reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Moja córa w 24 tyg i 2 dni miała 800 gram, więc jakiś gigant chyba będzie:szok:Zapisałam się w Bydgoszczy przy szpitalu MSWiA do szkoły rodzenia - 07.09. pierwsze zajecia. Myślę,że warto, bo u mnie w rodzinie zero małych dzieci i niewiadomo jak tego maluszka pielęgnować haha moja mama to ma metody sprzed 30 lat:-)

O kurcze ale naprodukowałyście :shocked2::shocked2:

Co do synusia to leki i inhalator - w szafce tam gdzie ich miejsce ! więc luz :-)

A ja dziś byłam na zakupach przedszkolnych dla młodego i po napoje w biedronce , chyba mi wystarczy do zimy , bo mieli błąd w systemie i napoje się naliczały zamiast minus 20 procent to minus 40 ! Więc 2 razy weszłam jak się zorientowałam :)
Pozatym coś mnie brzuch dziś bolał trochę , ale przeszło , przynajmniej narazie.
Z tą wagą dzieci to jest tak bardzo plus , minus ja np kilka godzin przed porodem miałam usg i mały ważył 3300 a urodził się 10 godzin później jako dorodne 4 kg więc szybko przytył te 700 g :-D

ja na szczescei zgagi nie mam :) tez żem szczesciara..

Wczoraj na urodzinach bratowej była rozmowa mam nt szkoły rodzenia i raczej mi odradzały, ale u mnie w rodzinie duzo maluszkow a i sama pracuje z nimi wiec wiem co i jak, bardziej sie zastanawiam nad tymi oddechami i porodem czy dam rade.. ale może wezme prywatna polozna położna i sie obejdzie bez szkoły :)

A teraz jestesmy nad morzem z Miedzyzdrojach i czuje sie tu fantastycznie! Po nieudanych mazurach moge odsapnac, słuchac morza i (niestety, tylko) dwa dni spedzic nad nim.. ale to i tak fajnie że w ogole.

Halo dzien dobry :)

nie ma szans zebym ogarnela wasze wszystkie wpisy ;) serio ... chyba jakis sekretarz by sie przydal, ktory w skrocie by opisywal co tam u was...

mam za soba przeprowadzke;) i dlatego tak pozno pisze. juz jestemy w Krakowie, od niedzieli...wczoraj caly dzien bylo ogarnianie calego balaganu walizkowo-workowo-ciuchowo-butowego;) ale dzis juz mam zamiar ugotowac barszcz ukrainski...mysle nad 2 daniem... (coby jako dobra porzadna zona przywitac meza w mieszkanku)...w miedzyczasie corce obiecalam plac zabaw, wiec musze ja zabrac. dla niej to wielki szok ze nie moze wyjsc rano na ogrod i pobawic sie na hustawce czy w piaskownicy. musze jej jakos czas zorganizowac,bo wczoraj calusienki dzien bajki ogladala...

mam nadzieje ze teraz to juz bede regularnie pisac. niestety jako iz maz jest bardzo absorbujacy , to pisac bede mogla jedynie do 15.00. pozniej maz strzela fochy jak z nim nei siedze tylko przed komputerem...

W większości poradników piszą że tak ok 25 tc , ale wiadomo każdy organizm żyje własnym rytmem . U mnie w 1 ciąży pokazała się duuuużo wcześniej , teraz tak samo , ale tylko się cieszyć . Z tego co pamiętam to podczas skurczów było jej więcej , raz zaliczyłam wpadkę , to było ok 34 tc pojechałam na zakupki w białej bluzce bez stanika , kilka razy mi brzuszek stwardniał i zobaczyłam żółte plamy , ale mi było głupio ... zakupy się nie powiodły a ja zaprzyjaźniłam się z wkładkami laktacyjnymi.
Ginek mi doradził żeby przemywać to wacikiem z oliwką żeby siara nie zasychała.

reklama
Do góry