reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mamaktosia Twoje załamanie mnie rozwaliło:-D ale pocieszam, ze i mnie się zdarzają takie dni;-) a ja dla dzidzi jeszcze nie mam wszystkiego, więc pociesz się, że inne mamuśki jeszcze to mają przed sobą;-):-)

Koralikowa widzę badaniowo u Ciebie... :) ja w tym tygodniu muszę oblecieć dentystę (jutro), w innym dniu zrobić badania i jeszcze EKG, bo u nas wymagają przed porodem:-) kurde, szkoda, że wszystkie jesteście tak daleko, bo bym się z Wami wszystkimi podzieliła;-)

polcia88 to wykorzystasz ten wolny czas dla siebie, bo już niedługo nie będziesz go miała:tak:

MamUśKaaa88 opcje są dwie: albo dżem albo winko:-D wprawdzie i to i to już zrobiłyśmy z mamą, ale że jeszcze zostało trochę, to trzeba wykorzystać:-D a ile przy tym podjadłam...:sorry: a no racja, ja mam nadzieję, że dotrwamy do grudnia, bo z terminem na 1.12. może być różnie:-) A mnie tak nosi na naleśniki...;-)

reklama
Dzięki za wsparcie :-) kochane jesteście :tak:

Załatwiłam dziś mojemu m wizytę u laryngologa bez kolejki ;-) po wizycie zadzwonił do mnie że spotkał moją koleżankę z liceum ( tyle że ja nie wiem jaką określił to " taką blondynkę " więc się nie skapłam bo blondynek w liceum było sporo :eek: ) ale wracającdo meritum była z dzieciątkiem - wcseśniaczkiem chłopczyk urodził się w 32 tc i nie miał nawet 2 kg , teraz ma 2 mc i waży niecałe 3 kg :szok: i ma zapalenie uszka i nic nie je :szok: . Niedawno wyszli ze szpitala i jeździ na okrągło po lekarzach :szok: . Nie wiem co to za dziewczyna , ale ona mnie zna i wie że mam syna i że w ciąży jestem ....to pewnie też ją znam ...biedna i biedny dzidziuś ....

tiluchna, ubawiliśmy się na konwencie - wyglądało to tak, że do małej wioseczki pod Krakowem przyjechało z 60-70 osób, które lubią książki Terry'ego Pratchetta i były konkursy, gadanie, śpiewanie, wygłupianie się, gry różnorakie, itp:-) w sumie mój Mąż Pratchetta (jeszcze) nie czyta, ale też się ubawił:-) chyba przede wszystkim chodzi o to, że ludzie są super i można się nieźle pośmiać:-)

Aia - a może Maluszek Ci na coś uciska gdzieś przy tych pachwinach?

vici - dzielna jesteś bardzo z tym remontem!

awunia - powodzenia z dentystą!

Ag - no właśnie ja patrzę na nasz suwaczek na blogu i też mam wrażenie, że jakoś podejrzanie szybko to zleciało.. a przecież dopiero co robiłam test ciążowy.. :D

mb89 - fajnie, że się pobawiliście:-) zawsze to przyjemny odpoczynek po remoncie:-)

mamaktosia - miło wiedzieć, że nie tylko mnie się włącza co jakiś czas marsz pogrzebowy;-) ale na szczęście zawsze przechodzi;-)

oregano - to ja też oczywiscie widziałam tą rękę co losowała wózek :) Swoja drogą to było troche głupie że dali komuś z sali losować, mogli tą mała dzewczynkę co tam pomagała wziąć do tego. Bo rzeczywiscie ktoś mógłby pomyśleć że to ukartowane było jesli bys wylosowała siebie.

Magda - to ja chyba siedziałam w rzędzie za Toba, bo jak były reczniczki to dwoch panów wstało zamiast żon i to chyba właśnie jeden Twoj :)

Aia (Magda, oregano, Mamuśśka) - to moze jakies konkrety co do spotkania? Bo ja tez jestem za, no i oczywiscie im wczesniej tym lepiej.. bo potem nie wiem jak sie bede toczyc. Tu sie umawiamy czy na priv?

Ktoś jeszcze chętny z Wawy i okolic?

A ja dzis padam troche, bo byłam w CN Kopernik na konferencji (mój mąż organizuje jakąś astronautyczną) i pomagałam w recepcji i organizacji troszke.. I mam torbę bawełnianą i piłkę-globus pompowaną, bo dostawali uczestnicy :D Nie ma to jak konferencyjne gadżety...

Ostatnia edycja:
witam się po weekendowo :)

ananaska gratuluje 3 z przodu, u mnie dzisiaj 31 tydzien - ale to wszystko zleciało jeszcze nie dawno pamietam jak robilam tone testow bo nie moglam uwierzyc ze w ciazy jestem a tu prosze.. hehe :)

mb89 usuper że sie wybawiliscie na weselu i ze do tej godziny ja 9 listopada mam troche sie obawiam jak to ze mna bedzie, ale mam nadzieje ze bede sie dobrze czula i nie przesiedze przy stole caly czas. Co do zakupów my z mężem tez sie zaopatrzylismy w karnisze hehe :-) dzisiaj dokupilismy troche jeszcze dupereli deske do prasowana suszke na pranie itp. w tym tyg. mamy zamiar sie wprowadzić :)

W piatek jade do kuzynki bo uszykowala mi tone ciuszkow i akcesori dla malenstwa juz za bardzo nie mam gdzie upychac tych ciuszkow ale zawsze sie przyda.

Dziewczyny mam takie pytanko, odnośnie prania ciuszkow pierzecie w płynie czy w proszku bo w moim otoczeniu slysze rozne opinie i sama nie wiem ;-)

tigi nie dziękuję, bo dentysta to mój wróg nr 1!;-) Zawsze muszę się tam wycierpieć:-(

mamaktosia mój M też zawsze określa moje koleżanki hasłami "ta blondynka", "ta bardzo chuda", ta "ze studiów" :-) Mężczyźni...;-) ale szkoda tego maluszka, musi być ciężko Twojej koleżance:no:

angelika1609 ja piorę w proszku Dzidziuś, kupiłam go w naszym lokalnym sklepiku, bo nigdzie nie mogłam znaleźć:tak: ja w sobotę jadę po ciuszki:-)

Awunia - ja niemam pojęcia co to za babka , nie kojarzę takiej w ciąży :eek: może jakaś znajomość z fb :-D ale twierdzi że chodziłyśmy razem do Lo , szkoda że nie wpadł na to żeby zapytać jak ma na imię :baffled:

Angelika - jak narazie nowe w płynie a po synusiu w proszku ( proszek jakoś lepiej spiera ) a jak się okarze że małemu nie zapasuje proszek i płyn to czekają orzechy i soda ;-)

Co do tygodni to jutro zaczynam 33 tc ! A w książeczce ostatnio już miałam wpis 33 tc ciekawe co jutro mi wpisze, pewnie 35 :-D
Małża wysłałam na zakupki , a my z młodym przedszkolne zaległości nadrabiamy ( już w piżamach )

Awunia hmm... dżem winogronowy własnej robotki...mniam ;) Winkiem też bym nie pogardziła ;D ale z racji na mój stan jestem za dżemem hehehe
mamaktosia oj szkoda koleżanki... a szczególnie Maluszka...
Aia, Magda, lucere, oregano no to co powiecie na przyszły tydzień? (mi nie pasują środa i piątek, pozostałe dni tak:) ) a jeszcze któraś z Was jest z Wwy lub okolic???
lucere a to Twój M pracuje w Koperniku, czy po prostu ogranizowali tam konferencję? Pytam, bo mój tam pracuje :)
angelika noo ja mam to samo, mam tony tychj małych ubranek hehe A co do prania to słyszałam, że najdelikatniejsze są płatki do prania, ale ja kupiłam proszek. Tj. zamówiłam też jedne płatki, ale to raczej z ciekawości;)
My dziś trochę u znajomych byliśmy, więc już mi się jakoś humor poprawił heh
i po raz setny chyba w tej ciąży zrobiła mi się opryszczka ;/

ale sie dzisiaj rozpisalyscie:-D

Aia - na bank wszystko sie rozciaga w koncu teraz maluszki rosna najszybciej:tak:
szkoda tylko ze ten bol trwa u ciebie czasem az kilkanascie godzin - nieludzkie:no:

Mamuska - podaje raczke w sprawie cudownego spania;-)

Vici - wow to faktycznie niezly remoncik:tak:

Awunia - biedactwo z tymi nocami :( moze probuj melise pic na noc? uspokoi to maluszka tez:tak:

Ananaska i Mamuska - gratuluje skonczonego 30 tyg!!!!:-D

Ag-KrK - mi tez ostatnio suwaczki leca do przodu jakos bardzo szybko;-)

oregano - szczesliwa raczka:biggrin2:

mb89 :szok::szok::-D:-D podziwiam za zabawe na weselu:-D

oo nam sie spotkanie warszawianek szykuje:-D

mamaktosia
- trzymam bardzo mocno kciuki za wizyte&&&&&&&&&& bedzie dobrze! popatrz ja sie martwilam a tyle dobrych wiesci dostalam i u Ciebie tez tak bedzie :*

musze powiedziec ze od tamtej wizyty diametralnie sie zmienilam! tryskam szczesciem, nic mnie nie boli, skurcze mi nie przeszkadzaja ani nie sa jakies takie mocno, uspokoilam sie bardzo, wyciszylam, cierpliwa jestem - to jednak byl dla mnie ogromny stres:-(
a teraz sobie tak chodze z brzuszkiem i sie ciesze :-D i moge sobie tak chodzic jeszcze te 6 tygodni;-)

Koralikowa - nie ma to jak pierwszy dzien L-4 celebrowac z dziecmi:-D:sorry2:
jutro juz sie bedziesz wylegiwac... jak ja :-p:-D

a ja wlasnie dzisiaj zrobilam 'tik' nad wyprawka dla Mlodek - mam juz wszystko:tak:
ostatnie dzisiaj co kupilam to maty (na wypadek odejscia wod w nocy i do przewijania na lozku szpitalnym np.) i fride do noska - i z ciuszkow ostatni komplecik na wyjscie ze szpitala:-D nie moglam sie pochamowac..
takze tadam:-D maz tez odetchnal z ulga bo juz zaczynal krecic glowa ze tyle tego jest do kupienia:-p

Mamuska - tez powodzenia na wizycie i prosimy o sprawozdanie:tak:

tez sie zawsze boje znikniecia postu:-D

Awunia - ja zdecydowanie wybralabym opcje - winko:-p

Tigi - Pratchett - sam w sobie jest wyjatkowy:tak: super ze tak milo spedziliscie czas :tak:

zadko juz sie slyszy ze ludzie jezdza na takie konwenty

Lucere - wow ale gadzety Ci sie trafily:-D

angelika - ja piore w prosziu Fairy non bio i dodaje plynu z olejkiem jojoba

mamaktosia - biedne malenstwo:-( i mama tez sie pewnie swoje nastresuje:-( 2 miesiace i 3kg dopiero.. bardzo bardzo kiepsko:-(

a mi dzisiaj znowu dzien minal jak pstrykniecie palcem:tak:
do juterka mamusie :*

reklama
tiluchna - to Ty sie rozpisałaś :p mega post :) gratulacje skompletowania wyprawki, czyli mówisz że warto już sie za to wziąć? Na razie miałam 1 dzień kiedy mnie naszło na ogarnianie wszystkiego, wiec zrobiłam wtedy liste rzeczy ktore potrzebuje :) Póki co przeszło mi, więc czekam aż mnei znów najdzie :D dla mnie ciągle to jakoś tak daleko i jeszcze tyyyle czasu...

Aia, Magda, Mamuśka, oregano - mi w przyszlym tyg czw najmniej pasuje, czyli zostaje pon i wt :) uda się umowic?

Mamuśka - mój mąż pracuje na PW, w Koperniku organizuja konferencje.. jakis ich kolega tam pracuje w planetarium. opryszczki nie zazdroszcze, szczesliwie mialam na razie tylko raz w ciazy.

Do góry