reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Witam i ja :) Dzisiaj mam dużo czasu dla siebie bo mały w przedszkolu i odbiera go o 1 babcia a z racji tego, że taka ładna pogoda pójdą do parku. Nie mam pomysłu na szybki obiad :/ bo tylko taki wchodzi w grę mimo dużej ilości czasu :-D
Po południu wizyta u lekarza już nie mogę się doczekać...

reklama
Ja obrączki nie noszę już od dawna, ale w zamian zakładam pierścionek, który dostałam od męża na pierwszą rocznicę ślubu :) Tak mi palce puchną, że nie ma opcji na noszenie obrazki :)

Ja lubię wszystko:p Na szczęście po 3 kanapkach z Nutellą zjadam później pół kilo fasolki. Także jakoś to wszytsko się wyrównuje:)

Ewa- ja zawsze na szybko robię sadzone, ziemniaki i fasolkę albo makaron z kurczakiem z sosem pieczarkowym lub ze szpinakiem i fetą. To są dla mnie najszybsze obiady.

Kurde, muszę ogarnąć chatę póki Filip śpi, a tak mi się nie chce:/ Pralka juz piszczy cholera jedna, pranie się skończyło;)

Ostatnia edycja:
hej dziewczynki !

Ewuś na szybko to filety z kurczaka / rybki surówka ziemniaki / frytki / ryż , albo moje ulubione spagetti carbonara w 15 min gotujesz spagetti w tym czasie mieszasz 2 jajka z serem parmezan , ząbkiem czosnku lub 2:-p odrobiną śmietany, sól , pieprz , na patelni kroisz boczek ( lub szynkę ) smażysz mieszasz wszystko razem na wolnym ogniu tak aby masa serowo jajeczna obkleiła makaron , pycha ! ja dodaję na koniec magę . Albo kultowe ziemniaki z cebulką i kefir , lub kasza z boczkiem i ogór kiszony.

obrączki nie noszę bo mi leci z palca ... a już była zwężana , rozszerzana i nie chcę majstrować przy niej ... Gołąbki też bym zjadła ...
Po wizycie mi ulżyło bo wczoraj to chyba ze stresu brzuch mi z 15 razy stwardł ! Pozatym mam dziś 7 rocznicę ślubu ! Ciekawe co m wymyśli :-p

No to zazdroszczę Wam tego słoneczka. U nas dziś bardzo pochmurnie :-(
Wczoraj byłam u babci i też dostałam gołąbki na wynos na dzisiejszy obiadek. Także widzę, że u innych dziewczyn też ostatnio gołąbkowo się zrobiło. Ja mam w planach posprzątać w 1 szafce a potem do ginka na wizytę:-)

Dziewczyny aż się głodna zrobiłam czytając Wasze wpisy ;D
Ja ogarnełam chałupkę, ale tylko z grubsza :) odkurzanie, kurze itp :)
mamaktosia dzięki Tobie mam pomysł na obiad ;D będzie carbonara ;D

reklama
Hej Babeczki :tak:

U nas świeci słoneczko i jest milutko, chociaż nie najcieplej :tak:
Pół dnia byłam na nogach non stop, teraz mnie palce u stóp bolą, ale jest ok;-) Prawie wszystko kupiłam, został tylko jeden drobiazg do załatwienia po wizycie w piątek:tak: Teraz zjadłam łazanki i zamierzam poleżeć po tej bieganinie, a potem idę zbierać gruszki:-)
Ja obrączkę zakładam tylko jak gdzieś wychodzę, tak to biegam bez, ale nie mam problemów z wkładaniem i ściąganiem:tak:

mamaktosia miłego świętowania:tak: oby mąż się postarał;-)

Do góry