reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Ta Samsunga faktycznie świetna, choć cena też świetna;-) Jej...ja się gubię w tych wszystkich markach, tak jakby nie mogło być jednej, porządnej:baffled: Ale jak pytałam znajomych, to też mówili, że Samsung i whirpool są ok :tak:

reklama
no ja właśnie z nospą się przeprosiłam :-) bo jak nigdy wcześniej mi nie pomagała to w ciąży od kąd biorę to bóle jak ręką odjął :tak:skurcze przeszły, ale Dzidzia nadaktywna, grzebie mi we flaczkach aż czasem zaboli..
byłam dziś na badaniach, i jak zwykle badanie moczu a mi się sikać nie chcę :wściekła/y: siedziałam 40minut w poczekalni aż cokolwiek mi się zachce.. no masakra, też tak macie ? a morfologia, jak zwykle nielubie pobierania krwi, ale przynajmniej tym razem siniaka nie będzie. choć mam tak już rękę przeoraną przez te igły, że wyglądam jakbym po żyłach sobie dawała :eek:
a tak się jeszcze zastanawiam, ile przed porodem rozkładacie już łóżeczka i te wszytskie inne rzeczy, kiedy urządzać pokoik najlepiej.. ?

co do rozkladania lozeczek itp. to ja jestem w lesie, bo i owszem wszystko mam ale pochowane bo remont byl wlasciwie jeszcze troche jest bo kilka rzeczy trzeba zrobic wiec nie mam co rozkladac łożeczka jedyne co stoi to wozek :D

Witam was mamuśki;-) matko jaki masakryczny dzień dziś miałam:-:)no: od rana samego jakieś przygody.. Mój dziadek 92 letni w dobrej formie przewrócił się u siebie w pokoju, złamał panewkę i jutro ma operację:-( dobrze, że był ze mną mąż dziś w domu bo sama bym nie ogarnęła jego, tego co do szpitala spakować i w międzyczasie na pogotowie dzwonić i dojść do szpitala bo "rodziny nie bierzemy" a biedny dziadzio roztrzęsiony z nerwów nie pamiętał nawet jak ja się nazywam i jak chciałam na Sorze do niego wejść to mnie bezczelnie wygonili! Dobrze, że tato szybko z pracy się zwolnił i miał ich gdzieś i wszedł tam.. Na dodatek pielęgniarka powiedziała"że nie życzy sobie ciągłego latania do dziadka bo mu się siusiu chce sami mu podawajcie kaczkę":szok::crazy::angry: nosz od czego ona jest!!!!!! Mam nadzieje tylko, że żadnych komplikacji mieć on nie będzie po operacji także już dziś proszę trzymajcie za niego kciuki. Dobrze, że miałam zajęcia ze szkoły rodzenia to na jakiś czas się oderwałam od tego wszystkiego.. Zaraz postaram się nadrobić dzisiejszy dzień..

mamuśka - ja ćwicze podobnie jak Magda, napinam na 5-10 sek, i znowu.. i kiedy tylko mi sie przypomni w ciagu dnia.

ananaska - też mamy samsunga od ponad roku dopiero co prawda, ale jestesmy zadowoleni. Podobny model do tego co Magda pisała. Ma ten system ze woda sie nie zbiera i w sumei nei trzeba rozmrażać, bo nie ma lodu. Natomiast żywność wysycha, więc trzeba pamietac o nakrywaniu folią lub wkładaniu w pojemniczki.

cayoka - ale to mocz Ci pobieraja w przychodni??? ja zawsze pobieram w domu, pierwszy po nocy.

Ag - KrK 89 współczuję Ci bardzo, sama mam przed oczami mojego dziadka i wiem, jak ciężko patrzeć, jak starszej osobie dzieje się coś złego...a w szpitalach wcale nie pomagają, niektórzy nie powinni tam w ogóle pracować, skoro mają wymagania:no: trzymam kciuki za dziadzia i życzę zdrówka!!!

cayoka ja oddaję mocz do badań tak jak lucere, nigdy nie pobierałam w przychodni...ja łóżeczka jeszcze nie mam, ale jak kupimy, to rozłożę od razu:tak:

Hehe właśnie chodziło mi o to że w dniu badania moczu nawet rano nie potrafię się wysikac.. a dwóch kropelek też im nie oddam :D od dziecka pamietam, że mam taki problem.. ale rozmawiałam kiedyś z moja ginekolog i mówiła że czasami jest taka blokada w glowie, i lepiej poczekać aż się zachce a nie oddawać dwóch krople:) więc wychodzi na to że to pierwszy mocz od rana, choć same panie w przychodni mi mówiły, że nie zawsze każdy oddaje ten poranny pierwszy.

Ostatnia edycja:
Witam z rana :-) mimo,ze od 3 sie juz tylko krecilam w lozku to humor mi dopisuje az milo.
Ag KrK kurcze nieciekawy dzien mialas i zdrowka dla dziadka :tak: a co do opieki medyczej to nawet sie nie wypowiem...
cayonka ja mam nadzieje,ze w przyszlym tyg przygotuje pokoj malego.Lozeczko narazie w garderobie stoi i jest przechowalnia na ciuszki i inne bajery poprasowane juz dla mlodego bo maz dopiero w weekend bedzie szlifowal i malowal mu pokoj.Dywan przygotowany,szafa na gorze stoi i jest obklejona,dodatki czesciowo sa czesciowo jeszcze trzeba bedzie cos kupic i tyle.Juz nie ma wesolo bo tylko 7 tyg zostalo albo i mniej :tak:

reklama
cayoka, jak ja mam oddawać mocz, to wieczór wcześniej piję jak słoń;-) nie ma siły, musi się zachcieć;-) a jak wstaję w nocy, to mam przy łóżku butelkę mineralnej i po każdym siku dopijam ile dam radę:-)

Ag, normalnie słabo się człowiekowi robi, jak czasami się zetknie w szpitalach z takimi ludźmi:/ ech, dużo zdrowia dla dziadka! oby jak najszybciej stamtąd wyszedł!

ja się na dniach chcę wybrać porodówkę w Żeromskim obejrzeć, na razie co dzwoniłam, to była zapchana, ale pani kazała nadal próbować telefonicznie najpierw:-) no i powoli próbujemy kompletować wyprawkę. i torbę szpitalną. praktycznie nic nadal nie mam. normalnie nie umiem się zebrać:/ i jeszcze stanik muszę nowy kupić, bo obecny zaczął mnie obciskać nieprzyjemnie i boleśnie:/

dziewczyny - jakich staników teraz pod koniec używacie? faktycznie miękkich bez fiszbinów? i czy macie już stanik do karmienia? bo mnie straszą, że mi po porodzie biust jeszcze przybędzie i się boję kupować, bo nie wiem czy się zmieszczę (a już mam G lub H...)

Do góry