reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

My zajadamy placki z jablkai....

smutna o kurczaki..a co mieli podejrzenia i wyslali cie na badania,,no masakra..tyle tego i leki,wiesz co,,a co ojciec ich na to?? przeciez niech ci pomoze,tu chodzi o ich zdrowie...

a kawa...no pojadlam to teraz kawa...
smutna proszeeeeeeee cie bardzo czestuj sie...

images

reklama
SMUTNA mam do ciebie małe pytanko odnośnie chorób dzieci, byłabym wdzięczna gdybyś mi napisała w jakim wieku zdiagnozowano u twojego dziecka/dzieci astmę??? i jak wyglądało to badanie? Bardzo, bardzo byłabym wdzięczna
Kłopotów nie zazdroszczę, co do apteki to nie wiem czy to pocieszenie ale my wydajemy ostatnio dwa razy tyle :-(

KORALIKOWA dużo zdrówka życzę mi na takie przeziębienie ostatnio pomógł LIPOMAL ten dla dzieci, jest na naturalnych składnikach

TILUCHNA i jak sobie dajesz radę z dzieciakami? mocno Cię wykończyły? ja przy drugiej ciąży też czuję się mniej "wydolna" fizycznie, ale pewnie już mamy po pierwszej ciąży i porodzie kręgosłup bardziej dobity, kości porozciągane, starszaki do opieki i takie efekty :rofl2:

cosiek- Zdiagnozowali astme dopiero teraz jeden ma 7 lat drugi 3 bo u nas w miescie alergolog nigdy nie leczyl mi dzieci byl wrecz oburzony ze przychodze z chorymi dziecmi do niego i jak on ma ich zbadac ... Nasz lekarz zawsze twirdzil ze najpierw zajmiemy sie dolegliwosciami skórnymi a przy chorobach mimo wszystko leki na astme wypisywal bo antybiotyki nie dawaly rady ... I tak wkoncu trafiłam do prokocimia do pulmunologa po naciskach na lekarza prowadzacego naszego , a starszy był'niby chory kaszel itd na co lekarz sie ucioeszył bo najlepiej dziecko badac przy infekcjii po czym stwierdził ze on jest zdrowy tylko ma skurcz oskrzeli czyli ze ma astme i powiedzial ze wielu lekarzy myli to z zapaleniem oskrzeli wlasnie lekarz lekarzowi nie rowny .... I oprucz tego maja te pecherze w plucach na rtg wyszly z kontrastem mieli robione takze u nas by stwierdzili ze zapalenie ploc maja ale sa zdrowi a w tym roku juz 2 razy leżeli u nas w szpitalu na zekome zapalenie pluc z rtg ..... A badan mieli sporo spirometrie, opory dróg oddechowych, test wysilkowy duzo z krwi badan mieli ale to juz nie w kierunku astmy no i nawet jakies cl z potu a za tydzien beda mieli jeszcze jakas prowokacje dooskrzelowa ....

Koralikowa z tatusia dopiero wychodzi jakim jest człowiekiem , teraz między nami jest tak że on mieszka w jednym pokoju ja z dziećmi w drugim i ze sobą nie rozmawiamy on całymmi dniami ogląda tv albo siedzi w necie na tel nawet mi sie nie chce o tym pisać w każdym razie niedługo sam mi mieszkanie opuści w nerwach bo w piątek byłam w sądzie złożyć podanie o alimenty a póki co niech sobie mieszka i opłaca mi rachunki niczego nie świadom , tak jak ja byłam nieświadoma tego co on wyprawia za moimi plecami .. Tylko przykro mi z tego powodu że aż tak bardzo go nie interesujemy po tylu wspólnych latach on nawet siię nie stara żeby mu wybaczyć czy cokolwiek olewa wszystko dziś ma wolne i cały dzień go niema i ja będe siedzieć jak na szpilkach teraz myśleć ....

oregano, Mamuśśka88, Magda_88 - i jak po Bezpiecznym maluchu w Legionowie? Bo ja przyznam że jestem troche zawiedziona. Słaba organizacja, mało konkretów. Jedynie pokaz fotelików i rozmowa o nich była ciekawa i ważna dla mnie. A wy co myślicie?

dzien dobry w niedziele:-D ahhhhhhhhh jak mi sie dobrze spalo:zawstydzona/y: uwielbiam noce w tej ciazy
moj jedyny czas na pozadny odpoczynek, jak zasypiam to 8h w jednej pozycji do rana potrafie przespac, zero bolu, zero kopania, zero zrzedzenia, slodkie sny ahhh...

smutnamama - nawet nie wiem co powiedziec:-( musi ci byc bardzo ciezko:surprised:
co za 'facet' :growl: bo to ciezko nazwac facetem, 4 dziecko w drodze a ten nawet palcem nie kiwnie

a przyklada sie chociaz skrupulatnie do wydatkow?:sorry2:

ojej.. teraz czytam o tych przebojach z lekarzami i choroby Twoich chlopcow:szok:
dla mnie to wszystko czarna magia ...
codziennie dziekuje 'opatrznosci' za zdrowe dzieci...

Cosiek ;-) dalam rade:laugh2: bardzo szybko nam dzien minal, bylam w szoku ze juz 19:szok::cool2: i polozylam dzieci spac:tak: dzisiaj powtorka
jakos tak ostatnio wiecej cierpliwosci nabralam do dzieciakow - a raczej stosunku olewczego do ich niektorych zachowan.. tak jak wczesniej reagowalam na kazda ich klotnie czy 'przywalenie' to teraz po prostu ignorancja
dziala lepiej bo widza ze mamy nie ma jak sprowokowac
i konsekwencja - chyba moj organizm sam sie ladnie szykuje do okielznania trojki:-D:-D:-D

Awunia :* plotki u znajomych sie udaly ? ;-)

ja wczoraj bylam u kolezanki i mnie dobila (na poczatku myslalam ze zartuje:confused2:) mowi, a po co twoj maz bedzie szedl na 'tacierzynski'? przeciez dasz rade.. zaniemowilam i badam teren - ze jak niby? noworodka 2 dniowego w wozek i po porodzie dralowac do szkoly z nimi??? a potem przyjsc posprzatac, ugotowac? ogarnac wszystko + noworodek? a ona..eee.. no a co za problem? rece mi opadly:sorry::oo2:

Koralikowa :* jak sie czujesz? przeziebienie przechodzi?

Ag-KrK - ja mam PCOS a 3 w drodze;-) wywolane 10 letnim braniem tabsow anty, 1.5 roku staran o 1 dziecko.. okres od 35 dni (sukces) do 90 dni (najczesciej)
ale owulacja wystepuje (z opoznieniem i nie w kazdym cyklu)
tyle, ze moja pani doktor nigdy mi @ nie wywolywala bo twierdzi ze organizm sam mus sie poustawiac
odpowiednia dieta i ruch ruch ruch

o drugie dziecko staralismy sie dokladnie 1 raz:zawstydzona/y::-D tak jak postanowilismy sobie ze sie staramy to 10 dni pozniej mialam pozytywny test

o 3 - 4 miesiace - 2 cykle tez szybko poszlo:tak:

wiec jakby nie bylo pcos nie jest skazaniem ale pewnie sa rozne stadia tej choroby:dry:

w kazdym badz razie mam nadzieje, ze kolezanka sie nie zalamie tylko bedzie probowac caly czas i walczyc:tak:

Hej. Mialam was poczytac naposta i co mala nie dala co usiadlam przed lapka to krzyk....
Dzis maz w domu to mam czas nadrobic:happy:
Wczoraj bylam na meeeega zakupach w primarku we frankfurcie maz powiedzial ze juz wiecej ze mna tam nie jedzie:-p bo nie dosc ze rachunek meeeega wielki to fotka mu walnela i dostal mandat za brak naklejki reszte dnia zeszlo na wysluchiwaniu jego gadania:-p:-p

A zeby bylo malo wrazen to mala tak wczoraj biegla ze sie poslizgla i tak wywalila ze goz na pol czola i rozciete ale na szczescie wstrzasu nie ma....tak ze wczoraj mialam tyle atrakcji ze zasnelam jak dziecko...

Teraz jem sniadanko zaraz wypije kawke rosolek sie gotuje i bede was podczytywac:-)

Milej niedzieli:-)

lucere, wykład o fotelikach faktycznie ciekawy. Teraz wiem, że mój fotelik nie przechodził żadnych testów zderzeniowych :baffled: O karmieniu to raczej taka powtórka, a pierwsza pomoc nawet mi się podobała. Ja tym razem nie nastawiałam się na wiele, więc mnie nie rozczarowali.

hej niedzielnie...

smutna no to niezły gigus,,wogole ostatnio faceci dla mnie to debile,,moze nie wszyscy,,ale juz smutnej i moj to istny debillllll/............nic do niego nie dociera,ma w dupie pracowac.dokladac sie,,najlepiej go utrzymywac i dawac auto i kase,,ot to mu sie podobało...szkoda słów....
wspolczuje ci smutna,,ja powiem ci jak moj od piatku zeszlego tu nie mieszka,mam mniej nerwow..stresow placzu itp.....

cosiek lipomal??...to syrop czy jak??

tiluchna,nos mam zapachany caly czas,ale woda juz nei leci,juz raczej gesto,,hee...ale daje rade...gardło przeszło...nieraz chrypka ale to normalne...
aa i jeden cyk i juz II kreski,,u mnie ze dwa lata,ponad staran,tzn bez zabezpieczen...

polcia to mowisz ze poszlalaas..dobrze ze mlodej nic nie jest...

oregano a jakie foteliki sa testowane,jest gdzies lista??? znak jakis na foteliku??

reklama
Do góry