reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam i ja dzis u mnie pochmurnie i deszczowo .. Pierworodny syn ma dzis slubowanie wiellki dzien dla niego .. A i wczoraj powrocil moj partner od soboty rana jak wyszdl do pracy ze słowami na ustach kochanie dostane obiad he he he tak dobrego kawalu nie slyszalam od lat.. Ja wczoraj troszke siebie rozpiescilam i kupilam sobie kurtke i spodnie i sama nie wierze ze nadal w rozmiarze 36 w kurtce dlugo nie pochodze ale co tam :-)....
Dziewczyny jak strasznie zazdroszcze tym ktore maja gotowa wyprawke ja nawet łóżeczka nie mam ,eh musze sie za to wziac bo czas goni chociaz ja najpozniej z was wszystkich chyba urodze bo termin na 31 grudzien mam a wszystkich synow zawsze troszke przenosilam..
miłego dnia kobietki ja czekam na robotnikow bo wczoraj nie przyszli masakra moze dzis sie doczekam

reklama
dzien dobry

Mlody w szkole,ja z kawa...czas zaczac dzionek,,komin dla siostrzenicy sie konczy/....

OO widze ze sie spotykacie super...ja znad morza i raczej nikogo tu z moich rejonow nie ma znajac zycie...
ale jakby co,to ja nad morze zapraszam,,hee

angelika zaglosowane..

mamaktosia uu nie zazdroszcze widokow czarnej torby i faktycznie dobrze ze mlody nie widzial nic...i tyle kolezanek no wesolo bylo,kochana 25.11 matko toz to zaraz jak dla mnie,zreszta czuje ze my sie obrocimy i juz maluszki zaczna sie wydostawac na swiat...

agkrk fajnie ze spotkanko udane,ja tez bylam u kumpeli ktora tez ma l-4...tez plotkowalysmy..

tiluchna jak dzisiaj wyspana????????

AgKrk Dobrze, że koleżąnka już ma lepsze podejście ;) i fajnie, że spotkanie udane ;)
mamaktosia ale się uśmiałam hehee no własnie ja tak myślę, że nie można i dlatego to mnie przeraża hehea wŁaśnie i dentysta nie daje nagrody ;)
Tiluchna a jakhy się czujesz? Mam nadzieję, że lepiej
Ja też z poranną kawką. Wczoraj zasnąć nie mogłam i długo się kręciłam, ale mimo wszystko spało mi się dobrze i się wyspałam ;) ;) ;)

A ja od wczoraj dziwne skurcze.. nie wiem czy martwić się czy nie.. zliczyłam pewnie z 6-7 nieregularne ale zaczęłam zapisywać o jakiej godzinie, a boli bardziej jak na okres..:( jeszcze na sikanie to jakbym mogła nie wychodzilabym w ogole z łazienki. I 2 razy pogonilo mnie jak na biegunkę.. wzięłam nospe i jakos zasnelam. A rano jak się obudzilam to od razu 2 skurcze w odstępie trzech minut i zaraz do łazienki i tam też 2 skurcze.. chyba jakąś biegunke mam albo co.. a wizyta jutro dopiero.. do tego Mała tak się rusza jak nigdy..

MamUśKaaa88 ja też w nieświadomości co do bóli, ale wolę nastawić się, ze będzie bardzo bolało, niż iść z nadzieję, że będzie szybko i lekko, a tu się okaże że to będzie masakra;-) ale że dentysta to przy tym pikuś, to po prostu wiem i nie przejmuję się póki co:tak:

Ag - KrK 89 fajnie, że koleżanka przemyślała sytuację, trzymam za nią kciuki:tak: i dzięki za wsparcie:tak:

angelika1609 już :tak: ja też jakiś czas temu zagrałam, ale chyba zrezygnuję ze zbierania:tak: chyba, że któraś moze zagłosować, to proszę: https://www.bebiklub.pl/konkurs/jakim-typem-mamy-jestes/galeria/porada/7 :)

mamaktosia jej...nienawidzę takich widoków...dobrze, ze mały tego nie widział:no:

smutnamama rozpieszczaj się, ile możesz:tak: gratki dla pierworodnego, to jego wielki dzień:tak:

Ja też nie porównuję dentysty do porodu, tylko wiem, ze po prostu to drugie jest o wiele gorsze i tyle:-D Ale fakt, nagroda po porodzie jest najwspanialsza na świecie, a ja nawet naklejki nie dostaję już u dentysty:-D:-D:-D

Ja wyspałam się wreszcie porządnie, odespałam weekend i wczorajsze i poniedziałkowe wstawanie:tak: Pogoda za to jest dobijająca, leje aż huczy...dziś nie mam pomysłu, co robić, więc jak zwykle wyjdzie w ciągu dnia:tak:

Cześć brzuchatki :),

U nas też buro, szaro, ale grunt, że nie pada, to dla mnie klucz od kiedy mam Małą:-D, bo można wyjść na spacer. Bez tego jest ciężko w domu cały dzień wysiedzieć.

Robię dzisiaj pierwszy raz musakę, mam nadzieję, że wyjdzie zjadliwa:-p

mamaktosia straszne są takie widoki...Zawsze ciary mnie przechodzą i traumę mam długo...Współczuję. Dobrze, że Mały nie widział.

Ag Krk super, że przyjaciółka wyluzowała, najgorsze to się samonakręcać negatywnie.:tak:

cayoka nic się nie martw, jak Mała się tak intensywnie rusza to i brzucho się napina. Jak skurcze są nieregularne, to na tym etapie normalne. A rewolucje żołądkowe też mogą być tymi ruchami intensywnymi spowodowane, bo Ci się tam wszystko przestawia razem z Bąblem. Jutro masz wizytę, więc się dopytasz. Łykaj No-Spę.

awunia e tam, borowanie w dziursku dla mnie gorsze niż skurcze porodowe...Nie znoszę i nie daję się dotknąć bez znieczulenia.
W porodzie dla mnie najgorsze było po, jak faktycznie zaczęłam się z bólu zwijać i ruszać się nie mogłam, ale to i tak lepsze niż wiercenie w chorym zębie, autentycznie:confused2:

tiluchna jak się czujesz? Mam nadzieję, że się dzielnie w dwupaku trzymacie. Ja się mdłości i biegunek boję, bo wiem, co mogą zwiastować...

Cayoka ja też wczoraj miałam skurcze. Ok 22 zaczął mi twardnieć brzuch i co drugie twardnienie miałam ostry ból. Długo to trwało, najpierw co 3 min potem już co ok 10 min, ale posiedziałam na piłce, a potem wzięłam ciepły prysznic. Ustało i do zaśnięcia miałam już tylko jakieś 2 co pół godziny. Zasnęłam po północy, ale muszę przyznać, że dumna z siebie jestem - nie spanikowałam i nie pojechałam na IP.

dzien dobry.
to ja wstałam rano, mąz pojechał do pracy, a ja do łóżka.. i tak spałam do 11 :) Ale dzis mi nie do śmiechu jakos, smutno, smętnie i mam depreche chyba :/ tzn chce mi sie płakać choc nie mam pojęcia dlaczego. Chyba bede cały dzień ogladać seriale... A wieczorem jedziemy z mężem do IMAXa na jakiś film 3D, może do tego czasu troche mi sie poprawi.

Lucere -Deprecha ... to chyba normalne :-D też ostatnio nie wiedziałam dlaczego płaczę :-D a seriali to tylko pozazdrościć :tak: u mnie robią ocieplenie , malowanie i balkon i wszystkie anteny mamy poodkręcane co równa się minimum 2 tygodnie bez tv :szok: ja luzik ale mój m codziennie odwiedza wypożyczalnię dvd i nie wiem czy to prz3z przystojną panią Marzenkę czy telewizyjnego głoda :-D

Magda - ja to też mam zawsze stracha , gin wczoraj powiedział że jak przez godzinę będą bolesne i częściej niż co 10 min i nie przejdą po tabletach i prysznicu to jechać na Ip jeśli przejdą to w 33 tc normalne :baffled:

Aia - najgorsze było to że byliśmy pierwszym autem za blokadą i było wszystko widać ...i ten worek ...ostatnio takie widoki męczyły mnie jak leżałam na neurologii ...ale tam to codzienność ....

Awunia - mnie ciąża zmotywowała do wyrwania 8 i to był pikuś a 3 tygodnie żarłam przeciwbólowe , a jak się dowiedziałam o ciąży to odrazu do dentystyn, za to ostatnie rwanie ...rwanie nie bolało , ale do tej pory męczę się z dziurą po zębie ...ale to już inna bajka :baffled:

Zbieram się po młodego a na obiad pomidorowa , naleśniki z serem i dżemem żurawinowym ( sama robiłam ) a potem prasowanie .... zbieram się od wczoraj do niego :eek:

reklama
-Aia- w sumie biorąc pod uwagę fakt, że się ma 32 zęby i każdy kiedyś się zepsuje, a niektóre można naprawiać i kilka razy, do tego dochodzi przynajmniej jedno wyrywanie w dobrym układzie i ból przy wyrastaniu ósemek, to powiem Ci, że faktycznie zęby mogą przebić poród, jak się przeanalizuje ich naprawianie przez pryzmat całego życia :tak: A że mało ludzi, którym się zęby w ogóle nie psują, to wiadomo :-) No i jeśli chodzi o porody, to same decydujemy, ile ich będzie na dobrą sprawę:tak: A zęby nieraz nawet pomimo dbania o nie w wysokim stopniu, to i tak się mogą psuć bez naszej zgody:-D Ale wywód zrobiłam, ciekawe czy taka mądra będę po porodzie:-p:-)

Magda_88, cayoka o kurczaczek, współczuję bóli:no: mam nadzieję, że nic poważnego się nie dzieje i to tylko taki straszak przepowiadający...

lucere no ja przez tą pogodę mam podobnie, nic mi się nie chce, jestem ospała pomimo wyspania i mi źle:-( ale liczę na to, że wyjdzie słońce:tak:

mamaktosia też mam z ósemką problem, bo podobno chora, ale na szczęście nie boli i moja dentystka woli poczekać i po ciąży zrobić zdjęcie i wtedy rwać, bo ja już raz miałam problem z zębem, który musiał być usuwany u chirurga i wiem, jak to jest mieć dziurę przez kilka tygodni:no: współczuję Kochana :no:

Ostatnia edycja:
Do góry