reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

reklama
czyli jak będę mierzyła np w pochwie to będzie dokładniejsza? i nie musze żadnych kresek odejmować? bo dzieciom małym się ileś odejmuje jak się w dupce mierzy :p:
tak, nic sie nie odejmuje robisz tak :
rano np o 6 rano wstajesz mierzysz w pochwie lub ustach (pod jezykiem) lub w odbycie czekasz az termoemtr piknie jesli to elektroniczny, jesli to rtęciowy lub lkoholowy mierzysz 5 minut i po 5 minutach zapamietujesz wynik i mozesz sie polozyc dalej spac ;]
potem na wykresie nanosisz tempke Obserwacja cyklu - enpr.pl tu jest fajny wykres do prowadzenia i za freee, w miedzy czasie w ciagu dnia badasz sobie śluz :
- i tak jelsi wyglada jak surowe baiłko jaja kurzego to ozncz ze jest to śluz płodny, jesli jest melczny ,bialy nierozciagliwy itd to jest nieplodny
- po stosunku w przeciagu 12-18 godzin moze wystapic sluz tzw plodny ale nim nie jest bo to wydostajaca sie z macicy plyn /sluz z plemnikami.

Jelsi masz malo sluzu - polecm siemie lnine w kapsulkach go mozesz brc clay cykl i nawet ciąże - a powoduje to ze sluz plodny jest bardziej przyjazny dla plemnikow, w takim przyjaznym płynie/sluzie jak sie okazuje plemniki moga i powyzej 72 h przezyc (sama jestem dowodem -wykres w podpisie) na sluz tez dobry olej z wiesiolka ale go sie bierze do owulacji - jelsi nie jestem zorientowana w temacie lepiej pierwsze specyfik o ktorym pislam

dl mez polecam supplement biety salfazin - tam jest duzo dobroci dla plemnikow i ich ruchliwosci

o reszcie specyfikow MOu powie bo on tu od tego jest ekspert ;p

MOU - test ci wyszedl pozywtyny czy jak ?

edit- zobczylam z emila negatywny - a moze otbie sie tak cykl skrocil ? po prostu ? jakie leki bierzesz teraz ?i czy mialas takie krtokie kiedys?

Ostatnia edycja:
MOU, ale Ty zawsze moałas krótka FL zobacz ile trwa ła w ostatnich cyklach i czy Ci sie zgadza... jak tak to pewnie @ zxrób dla pewnosci testa...daj mi tez adres na PW to Ci tą lutke wysle w koncu...

Kataszka
no dziwny Twoj lekarz szczególnie, ze szyjka jest taka sama jak przed @ i w ciąży... dopiero w późniejzym okresie szyjka się wydłuża... a tak w obu przypadkach jest zamknięta, twarda i napuchnięta... robi Ci złudne nadzieje...usg mogł zrobić bo już po samym endometrium by wiedział, czy jest mozliwa ciaza czy nie bo przed @ jest cienkie w ciąży jest grube... test z krwi wyjdzie na 100% jak doszło do zagnieżdżenia...bo jest wiarygodniejszy niz test sikany bo stężenie we krwi jest wy ższe niz w siuskach...

Staram się jak skończy mi się okres, zacznę mierzyć temp. a jak wyczuje dzień płodny to staranko co .. 3 dni :) nie ma co się załamywać!

kataszka i beta z krwi pokaże w którym tygodniu jesteś jakbyś była.. ja to betę ostatnio robiłam bo nie chciało mi się czekać do terminu @ a przy okazji miałam problem z zębem i dzięki becie wykluczyłam ewentualną ciążę z plamieniami na początku i mogłam sobie rtg zrobić na spokojnie
wiesz w prywatnym labie kosztuje to ok 24 zika, pewnie plus minus zależy od regionu, ale daje jednoznaczny wynik

Kasiurek - test robiłam wczoraj - negatywny. Powtórzę jeszcze za dwa dni. Ale raczej wszystko przesądzone już jest, bo to raczej @...
Pajkaa ma rację - ja mam po prostu krótką fazę lutealną - 10 dniową!!! czyli choćby skały srały, ja nigdy nie zaciążę, bo to nierealne jest !!! A lekarz ze względu na to nie chce mi dać progesteronu...

Mou ja mam progesteron tez w normie, ale moja lekarka mi przepisała na wszelki wypadek lutke... wiec nie wiem co to szkodz przepisac? przecież to jest lek na wydłużenie FL własnie

MOU a którym dc miałas robio9ny progesteron?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry