reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

ANANASKA u mnie to samo dokładnie tylko ucisk, coś czuje że nasze szkraby czekają na choinkę :-). Niech tam sobie siedzą jak chcą.

Ja muszę 16.12 być na Jasełkach u synka w przedszkolu więc musze się trzymać. Macie jakiś pomysł na przebranie dla gwiazdeczki w wersji chłopięcej?

może za elfa ??? mój jedzie 17 na wycieczkę do Krainy Mikołaja...ale już D bedzie miał wolne to go zaprowadzi...dziś ma urodziny a tu prezentu nie będzie:-D

reklama
Magda, Szyszunia, Eda ooo trzymam kciuki!!! Dajcie znać koniecznie jak tam u Was, czy pojechałyście, czy jeszcze w domkach i jak się rozkręca sytuacja ;-)
ananaska, cosiek u mnie też :p w nocy miałam "coś", ale nawet nei jestem w stanie powiedzieć, czy to był skurcz :-):-):-)
AgKrK noo dzisiaj tez fajna, a jutro jeszcze fajna, bo piątek 13, a i podoba mi się sobota bo 14 mój eM ma urodziny i taki prezencik by dostał :-D

Dziewczyny co ma być to będzie, nie mamy chyba na to większego wpływu.

nasza trójka pewnie w szpitalu bo się nie odzywają

AG aleś się rozpędziła z tymi 3 w dacie :-D (12.12.3013:laugh2:)

MAMAKTOSIA no to super wieści w końcu do domu!!!

Hej. Ja jeszcze w domku. Skurczy brak. Ale ta biegunka mnie tak do 8 wymęczyła że spalam potem jak zabita. Poczytałam trochę to biegunka nawet tydzień przed może się pojawić choć wiele kobiet w ciągu 48 godzin rodzi. Zobaczmy ;-)

Ostatnia edycja:
Cześć Mamusie!! :-)

Ależ miło tutaj na forum grudniówek, ciągle nowych maluszków przybywa, a jak czytam jak piszecie o objawach przedporodowych, to przypomina mi się, jak to ze mną było :-)

Eda86 ja miałam biegunkę już 3 dni przed, więc kto wie, może Ci niedużo czasu zostało:tak:

Szyszu, Magda trzymam kciuki!!!:-)

smutnamama jak tam u Ciebie?:tak:

Co do karmienia, to u nas kryzys laktacyjny...mam nadzieję, że szybko minie, bo mnie męczy dawanie cyca co pół godziny albo co godzinę...tak było pieknie, jak mały jadł co 3 a nawet co 4 godz.

cosiek jak ja bym zjadła takie smakołyki:sorry: a tu niestety, śmietanka ani mączne rzeczy nie podchodzą:-(

W temacie smoczka...mój mały nie chce żadnego, żaden mu nie podchodzi, cycuś najlepszy;-) ale na szczęście widzę, że wykorzystuje cyce do jedzenia, a nie po to, żeby sobie powisieć, mam nadzieję, że tak zostanie:tak:

Ag - KrK 89 zazdroszczę podejścia do sprzątania, ja się zbieram do tego od tygodnia i nic nie ruszyłam jeszcze:-D

koriander współczuje bóli przy obkurczaniu, mnie tylko w szpitalu pomęczyło 2 dni i przeszło od razu:tak:

mamaktosia Twoja relacja była rewelacyjna, podziwiam!! jesteś super babka:-)

Coś tam nadrobiłam, ale nie wszystko bo dochodzę do kompa co chwilę i gubię wątki;-) Teraz doceniam czas, bo tak szybko ucieka, że jej:-) Biorę się za porządki świąteczne, w końcu trzeba zacząć, przynajmniej piętro ogarnę, jak synek pozwoli:-) Trzymajcie się dzielnie mamusie:tak:

awunia1234 ja też mam taką nadzieję :) lekarza termin na 15 chociaż z moich obliczeń to bardziej 20. wczoraj byłam u lekarza i powiedział że rozwarcie na palec od strony krzyżowej (czy coś takiego i cokolwiek to znaczy ;) )

mojemu mężowi jak powiedziałam że to już może niedługo to taki iskierki się w oczach zapaliły że był to widok bezcenny!!! :) już bardzo byśmy chcieli naszą Maleńką przytulić...

co do porządków świątecznych to ja w tym roku zapowiedziałam żen ja w tym roku robię veto i choćby kurz kurzem zarastał to się za to nie biorę (bo teraz nie bardzo mam siłę a później będę zajęta uczeniem się życia z Małą ;) ) a dodam że mieszkam z teściami i na wigilię zjeżdżają się a raczej schodzą wszystkie dzieci (łącznie jest nas 23 osoby) więc liczę w tym roku na ich pomoc ;)

ogólnie to jesteśmy po remoncie więc tragedii nie ma :) jakoś będzie :)

gadam i gadam... chyba wystarczy ;) ale w przeciwnym razie myślę tylko "ile jeszcze?" ;)

pozdrawiam wszystkie mamusie, te rozpakowane i te jeszcze w pakiecie :)

reklama
Awunia ja to w szlafroku chodze od rana wrazie co przemkne do samochodu tak . Czop odszedl ponad tydzien temu rozwarcie tez bylo bo niewiem czy nadal jest . Jakto lekarz moj tydzien temu powiedzial wszystko gotowe do porodu tylko ke bole przychodza , mam skurcze regularne godzine poltorej , juz chce sie zbierac i przechodzi pare godzin spokoju i znowu

Do góry