reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

mamuśka to ściąganie szwów było paskudne, ale teraz się dobrze siedzi na du**e bo nic nie ciągnie:)
tiluchna co do rożka to ja myślałam, że be niego ani rusz,a tymczasem leży w łóżeczku, a młoda wisi na cycku w kocyku:) też piszę 1 ręką:)
oregano, basia ja karmię tylko piersią. Ada wisiałaby całyczas najchętniej/ Robię już próbe włożenia jej do wózka to się budzi, ale nie dam jej smoczka..leży w szufladzie. Szkoda jej zgryzu...

Ja po porodzie schudłam 6kg. A wcale nie mam brzucha. Płaski i nawet kolczyk włożyłam, bp brzusio ładny. Tylko skóra nie taka elastyczna...wyrobi się:)
Mam pytani do mam które karmią cycem: Zawsze odbijacie dziecko po jedzeniu? bo moja mała odbije raz na dzien...

reklama
ooo będzie drugie mikołajkowe Maleństwo! Super! Koriander trzymamy kciuki!
malutka to Wy dziś imprezowo :) A wiatrzysko to chyba wszędzie dziś...
ananaska to Ty dziś wcześnie zaczynasz przekąski hehe 6 pierniki, 11 pizza :D:D;D
Szyszunia noo masz jeszcze 10,5 godz ;D;D;D
Magda dzięki, ja dobrze! Ja cierpię tylko na bóle "podwozia", ale tak jest dobrze. Lepiej powiedz jak Ty, bo gorzej znosiłaś tą ciążę... Nie wychodzi Zosia?
Ja elegancko wysprzątałam mieszkanko, a teraz odpoczywam... bo to jednak trochę dla mnie wyczyn :-):-):-)

u mnie pogodowa masakra ,jak ja wyjdę po małego do klubiku nie wiem :( wieje pada ,biało aż nic nie widać....

mb ja też sie zarzekałam że smoczka nie dam ale dałam inczej bym karmila non stop tzn maly by mi wisiał...a tak jak zasypial to wyjmowałam mu albo sam wylatywał :-)

mamuśka teraz wrąbałam czekoladę dziecku
:-Dmoze zapomni ze ją miał...jestem okropna:-D

niezapominajka, ręcznym bym machała przez pół dnia. Mam taki, uratował nam życie jeszcze w szpitalu
Zobacz załącznik 597696

kasia&filip, ja nie czuję różnicy przez nakładki. Wydaje mi się ze źle małą przestawiam do piersi, stąd nasze problemy... w poniedziałek idziemy do poradni laktacyjnej, może czegoś się nauczymy

oregano , a nie probowalas uzywac nakladek do karmienia, moze mala nie moze dobrze uchwycic brodawki stad problem?

Ostatnia edycja:
Ananaska u nas mały idzie spać a starzy wyciągają jego paczkę którą dostał u mnie w pracy i zżerają codziennie coś :-D za rok już ten numer nie przejdzie :-D

Ananaska u nas mały idzie spać a starzy wyciągają jego paczkę którą dostał u mnie w pracy i zżerają codziennie coś :-D za rok już ten numer nie przejdzie :-D

mój w tamtym roku tez dostał wypasioną z pracy pelno słodyczy i troche mu podkradłam bo by zezarł wszystko ale głownie czekoaldowe zjadłam bo sie potem wykupkac nie może...:-D

mb - ja daje smoczek po karmieniu - kiedy widze ze dwa cyce obalone, E-M zasypia juz przy cycu ale jak podnosze do odbekniecia to szuka mi sutka na ramieniu hehe
wtedy odbekam, ciach smoczka - ten odruch ssania zostaje zaspokojony i zasypia
inaczej to i pare godzin by byla :sorry2:

oba moje starszaki mialy smoczki (tylko do spania) i nie ma absolutnych problemow ze zgryzem, piekne proste zabki

to juz mama musi podjac decyzje:tak: tak jak czym karmic i jak chowac:tak:

co do odbijania - zawsze odbijam, czasem pozwalam polezec 5-10 min i podnosze i czekam cierpliwie na bekniecie , z doswiadczenia wiem ze jak dziecko nie odbeknie a potem zasnie to po 45 min czy godzinie moze sie obudzic z bolu brzuszka albo po prostu ulac

dostalam mleczko:-D po jednym cycu E-M odleciala na maxa lol

co do dostawiania, tez mialam klopot bo czasem zassala az gwiazdki widzialam - a czulam bol - czyli zle
wklada sie wtedy maly palec do buzi - dziecko puszcza sutek - nastepnie podraznia sie gorna warge dziecka sutkiem i jak otworzy buzi naprowadza sie budzie na sutek i wsadza kierujac w strone gornego podniebienia
gdy zassie i nie ma bolu - jest ok:tak:

szykujemy sie na pierwszy spacerek :) u nas sloneczko i brak wiatru idealnie by pojsc po dzieci do szkoly :-D

reklama
Mamuśka u mnie też tylko "podwozie". Reszta się totalnie zatrzymała, nawet skurcze ucichły. Od wczoraj mam lekką biegunkę, ale bez szaleństwa. Dzisiaj o 17 idę do lekarza,zobaczymy co powie ;)

Do góry