reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

Hej kobietki, ja właśnie po wizycie u dermatologa i to nic groźnego jakiś włókniak, ale dostałam pochwałę, że tak wyczulona jestem i nie bagatelizuje:tak:;-)
Ania to staramy się dalej ;-)
Ja jeśli chodzi o prezenty mam problem z drugiej strony, moja dama w reklamach wypatrzyła dla siebie tyle prezentów, że trzeba będzie wybrać ten który najbardziej ucieszy:-D
Dziś idę z nią do kontroli, mam nadzieję, że już wszystko dobrze i jutro wyruszy do przedszkola:-)
Maja ja też nie liczę teraz dni cyklu, kiedy płodne, wszystko na spokojnie.

reklama
Hej Agnieszka27 to super, że wizyta u dermatologa taka pozytywna :-) Oby córeczka Twoja jutro okazała się już w pełni zdrowa! U nas nie najlepiej niestety, bo angina Maciusia opuszcza bardzo powoli, nocki są najgorsze, no a w dzień cały dzień siedzimy w domu i już nam się dość mocno nudzi...Weekend jakoś minął, bo nie byłam sama, a teraz do piątku to muszę wymyślać co tu robić, żeby nie ześwirować. A najgorsze jest to, że i mnie gardło boli, od wczoraj coraz gorzej - oby to nie była angina!!!!!! Ja generalnie zdrowie mam końskie, ale jeśli teraz w fazie staranek się rozłożę i będę musiała wziąć antybiotyk to nie wiem co wtedy?? Najprościej byłoby założyć, że nie jestem w ciąży (bo na 99% tak jest) i nie ma co się martwić - ale jednak jest ten 1%, który jakby każe mi nie pić alkoholu już, tak samo jak brać leków zakazanych w ciąży.

No nic na razie w ruch idzie miód, cytryny i czosnek...:-) Same perfumy dla otoczenia :-) Na szczęście mój mąż bardzo lubi czosnek :-)

Dziewczyny starające do dzieła! :-) Dużo zdrówka dla wszystkich!!! :-)

ania :-( szkoda że przylazła @.
Agnieszka super wieści od lekarza! Więc dalej staranka :tak:
maja a dajesz Maciusiowi dużo do picia? Ja przy anginie Wikiemu dawałam bardzo dużo ciepłej herbatki i puściło go po 3 dniach. Z czego ja wiem to na początku ciąży zarodkowi nie zagrażają antybiotyki, bo on żywi się sam i nic od Ciebie nie pobiera. Dziewczyny gdzieś na forum o tym pisały. W końcu skąd możesz wiedzieć, że jesteś w ciąży? Może jakbyś była już chora (oby nie) to powiedz lekarzowi, że staracie się o dzidziusia i jak on widzi podawanie tego antybiotyku.
A bierzecie folik? Ja właśnie w tym cyklu co zaczęłam brać zaszłam w ciążę. Sama nie wiem czy to może mieć jakiś wpływ...

KlaudusiaNK - folik biorę od zeszłego cyklu. A Ty myślisz, że od folika mogłaś szybciej zajść w ciążę? Ja myślę, że to nie ma wpływu - ale ważne jest aby go brać ze względu na fasolkę. Generalnie ja myślę, że bardzo łatwo zajść w ciążę - do roku to z tego co wiem jest normalny czas, a martwić się należy dopiero po tym czasie. Oczywiście wiem, że jak ktoś czeka rok to mu się długo wydaje, doskonale to rozumiem, bo sama jestem w gorącej wodzie kąpana. Ale myślę, że jeśli są jakieś statystyki to jednak tych kobiet z problemami z zajściem w ciążę jest o wiele mniej - tylko po prostu one się więcej odzywają na forum, bo mają taką potrzebę. Doskonale to rozumiem. Ale myślę, że ważne jest, że jak ktoś zaczyna się starać, żeby jednak zaczął z jak najlepszym nastawieniem i wiarą, że u niego nie będzie żadnych problemów :-) Ja takie nastawienie póki co mam. Oczywiście na razie jestem taka mądra, bo nigdy mnie nic złego w tym temacie nie spotkało.

No Ty pewnie też miałaś dobre nastawienie i oto nagroda :-)

A z tym antybiotykiem to masz rację - powinnam powiedzieć w razie czego lekarzowi - ale mam nadzieję, że jakoś sama się wykuruję i że to nie angina. Maciusiowi daję dużo pić, ale sęk w tym, że on nie chce pić za dużo. Najwięcej teraz mleczka pije, od dziś zaczął jeść inne rzeczy, bo tak to nic nie zjadł (oprócz mleczka z kaszką). W dzień już widzę u niego poprawę - tylko w nocy się co chwile budzi, popłakuje i muszę z nim spać, żeby jakoś przetrwać.

Ja jestem zdania że jak udało się raz to dlaczego ma się nie udać drugi? Tylko trzeba powalczyć :tak:
Kobietki a macie może jakieś dobre sposoby na zgagę? Bo mi pomagają buraczki ale czasami to już nie mogę na nie patrzeć...

Witam wszystkie mamusie staraczki!
Wlasnie zaczelismy sie z mezem starac o druga dzidzie. W tym cyklu jeszcze nie bylam pewna, czy to dobry moment i nie byly to jeszcze prawdziwe staranka, ale moze przypadkiem sie udalo. W kolejnym cyklu zaczynamy pelna para:))

Witam wszystkie mamusie staraczki!
Wlasnie zaczelismy sie z mezem starac o druga dzidzie. W tym cyklu jeszcze nie bylam pewna, czy to dobry moment i nie byly to jeszcze prawdziwe staranka, ale moze przypadkiem sie udalo. W kolejnym cyklu zaczynamy pelna para:))

Witaj:)
Fajnie że do nas dołączyłaś i powodzenia w staraniach życzę oczywiście.

Klaudusia - no i to jest właśnie najlepsze podejście - bo jak raz się udało, to znaczy, że zdrowe z nas dziewczynki :) A mi jeszcze lekarz przy ostatnim usg powiedział mnóstwo komplementów na temat moich super dorodnych pęcherzyków i w ogóle ciągle mówił SUPER, DOSKONALE (na temat mojego stanu zdrowia :-):-) ) - no to chyba coś znaczy :-) Najważniejsze to zacząć z jak najlepszym podejściem i nie dać się ponieść opinii, że zajście w ciążę graniczy z cudem...No i też ja mam nauczkę po pierwszym cyklu - nie wkręcać sobie objawów! Ja sobie totalnie wszystko wkręciłam - i niestety widzę, że nie jestem jedyna jak tak czytam po innych wątkach. Dziewczyny przed @ po prostu mają tak wielką nadzieję, że jest to silniejsze od nich. Już teraz doskonale to rozumiem.

A na zgagę to też kojarzę RANIGAST - wiem, że moja koleżanka do końca ciąży coś takiego brała - poczytaj gdzieś na necie co można na zgagę w ciąży brać. Na pewno pomogłaby maksymalnie lekkostrawna dieta, ale przecież teraz idzie zima to nikt nie wytrzyma takiej diety :no:

Sajonara witaj i trzymam kciuki!

Agnieszka.kk witaj po weekendzie! :cool2:

reklama
Do góry