się w samolot i przyjeżdżać. Ona da nam pokój, jedzenie i pomoże z pracą. Mówi, że jak ktoś zna angielski to na pewno znajdzie dobrze płatną pracę, bo Polacy (ze znajomością języka) są szanowanymi pracownikami (przynajmniej u niej).

co do tematu Holadii to jak ktos by cos chcial wiedziec to moze pytac mnie heheh mieszkam jakies 2 godziny wlasnie kochana od Amsterdamu tutaj wlasnie ceni sie jezyk Angielski ja tylko w jezyku angielskim sie porozumiewam
moj narzeczony tez tyllko z nim rozmawiam w tym jezyku bo jest ocokrajowcem moze sie wystraszycie ale jest arabem wiec tylko tak sie porozumiewamy

Moje gratulacje!!! Halinka tak się ciesze.. u mnie to juz 13 tc więc już sie nie mieszcze w ciuszki zmieniłam lekko garderobe...tylko martwi mnie moj nstrój mam straszne nerwy...zle mi z tym ,musze z lekarzem pogadać o tym może jakies zioła czy coś na to.

Witam nowe koleżanki na forum. Pozdrawiam serdecznie miłego dnia.:-)

o tooo superrrrr jzu 13 tydzien ja to chcialabym chociaz byc w tym 4 hehehehe no jeszcze 5 dni do dni plodnych moze sie udaa

Ostatnia edycja:
Witam Was wszystkie kobietki:-)
Halinka gratuluje!!!!!! super bardzo się cieszę:-D:-D:-D
Maja ja też miewam ciężkie chwile, kiedy to moja córcia pokazuje swój charakterek;-) i też wówczas się zastanawiam jak to będzie z dwójką.:szok: Jednak widzę u rodziny, że jak pojawia się ten drugi bobas to kobitki sobie radzą:-);-)

Ostatnia edycja:
Hello kobietki! Ale naskrobałyście... My właśnie wróciliśmy z kina i ZOO. Rano zaczęliśmy rozmawiać o kinie, że by się pojechało ale nie ma na co... Spojrzałam w repertuar i akurat leciał żółwik sammy więc spakowaliśmy się i pojechaliśmy do Płocka do kina. Oczywiście Wiki - nasz kinoman siedział grzecznie i oglądał bajkę. Czasami się śmiał i dużo komentował w trakcie. Nie spodziewaliśmy się takiej reakcji - byłam gotowa, że szybko wyjdę z sali. A tu dzidziul siedział i oglądał i był zadowolony. dopiero pod koniec zaczęło mu się nudzić. A w ZOO latał jak szalony. Karmił kózki a jak mu osioł zaskrzeczał nad uchem to od razu się wtulił :-D Wyjazd zaliczam do udanych :tak:
maja z tym zasypianiem to przypomniały mi się dawne czasy...:baffled: Łóżeczko to był jeden wielki płacz więc się go pozbyliśmy i kupiliśmy łóżko o takie ŁÓŻKO + BARIERKI+ 2SZUFLADY+MATERAC 80x160 (1266987122) - Aukcje internetowe Allegro i problem się rozwiązał. Do tego pościel w auta i Wiki przez prawie cały pierwszy dzień siedział na łóżku i się bawił :-D Teraz sam do niego wchodzi, tuli autka i idzie spać.
A co do nocnika. Wiktor też nie jest zachwycony, że musi usiąść i też protestuje. Sadzam go na siłę ale jak widzę, że na prawdę nie da rady i jest mega płacz to pozwalam mu wyjść i płacz się kończy.
W Holandii jest całkiem inne życie. Całkiem inna kultura. Ciocia mi mówiła, że Holendrzy nie wiedzą gdzie leży Polska, że w Polsce są góry i morze. Kapusty nie kupisz w Holandii. Ciocia jak przyjeżdża to zawsze nakupuje różnych rzeczy takich jak tam nie ma.

Klaudusia to Ci zazdroszczę, noo i jestem pełna podziwu dla małego kinomana;-):-D
Ja dalej z moją panną w domu, choroba trzyma :-( wczoraj lepiej, dziś znów jakby więcej kaszle:-(
A z moimi staraniami to teraz nie wiem, jak dni płodne wyliczyć:-( będziemy próbować w ciemno...no ale póki co dermatolog a później jak co to staranka :-D:-D:-D

KlaudusiaNK - kurcze Twój Wiktorek dokładnie w wieku mojego Maciusia, a jakbym o wiekowo zupełnie różnym dziecku czytała...Bardzo fajnie z tym łóżeczkiem - w ogóle super to łóżeczko z allegro. Ja też oglądałam na allegro łóżeczka, mi się bardzo takie podoba: ŁÓŻKO DZIECIĘCE NEO WYPRZEDAŻ + 3 GRATISY!!! (1258382319) - Aukcje internetowe Allegro , ale nie jestem pewna czy Maciuś nie jest za mały na taką wysokość....Plus jest taki, że fajne to miejsce pod łożeczkiem...

Agnieszka27 - ja też właśnie mam pomylone z tym cyklem teraz, mi się wydaje, że już jestem po owulacji, bo mnie kłuło coś w podbrzuszu już, ale już w sumie nie bardzo wierzę swojej intuicji, więc generalnie też lecę w ciemno i jakoś już się niczym nie martwię. Wszystko przyjdzie w swoim czasie. Teraz tyle się dzieje u mnie, myślę, że powinnam dojść jakoś do ładu z Maciusiem.

Dziewczyny dziś tak narzekałam na niego - a okazało się, że on jest biedak chory na anginę! Po tej obiadowej drzemce wstał z gorączką 39 stopni, zwymiotował ze 3 razy, płakał tak, że nic nie dało się zrobić...Dopiero czopek i baja pomogły. Od razu pojechaliśmy do lekarza, Maciuś dostał antybiotyk, teraz śpi - ale co chwilę popłakuje przez sen. Myślę, że mocno gardełko go boli - serce mi dosłownie pęka i będę go rozpieszczać ile się da.... I mam do Was pytanko - czy macie jakieś fajne sposoby jak najłagodniej podać dziecku antybiotyk? Chyba mu to bardzo nie smakuje i żeby mieć pewność, że wszystko zje, będę musiała mu to wlewać na siłę :( Zależy mi, żeby szybko wyzdrowiał, ale nie lubię robić mu czegoś na siłę. I jestem w kropce teraz. Może z dżemem mu dam? Nie wiem jak to robić, a czeka nas tydzień taki :(

No nic - idę też już spać, nie wiem jak to dziś ze spaniem będzie. Na szczęście jutro sobota to mąż i mama w razie czego mi pomogą....

Miłego weekendu!

reklama
I jeszcze tak patrzę po suwaczkach - to widzę, że Wy obie Agnieszki będziecie miały dość fajną różnicę wieku między dziećmi - bo te starsze będą już dość samodzielne. No i zdążyłyście się już chyba troszkę wyspać. Podoba mi się różnica wieku 4-5 lat. Też bym tak chciała, ale to by oznaczało, że musiałabym zacząć starania za jakieś 2 lata, będę miała wtedy 34 lata - a wtedy to już bym chciała mieć raczej za sobą fazę pieluch i nieprzespanych nocek. No nic będzie co ma być :-) I na pewno będzie dobrze! A mi koleżanki też mówią, że mieć jedno dziecko to super, ale jak się ma dwójkę to to super jest jeszcze mocno pomnożone!!!!!!!!!!!! :-)

Do góry