reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

In vitro 2024 - refundacja

Cześć dziewczyny, miałam umówić się do lekarza 1-2 dc, zeby rozpoczac stymulacje, dzisiaj on nie przyjmuje. W pon. jest klinika zamknieta... dopiero lekarz jest we wtorek - 4 dc. Myślicie że to za późno na rozpoczęcie stymulacji ?
Mi lekarz mówił że max 2dc i tak też miałam.
Dziwne, powinni Cię umówić priorytetowo

reklama
Cześć dziewczyny, miałam umówić się do lekarza 1-2 dc, zeby rozpoczac stymulacje, dzisiaj on nie przyjmuje. W pon. jest klinika zamknieta... dopiero lekarz jest we wtorek - 4 dc. Myślicie że to za późno na rozpoczęcie stymulacji ?
No a jak dziś nie przyjmuje to powinien przyjąć wczoraj..

Moja klinika nie hoduje 3 dniowych zarodków tylko 5 dniowe ale niektóre kliniki tak robia. Chyba większość jednak jest 5 dniowych, rzadko się spotkałam żeby 3 dniowe ale się zdarza i tak. W sumie 14 pęcherzyków to dużo, dziwne że nie będzie odroczonego transferu
Plan transferu 3-dniowego zarodka jest dlatego, że 5-dniowy wypada na niedzielę. Reszta zarodków byłaby hodowana do 5 dnia.

Ja dzwoniłam do mojej kliniki jak podejrzewałam, że u mnie będzie taka sama sytuacja, to kazali dzwonić z samego rana i byłabym przyjęta przez lekarza, który akurat będzie mógł. I max 3dc.

Udało się coś załatwić?

To coś lekarz Cię źle umówił, powinnaś przed samym okresem żeby mieć leki do stymulacji, mi leżały tydzień w domu. Zobaczysz co powie lekarz. Słyszałam że zaczynają w 3 dc ale o 4 nie. Jeszcze zależy jak dostałaś okres. Np jak po 17 to pierwszym dzień cyklu liczony jest od następnego dnia, tak mi tłumaczył lekarz.
No właśnie dostałam w nocy, więc dzisiaj jest pierwszy dzień.
Ja dzwoniłam do mojej kliniki jak podejrzewałam, że u mnie będzie taka sama sytuacja, to kazali dzwonić z samego rana i byłabym przyjęta przez lekarza, który akurat będzie mógł. I max 3dc.

Udało się coś załatwić?
Dalej nic. Z tymi lekarzami tam jest tak ciężki kontakt.. ale poczekam jeszcze troche

Jak się czujesz?
Teraz czekasz na miesiączkę i w tym cyklu transfer?
czuję się dobrze. Zaczęłam dziś antybiotyk, dziś i jutro mam zamiar tylko odpoczywać.
Tak, teraz czekam na okres (chociaż jestem jeszcze przed owu, wczoraj pęcherzyk miał 13mm, więc za jakieś 4 dni powinna być) i w grudniu celujemy w transfer.

Ostatnia edycja:
reklama
Te polipy są często następstwem stanu zapalnego, więc ja dopytałabym lekarza tak dla świętego spokoju. Nam na studiach na zajęciach z ginekologii bardzo podkreślali znaczenie leczenia partnera, mój ginekolog też podchodzi do tego w ten sposób, stąd moje komentarze w tej sprawie, zwłaszcza, że to nie pierwszy, a kolejny raz.

Nie no ja się nie kłócę 😉
Nie wiem nic w sumie w tym temacie. Ale pewnie skorzystam z namiaru na lekarza bo mam swoje różne dziwne problemy i może coś podpowie 😊

Do góry