reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam dziewczyny porannie dzieciaki obudzily mnie o 6 :-) co do karmienia ja jestem zalamana bo max dalej ciagnie cyca i nie daja nic rozmowy z nim i prosby zeby zostawil dzidzi am . Mowi ze nie i placze w nieboglosy. Rozumie juz ze w domu pojawi sie dzidzia bo ogladam z nim zdiecia waszych juz urodzonych maluszkow i rozmawiam z nim ze mama ma w brzuszku takiego i ze niedlugo bedzie z nami, tyle ze daje to dziwny efekt i max zaczyna mi dokuczac jak calowal brzuszek to teraz czuje sie zagrorzony i zaczyna byc zazdrosny chodzi zamna krok w krok caly czas u mamusi na raczkach. Chce byc jak cos kupuje dla maluszka to jemu tez musze, ostatnio nawet kazal sobie zalorzyc malenkiego pampersika mimo ze ma swoje , nie mowiac o smoczku ktorego nigdy nie doil ale skoro mama kupila dzidzi to on tez chce i doii ..

reklama
Smutnamama ja wczoraj odebrałam wózek i mój trzylatek jak wrócił z przedszkola to urządził histerię że to jego wózek i on chce nim jeździć....
Oj ciężko będzie.

tez sie martwie o moja 7latke bardzo sie cieszy na rodzenstwo ale jak to bedzie jak juz maluch bedzie...zobaczymy mam nadzieje ze sie dogadamy z moją pannicą :tak: a przy waszych maluchach zycze cierpliwosci;-)

hejka

ja pospłam do 10 ,młody normalnie mnie zaskoczył ale wstałam totalnie niwyspana...spuchnieta na buzi jezuuu:sorry:wczoraj zmarzłam okropnie bo pociąg mi jeden nie przyjechał i 40 min tak czekałam...zasmarkana,zakichana nie do życia...

Synio czeka na braciszka na razie się nic nie zmieniło,wrecz jest zachwycony i na razie wszystko na plus ;-)

czy którys maluszek się dziś wykluwa;-)halo pobudka mamuśki :-D

Dziewczyny nie będzie tak źle :tak: też się tak martwiłam jak starszy zareaguje , jak wysłałam im zaraz po porodzie zdjęcie to wskoczył na kanapę zaczą skakać i krzyczeć hura ! braciszek już jest ! mama mi mówiła że krzyczał z radości , a jak nas odwiedzają to nie da się go od dzidzi odciągnąć :tak:całuje i mówi że ma piękne mięciutkie i pachnące włoski , narazie to początek i nie wiadomo jak będzie dalej , ale zapowiada się fajnie. Na każdym kroku podkreślam jego wyjątkowość , to że jest pierwszym syneczkiem i starszym mądrym braciszkiem :tak:

Mało mam czasu bo Aleks kocha moje piersi :-D ssie , ssssie i ssssie , dziś mu zrobiłam masażyk stópek i rączek alantanem plus , bo ma strasznie suche , wyglądał jakby był w niebie ...roztopierzał tak paluszki u nóżek .... bosssko.

Dobra to która dziś rodzi ?:-p;-) powodzenia dziewczyny ! Trzymam za was kciuki !

Ale się objadłam dzisiaj zaserwowałam sobie i małej pierogi z serem :-p, podsmażone na patelni i oblane słodką śmietanką. Do tego herbatka z cytrynką, plasterkiem pomarańcza i imbirem.
Byłam z teściową na zakupach, zaszłam do zaprzyjaźnionej apteki po magnez i lipomal moja ulubiona farmaceutka powiedziała że miło mnie widzieć i że moje godziny już policzone :rofl2::-D:rofl2: - oby się nie myliła ;-);-);-)

reklama
Kasiula - starszy ma 5 lat i 3 mc :)

Nie róbcie smaka bo w szpitalu obiad fatalny zupa smakowała jak mydliny z ryżem a drugiego nie będę komentowała :baffled: młody ma ślad żółtaczki , ciekawe czy jutro ze śladu nie zrobi się żółtaczka na całego :szok:

Miłego wieczorku :) i szybkich rozpakowań :tak:

Do góry