reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Oregano zazdroszczę wiszącego pępola u nas nadal się trzyma:eek: a jak idzie karmienie?? Ile minut małą dostawiasz na jedna czy dwie piersi?? Ja jak na razie w miarę mam czas ale skończy się to jak eM do pracy wróci i znając moje szczęście młody będzie niespokojny.. A waga sie nie przejmuj co to 4 kg u mnie już -14:-)

reklama
Szyszunia no może cicho tyka, a jutro głośno wybuchnie :-D
mb przeżyłaś ból porodowy to takie zdjęcie szwów to pewnie dla Ciebie pikuś :p Zmień suwaczek :-D:-D:-D
Awunia noo dziękujemy ! Fajnie, że już do siebie doszłaś;-)
oregano to już Ci tylko 4 kg zostało?!?!?! wow! SUPER! Co do karmienia to ja właśnie jakoś o tym nie myślę, tj. nie zdaję sobie sprawy, że to może być trudne...
AgKrK jej Ty też tak szybko zrzucasz?! To pocieszające Dziewczyny :-):-):-)

Mamuska - starszaki super:tak: Synek jak to 4latek chlopak - czasem poglaszcze ale ma inne swoje zajecia:-D natomiast cora jest absolutnie zakochana, bardzo opiekuncza i pomaga we wszystkim;-)

u nas tez juz pepuszek suchy, u starszakow odpadl na 6 dobe po porodzie, zobaczymy jak teraz bedzie:tak:
na razie kapiemy na sucho, po odpadnieciu bedziemy miec pierwsza kapiel w wanience:-)

ahh piersi coraz bardziej bola, mleko bedzie lada moment
sutki poranione ale polecam masc Lansinoh !!!!! nie trzeba zmywac przed karmieniem!! a ulga niesamowita

inny strzal w 10 to rozek:tak::-D nie mialam przy starszakach a teraz widze jaki to super dodatek!!!!
Mloda uwielbia w nim spac - a jaka wygoda dla mnie!

caly czas nie moge uwierzyc ze juz GRUDZIEN!! nasz czas!!!

dla mnie to jeszcze taka surrealistyka - patrze na to male cudo i nie moge uwierzyc ze jest z nami:-)

a co do wagi hmm.. u mnie jakos szybko nie leci:zawstydzona/y: no ale to w sumie dopiero 2 dzien po...z 21kg + zostalo mi 14...

Aaa tam dziewczyny nie ma co się wagą przejmować;-) Każda ma inny organizm, ja się cieszę, że zrzucam dodatkowe po ciązy bo ja do puckowatych należę :-p czemu ten pępuszek u nas tak długo się trzyma??:eek:

AG a czym go oporządzasz? Ja myślę że niezawodny jest spirytus, moja położna na szkole mówiła że najgorszy jest ten osipet czy jakoś tak, bo to się tam kisi wszystko.
My tzn mąż przy synku stosował ten spirytus i u nas też odpadł przed pierwszym tygodniem, dodam iż kąpaliśmy małego codziennie w wanience

TILUCHNA to czym teraz karmisz???

Cosiek a u nas położna polecała Octenisept i wiele moich koleżanek też. On dezynfekuje pępek i działa tak jak spirytus właśnie, tylko nie jest taki mocny i łatwo się go aplikuje, bo jest w sprayu.

MAGDA ale on w składzie nie ma nic, zero alkoholu i uważam, że słabo dezynfekuje, jeśli nic się nie dzieje to ok, ale jak pępek nie goi się przez 2 tygodnie to myślę że najwyższa pora spróbować sprawdzonego polecanego przez lata spirytusu, ja rodziłam 4 lata temu i normalnie nawet spirytusem w szpitalu przemywali.
Położna mówiła mi tydzień temu że teraz plaga jakaś z tymi pępkami, mówiła że po spirytusie rach ciach i po wszystkim, a teraz straszne problemy z tymi pępkami, jakas ziarnica się robi i babra się wszystko.

Ciekawe czy się jakiś Ksawery dzisiaj urodzi - taki huraganowy

Ostatnia edycja:
Witamy sie wieczorowo

Oregano a jak sciagalas do tej pory mleko? u nas tez z karmieniem nie jest latwo, niby mam mleko (odpompowuje co 3 godziny po 100-120 ml), ale jak przystawie Kaspra to on wypija najwyzej 60 ml, a trwa to 45 minut (mamy wypozyczona wage dla noworodkow i musimy wazyc go przed i po jedzeniu). Niestety nasz maluszek nie przybiera na wadze i musimy bardzo kontrolowac ile je, w poniedzialek mamy kontrole w szpitalu. Jeszcze nie mamy wagi urodzeniowej, a maly ma jutro dwa tygodnie :(
Ah juz nie wiem, chyba pomalu zniechecam sie do karmienia :/
Tiluchna my bez rozka ani rusz, nawet zastanawiam sie nad kupieniem jeszcze jednego, zeby miec na wymiane.
Czy kladziecie Wasze maluszki spac w spiworkach? czy pod kolderka?
pozdrawiam i milego wieczorku zycze

ag_krk, Póki co mała je nieregularnie. Od 18 wisi na cycu co pół godz.. karmie na zmianę piersią co karmienie

pępek odszedł dzisiaj. Co z resztą która po nim zostaje w ciele maluszka? tez odpadnie czy się wchłonie? W szpitalu był psikany Octeniseptem i się ślimaczył, a w domu spirytusem i już go nie ma

Kasia&filip, tyle ściągasz? ja może z 90 w 20 min dam radę - laktatorem elektrycznym. Nie chcę przeholować bo będzie się więcej produkować. Moja mała też jeszcze nie dogoniła swojej wagi urodzeniowej, ale niewiele jej brakuje. W przyszłym tygodniu będziemy ją ważyć. Ale potwierdzam, taka sytuacja może zniechęcać do karmienia...

reklama
no wlasnie ja mleczko mam, tylko nasz maly jest leniuszkiem i nie chce mu sie ciagnac, a ja nie moge na to pozwolic zeby pil za malo, bo bedziemy musieli isc do szpitala jak do poniedzialku nie przytyje :/
my tez mamy pompke elektryczna wypozyczona z apteki, wlasnie sprawdzilam ile takie cudo kosztuje i doznalam szoku Odciągacz pokarmu Symphony Medela
a i jeszcze jedno, dla cierpiacych karmiacych polecam Wyniki Szukania w Grafice Google dla http://www.3kropki.pl/img_pg/2/2/5/53646_5114e6e5bf592.jpg

Do góry