Zoi
Fanka BB :)
Dotka co sie dzieje? dlaczego wpadasz w depresje? Twoja wypowiedz mnie wystraszyla bardzo
Naprawde martwie sie o Ciebie
Naprawde martwie sie o Ciebie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tylko ze ja sie naczytalam tez i gazetek dla kobiet w ciazy i pisalo niby ze za wysoki progesteron rowniez szkodzi ciazy powodujac niby jakies wady w rozwijaniu sie plodu i ze dziecko moze miec jakies nie wydolnosci a zwlaszcza z nerkami,dlatego mam tylko obawy bo nie tylko czytam forum ale kupuje co tydzien gazetki o ciazy i tam co mowia nieraz mnie wystraszy,tak jak lubialam sobie jadac orzeszki ziemne a wyczytalam tam ze nie wolno jadac w ciazy bo moga dziecku szkodzic i wywolac alergie.Zoi powiem Ci szczerze że tak czasami się dziwię że tak mało wiesz o ciąży a trochę się już starasz no i czytasz jak piszemy... Progesteron w ciąży nie zaszkodzi a wręcz służy temu aby ją podtrzymać o ile rozwija się prawidłowo. Bo jeśli beta zacznie spadać albo będzie słabo przyrastać to nawet progesteron ci nie pomoże...Ja w ciaży z Alą też nie brałam w ogóle nic ale teraz wiem że muszę brać pomimo iż nie sądzę aby moje kłopoty wynikały z małej ilości progesteronu...