reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

In vitro 2024 - refundacja

Cześć dziewczyny, miałam umówić się do lekarza 1-2 dc, zeby rozpoczac stymulacje, dzisiaj on nie przyjmuje. W pon. jest klinika zamknieta... dopiero lekarz jest we wtorek - 4 dc. Myślicie że to za późno na rozpoczęcie stymulacji ?
Mi lekarz mówił że max 2dc i tak też miałam.
Dziwne, powinni Cię umówić priorytetowo

reklama
Cześć dziewczyny, miałam umówić się do lekarza 1-2 dc, zeby rozpoczac stymulacje, dzisiaj on nie przyjmuje. W pon. jest klinika zamknieta... dopiero lekarz jest we wtorek - 4 dc. Myślicie że to za późno na rozpoczęcie stymulacji ?
No a jak dziś nie przyjmuje to powinien przyjąć wczoraj..

Moja klinika nie hoduje 3 dniowych zarodków tylko 5 dniowe ale niektóre kliniki tak robia. Chyba większość jednak jest 5 dniowych, rzadko się spotkałam żeby 3 dniowe ale się zdarza i tak. W sumie 14 pęcherzyków to dużo, dziwne że nie będzie odroczonego transferu
Plan transferu 3-dniowego zarodka jest dlatego, że 5-dniowy wypada na niedzielę. Reszta zarodków byłaby hodowana do 5 dnia.

Ja dzwoniłam do mojej kliniki jak podejrzewałam, że u mnie będzie taka sama sytuacja, to kazali dzwonić z samego rana i byłabym przyjęta przez lekarza, który akurat będzie mógł. I max 3dc.

Udało się coś załatwić?

To coś lekarz Cię źle umówił, powinnaś przed samym okresem żeby mieć leki do stymulacji, mi leżały tydzień w domu. Zobaczysz co powie lekarz. Słyszałam że zaczynają w 3 dc ale o 4 nie. Jeszcze zależy jak dostałaś okres. Np jak po 17 to pierwszym dzień cyklu liczony jest od następnego dnia, tak mi tłumaczył lekarz.
No właśnie dostałam w nocy, więc dzisiaj jest pierwszy dzień.
Ja dzwoniłam do mojej kliniki jak podejrzewałam, że u mnie będzie taka sama sytuacja, to kazali dzwonić z samego rana i byłabym przyjęta przez lekarza, który akurat będzie mógł. I max 3dc.

Udało się coś załatwić?
Dalej nic. Z tymi lekarzami tam jest tak ciężki kontakt.. ale poczekam jeszcze troche

Jak się czujesz?
Teraz czekasz na miesiączkę i w tym cyklu transfer?
czuję się dobrze. Zaczęłam dziś antybiotyk, dziś i jutro mam zamiar tylko odpoczywać.
Tak, teraz czekam na okres (chociaż jestem jeszcze przed owu, wczoraj pęcherzyk miał 13mm, więc za jakieś 4 dni powinna być) i w grudniu celujemy w transfer.

Ostatnia edycja:
reklama
Te polipy są często następstwem stanu zapalnego, więc ja dopytałabym lekarza tak dla świętego spokoju. Nam na studiach na zajęciach z ginekologii bardzo podkreślali znaczenie leczenia partnera, mój ginekolog też podchodzi do tego w ten sposób, stąd moje komentarze w tej sprawie, zwłaszcza, że to nie pierwszy, a kolejny raz.

Nie no ja się nie kłócę 😉
Nie wiem nic w sumie w tym temacie. Ale pewnie skorzystam z namiaru na lekarza bo mam swoje różne dziwne problemy i może coś podpowie 😊

Do góry