reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie jako ciężarówki po raz drugi :)

ALDO a przepraszam jak ktoś wymyśla takie powody to co to jest jak nie egoizm???? Lepiej powiedzieć, jak tu któraś z nas napisała, że nie karmi i tyle i byłby koniec tematu a nie jakieś powody wymyślać.

reklama
Witam! Chciałabym dołączyć do Was drogie mamusie, również oczekuję 2giego dzidziusia:) Mam na imię Paulina, 22 lata. Mam córcię 2 letnią Amelkę. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona :D:D:-)

Pajka - mi sie wydaje, ze jakbym z moim nie walczyla do by to teraz na piersi wisial... on zaczal pic cala butle mleka na noc jak mial 11 miesiecy, wiec na moje glodny w nocy nie byl:)
Teraz bede karmic, zobaczymy jak dlugo...
witaj mloda_mamo:) gratuluje fasolki:)

Aldo mnie sie wydaje, ze szczegiolnie w PL jest ten laktacyjny terror. W IE np tego nie ma. Nikt Cie nie krytykuje, ze nie karmisz ze nie probowalas z roznych powodow.
Moja kolezanka tutaj, urodzila synka rok temu, jej starsza corka miala 1,5 roku i nie karmila wcale, takie byl zamiar bo od razu mi powiedziala, ze jej Gabrysia jest za mala zeby ona mogla wiekszosc czasu spedzac z malym przy cycku a mala zostawic sama sobie.. Tymbardziej, ze jej corka budzila w nocy dlugo, dawala czadu bardziej jak maluszek. Ja ja rozumiem i ja nawet gdybym miala z maluchem wisiec na cycku caly dzien to nie moglabym bo jest Patryk i do tej 13 w poludnie musze byc tez dla niego.

Poza tym jestem w stanie zrozumiec kobiety, ktore odpycha karmienie piersia i jest to dla nich nie zrozumiale...przyklad Zabcia Beatka z Przepisu na Zycie ;-)
Co do odchudzania? niecheci do wielkich piersi itp...tez jestem w stanie zrozumiec.
Zazdroszcze dziewczynom ktorym to przychodzi tak latwo i bez problemow.

Agula mysle, ze karmilabys gdyby nie klopoty ze zdrowiem po porodzie, antybiotyk itd. Teraz bedzie lepiej i na pewno Ci sie uda:-)

martusiu zupa nylonowa to zupa grysikowa, taka lekka na zoladek :-) u mnie w domu sie na to 'nylonowa' mowilo ;-))

dorotar a kto WYMYSLA powody? krew, bol to dla Ciebie wymyslanie powodow? no to chyle czola za to, ze jestes idealna i Tobie sie udalo. Jak juz pisalam wg mnie nie wazne czym sie karmi, najwazniejsze ze z miloscia i sercem.

Ostatnia edycja:
MLODA MAMUSIA witaj, tez mam córcię Amelkę tylko 3 latkę.

OLLENA wiesz wydaje mi się, że jesteś tak specyficzną osobą, że ciężko coś Ci wytłumaczyć, od mojego powrotu na ten wątek było już kilka tematów, że ty najlepiej wiesz swoje i choćbyśmy sobie gadały, Ty oi tak za przeproszeniem masz to głeboko w ,,,,,,,,

Ostatnia edycja:
dorotar tak, dokladnie bo mam prawo do swojego zdania w tej czy innej kwestii. Jak ja Ciebie szanuje i to, ze karmisz piersia tak Ty powinnas szanowac zdanie innych w tej kwestii. Jak juz napisalam- jestem w stanie zrozumiec matke, ktora nie chce karmic 'bo nie' tak Ty widze, ze wrecz przeciwnie i kazdy powod na NIE jest zly i kazda taka matka jest wyrodna...
Ale znam takie kobiety...np. moja babcie ;-)
No i w tym przypadku nie ja jestem osoba ktorej ciazko cos wytlumaczyc... uparlas sie i juz a my,mlode kobiety powinnysmy byc otwarte na wszelakie rzeczy albo przynajmniej respektowac decyzje innych.

No nic, mialam sie nie denerwowac... ale nie da sie. Na starym forum nie bylam zlinczowana za to ze mi sie nie udalo karmic mimo, ze tam byl kult karmienia. A tu masz babo placek;)

Ostatnia edycja:
Podczytuję Was od czasu do czasu i zgadzam się z Olleną. Dorotar każdy ma prawo do swojego zdania i nikt nic nikomu tłumaczyć nie musi Ollena wcale nie oczekuje jakiegoś tłumaczenia od Ciebie!!!Każdy jest na swój sposób specyficzny ty też na przykład jesteś dla mnie specyficzna wielce idealna "matko polko".

Właśnie dostałam maila, że Antoś dostał się do przedszkola. :-)

Super, Szymek się dostał ale nie do tego co chciałam, a dopieeero do 6 czy 7 wyboru, na Nowolipki... Zobaczymy 25 kwietnia czy do Pruszkowa się dostanie... Bo w Warszawie to składałam jako "alternatywa"...

Młoda_mamusia - gratulację i witamy :)

reklama
Może i jestem na swój sposób specyficzna ale próbuję zrozumieć co piszą do mnie inne dziewczyna a Ty OLLENA zawsze się żalisz, pytasz a jak my Ci piszemy to i tak masz to gdzieś.
Tak OLLENA nie jestem w stanie zrozumieć.
I jak byśmy poważnie zaczęły o tym dyskutować to by była niezła jazda. Więc proponuję zakończyć temat.

NELLAS nie wiesz jaka jestem matka to mi tu nie gadaj. Że podczytujesz i wnioski wyciągasz.

MLODA MAMUSIA jaka jest Twoja Amelka??? Bo ja z obserwacji nie tylko swojej córki, śmię twierdzić, że Amelki to niezłe łobuziaki,

Do góry