reklama
mb89
Fanka BB :)
Cayoka ja też mam takie bóle miesiączkowe,,,,szyjka jest ok, ale momo wszystko to zawsze daje do myślenia. Chyba przywitam się z nospą
AgKrk ja też lubię Pepco a wczoraj byłam w textil market i tam było dużo fajnych ciuszków dla dziecka z przyjemnej bawełny.
smutnamama ja co prawda mam łóżeczko ale nadal na strychu w czynnikach pierwszych...mąż obiecał, że w tym tyg się zlituje nad nim
mamaktosia ja u dentysty w ciąży nie byłam,pójdę po niej sama sobie oglądam uzębienie w miarę możliwości i nie widze jakichś ubytków. A w razie gdyby to i tak nie dam się dotknąć bez znieczulenia a nie chcę go stosowac w ciąży wiec tak dobie zwlekam
AgKrk ja też lubię Pepco a wczoraj byłam w textil market i tam było dużo fajnych ciuszków dla dziecka z przyjemnej bawełny.
smutnamama ja co prawda mam łóżeczko ale nadal na strychu w czynnikach pierwszych...mąż obiecał, że w tym tyg się zlituje nad nim
mamaktosia ja u dentysty w ciąży nie byłam,pójdę po niej sama sobie oglądam uzębienie w miarę możliwości i nie widze jakichś ubytków. A w razie gdyby to i tak nie dam się dotknąć bez znieczulenia a nie chcę go stosowac w ciąży wiec tak dobie zwlekam
mamaktosia - my nie mamy telewizora, i póki co mi z tym dobrze, choć mąż coraz bardziej naciska. Choć on to mówi że chce monitor duży raczej niż telewizor, żeby filmy oglądać. Myślę że jak sie dziecko urodzi to dobrze będzie czasem włączyc tv i tak bezmyslnie słuchać.. ogólnie jestesmy zdania że tv wyłącza myślenie i podporzadkowuje sobie nasze życie, bo trzeba ogladac wtedy kiedy akurat cos leci, a nei wtedy kiedy mamy na to ochote.
Magda, oregano - a ja w ogóle nie mam skurczy.. to też normalne? Bo juz sama nei wiem czy one powinny być czy nie. Ale pewnie u każdego inaczej, więc wszystko zależy..
Magda, oregano - a ja w ogóle nie mam skurczy.. to też normalne? Bo juz sama nei wiem czy one powinny być czy nie. Ale pewnie u każdego inaczej, więc wszystko zależy..
lucere, każda z nas jest inna i każda normalna :-) czytałam że skurcze są dobre, bo macicna trenuje przed porodem, ale szczerze wolałabym ich nie mieć bo to uczucie dyskomfortu i niepotrzebny stres, zwłaszcza jak poczujesz po raz pierwszy i nie wiesz co się z tobą dzieje
oregano, Magda - to ja sobei sama potrenuje skoro moja macica nie chce znaczy potrenuje to co moge, czyli m. Kegla, bo tez słyszałam ze warto. Raz miałam skurcze (gdzies przed 20 tyg) i wtedy nawet na IP pojechalam, ale kazali mi wziac nospe, przeszło, i od tamtej pory nic.
mamaktosia
Fanka BB :)
lucere - może jesteś tą szczęściarą która ma bezbolesne bo być muszą , bo ćwiczą macicę do porodu i pozwalają jej się rozciągać , może masz wysoki próg bólu i nie czujesz po prostu . Zazwyczaj pojawiają się ok 25 tc , ja mam zawsze wcześniej ... możesz zapytać gina , ale ja na twoim miejscu to bym się raczej cieszyła pozatym czynników zwiększających intensywność skurczy jest dużo , wielkość macicy , wielkość dziecka , nerwowość i miliony innych ...
Magda - dobrze że przeszły , mnie tak chyba z tydzień temu męczyło ... już się zastanawiałam co z tym zrobić , ale ciepły prysznic jak zwykle pomógł
mb - jak nie bolą to lepiej poczekać , ale ja byłam na przeciwbólowych , więc dentysta stwierdził że bezpieczniej wyrwać niż wcinać tablety .
pozatym obalono mit jakoby znieczulenie było szkodliwe dla płodu , podobnie jak ten o szkodliwości usg . Wiadomo im mniej tym lepiej , ale w moim przypadku to było rozsądniejsze rozwiązanie ...tzw mniejsze zło
Magda - dobrze że przeszły , mnie tak chyba z tydzień temu męczyło ... już się zastanawiałam co z tym zrobić , ale ciepły prysznic jak zwykle pomógł
mb - jak nie bolą to lepiej poczekać , ale ja byłam na przeciwbólowych , więc dentysta stwierdził że bezpieczniej wyrwać niż wcinać tablety .
pozatym obalono mit jakoby znieczulenie było szkodliwe dla płodu , podobnie jak ten o szkodliwości usg . Wiadomo im mniej tym lepiej , ale w moim przypadku to było rozsądniejsze rozwiązanie ...tzw mniejsze zło
reklama