reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

oregano Kurcze, straszna sytuacja, też mi jej szkoda :-( Dzięki za odpowiedź, teraz to na pewno zrobię dodatkowe usg, niby na ostatnim wszystko wyszło dobrze, ale lepiej dmuchać na zimne...

reklama
Tak serio to ja zapomniałam o tej torbie jeszcze:baffled: kurka wodna ja dla dzidzi porządkuję a o spakowaniu się zapomniałam jakby coś hehe Magda dziękuję że mi przypomniałaś.No i ja też pakuję to co mamaktosia i awunia napisały tylko tyle ze bez lewatywy i maszynki do golenia bo w domu się ogolę no chyba że pojadę na dłużej do szpitala.U nas też szpital nie wymaga ubranek dla dzieciaków dają swoje jedynie do wyjścia do domu trzeba przywież.
Mamuśka ja nawet już nie słucham o takich ludziach bo szkoda moich nerwów.Powinni zaostrzyć kary a najlepiej to od razu takim karę śmierci a nie dać parę lat wiezienia a i tak wypuszczą za dobre sprawowanie.Brak słów!!!!

Baśka, ale sobie wygadałaś tą torbę do spakowania, ciekawe czy zdążyłaś się spakować.

Ja też chodzę prywatnie i mam usg na każdej wizycie. Dodatkowo doktorek drukuje mi wykresy, na których widać jak rosną dziecka nóżki, główka, obwód brzuszka etc.

No to się Baśce porobiło...oby wszystko było ok i niech wraca do nas w dwupaku :tak:

Magda_88 ja chodzę na nfz, tak to raz byłam dodatkowo prywatnie niecałe 2 tyg. temu i pójdę jeszcze raz, ale poczekam aż skończę 30 tyg. :tak: Bo potem następne znów będę mieć po miesiącu:tak:

Witajcie kochane
Nie było nie 10dni a tu prosze Tylllle czytania przyznaje ze nie byłam teraz na bierzaco bo jak zwykle cos...ale wszystko juz poogarniałam ostatnie 2 tyg zeszły mi na imprezach robiłam tort dla kol potem dla męza i idzie mi coraz lepiej jak już mojej sis smakowało to sukces
Dzis wziełam sie za ubranka dla małej....i sie załamałam i wściekłam Wszystko mi pożółkło Nie wiem co z tym robić czy to dopiore itp Macie jakieś rady???

I chciałam was przeprosić ze ja tak ciagle ze bede itp ale ja nie wiem skad to sie bierze wszystko....w sumie sama sobie to zrobiłam zdecydowałam pomoc sis i pomogłam teraz musze ja wozić do prcy ale jakos juz jest ok przyzwyczajam sie do tego ze snu bede miec mniej bo po porodzie bede z dziecmi a ona juz sama bedzie jezdzic....ostatnie 2 tyg mielismy problemów z jej chłopakiem miał juz jechac do pl ale sie pogodzili...mam nadzieje ze juz teraz nadejda lepsze czasy i bede mogła sb odpocząć No i byc z wami nawet kilka razy dziennie Czego uwierzcie mi brakuje

Witam nowe mamusie

Magda_88 Ale miałaś przezycie z ta krwia ja miałam tak w 1 ciazy w 14tc potem do porodu budziłam sie regolanie ze strachem o krwawienie....współczuje przezycia.Dobrze ze okazało sie że to naczynko...
Widać ze nowe hobby sie wyłania....:happy:

Ania_Bydgoszcz ja mam już drugą iąże i mała daje już ostre kopniaki tak ze ostatnio moja sis poczuła.....
Wow to poszłaś ostro z zakupami

Baśka_28 ja jak pochodze duzo tez tak mam z bólami ostatnio wiecznie na nogach na nic czasu i w nocy nie moge sie obrócic z boku na bok taki mam bol pachin jak juz musze to obraam sie na raty i z płaczem bo jest masaka ponoc to normalne....

Anneeczka fajnie ze juz na swoim teraz powolutku i wszystko sie ustabilizuje przyzwyczaicie do nowego otoczenia i bedziecie zyc spokojnie

oregano ja miałam roz 2 pampków dość długo ale mała ur mi sie szybko...i na początek tez idzie wieksza ilość pampków bo zmienia sie czesciej....mysle ze nie za duzo....a bedziesz pewnie i dokupowa

co do wielkosci maluszkow moja mama nas rodziła takich ze tak powiem nie wielkich i mam nadzieje ze ja pojde w jej slady

szyszunia rozwalił mnie ten tekst z kg na pampersie i kupa

lucere tu w de własnie medela jest popularna i widze ze ma dobre opinie....miałam nawet laktator elekrtryczny z tej firmy i mnie achwycił.

Jesli chodzi o butelki to ja przy pierwszej miałam Tommee Tippee i teraz kupuje ten sam zestaw:)) Są swietne jak dla mnie

Piękne te wasze kocyki....chyba pomysle nad kupnem maszyny do szycia i moze jakies nowe hobby odkryje:-p

Widze że krzywa cukrowa pełną parą u nas ja nie miałam w pierwszej ciazy tego mam miec na nast wizycie ale nie mówili jak to tu u nich wygląda....

Kogasica super ze wypoczynek udany mi by sie przydał choć jeden dzień takiego leniuchowania:happy:

Jesli chodzi o wyprawke to ja mam troche po małej w sumie duzo zrobiłam juz pierwsze zakupy typu kombinezon zimowy czy spiworek do wózka i drobne ubranka....kompletuje dalej po powrocie z pl bede prac prasowac układac itp :-D

Wszystkim przeziebionym i chorującym duuuuuzo zdrówka życzę :happy::happy::happy:

Pauletta ja tez tylko chodze i sprzatam i efektu brak.....czasem sie zastanawiam jak to sie dzieje ze inni maja wiecznie czysto:-p

Ja torbe do szpitala bede miec mała bo dla dziecko w szpitalu dostane wszystko od pieluch po ubranka itp dla siebie jakis dres bo tu w koszulach nie chodza...wiec ja wam nie pomoge. Lewatywa itp wszystko daje szpital..tu gdzie rodze jedyny oddział czyli poporodowy ma swój bufet sniadania i kolacje bierze sie co chce i ile a daje takie rarytasy ze szok:-D
No i nawet podkładów poporodowych miec nie musze z pierwszej ciazy zostało mi jeszcze 1,5op z 2 op bo tez dawaja:-)

Ja w spodnie z przd ciazy tez wchodze no ale brzuch mam przeogromny;p;p Kupiłam sb jede spodnie ciazowe i mi styknie :-)

oregano uwielbiam tego sprzedajacąge w pierwszej ciazy duzo u niego kupowałam :tak:

Baśka wracaj do nas w dwupaku...trzymaj sie :*

To ja lece zjeśc kotlecika i ziemniaczka i biegne z mała na plac zabaw:-):-)

Basiu - nie moge znalesc posta co sie stalo ale trzymaj sie !!!!!!!

ja juz od przyszlego tyg srody bede miala 6h dla siebie jupiiiiii
obiecuje, ze bede na bierzaco wtedy:zawstydzona/y:

pozdrawiam:tak:

reklama
Do góry