reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Witam dziewczyny miło was poczytać, lubię wiedzieć co u Was słychać, chodź nie zawsze jesteśmy w stanie zebrać myśli żeby odpisać.

Ananasek najważniejsze że Wszystko u Ciebie dobrze bo już się martwiłam, że tak długo się nie odzywasz.

Moje dzieciątko też właśnie zaczęło się rozkopywać na całego jego ulubiona godzina. Dzisiaj odwiedziły mnie koleżanki z dziećmi i nawet jedna koleżanka bardzo chciała poczuć jak dzidzia kopie. Jak zaczęło mi się dzieciątko ruszać to położyła rękę na brzuchu i jako pierwsza poczuła jak dzidzia się rusza, ja też poczułam jak ją kopnęła w rękę - urocze.

Dziewczynki kochane to hagisy , choć szczerze wolę pampersy , co prawda synuś kródko śmigał w pampkach , ale miło wspominam ten czas , poza jednym ... kupiłam kiedyś rozmiar większe , bo chciałam żeby mu nóżek nie obcierało i wszystko by było oki gdyby kupa .... nie wypłynęła w okolicy szyji :-D znajoma używa tych dada z biedronki i podobno porównywalne z pampersem. Trzeba kilka wypróbować żeby wybrać swoje ulubione. Te hagisy były akurat w promocji i choć nie planowałam jeszcze takiego zakupu znalazły miejsce w moim wózku ...

A mamusia odnalazła mi laktator , butelki z aventu , w tym 2 nie używane , wkładki laktacyjne itp , muszę tylko daty posprawdzać .

Miłego wieczorku dziewczyny !

Witam i ja :)

Strasznie jestem ostatnio zajęta, bo szukam innego przedszkola dla syna. z tego co teraz chodzi byłam bardzo zadowolona, ale nagle się dowiedziałmże od września będzie tylko 4 dzieci i się zdenerwowałam. W innych przedszkolach nie ma wolnych miejsc a tu pustki. Pewnie to przez koszty czesnego ale jak nie ma miejsca w innych przedszkolach to tu powinno być zdecydowanie więcej dzieci. Czesne mam 450zł w innych jest zazwyczaj 400 przynajmniej tych które by mi odpowiadały bo sa i tańsze po 200 ale za wszsytkie dodatkowe zajęcia trzeba dopłącac więc wychodzi podobnie. Ja mam swira na puncie języków i mój syn ma codziennie w przedszkolu 40 minut agnielskiego i około 40 minut zabaw w j. angielskim. może uznacie że przesadzam, że chce by moje dziecko uczyło się tyle języka w tak młodym wieku ale ja nie mam pewności czy za rok nie wyląduje na 3 lata we Francji, Włoszech czy Niemczech. Taką ma pracę mój mąż i wolę być przygotowana na ta ewentualnośc a moje dziecko łapie bardzo szybko słówka i śpiewa pioseneczki po angielsku. Czasem gdy ma wolne w przeszkolu i jest w domu zbiera wszystkie książki i malunki mówiąc że idzie na angielski hehe

A co do mojego m to już wiem kiedy wraca i już sie nie mogę doczekać. Miał być 3,5 miesiąca a wyjdzie 4,5 dobrze że nie 6m-cy. Tak więc jeszcze tylko 19 dni. Już się za nim strasznie stęskniłam zreszta nie ja jedna. Mój synek już się cieszy i opowiada panią w przedszkolu, że jak tatuś przyjedzie to go nie będzie bo musi z nim jechać nad morze hehehe

A co do pampków to u nas najlepiej sprawdzały się pampersy. Od urodzenia je uzywaliśmy. Dostałam od znajomej paczkę DADA na start i po pierwszej sztuce Staś dostał wysypki, ale moja znajoma była bardzo z nich zadowlona. Hagisy kupiłam jak miał z 10 miesięcy i niestety też się nie sprawdziły bo obcierały nóżki, akurat to był moment gdy mały zaczął chodzic. Pod koniec pieluchowania sprawdziłam jeszcze BABYDREAM z rossmanna i byłam bardzo zadowolona. Tak więc wszysko zależy od dziecka. Trzeba sprawdzic różne by się przekonać.

Dokładnie ! babydream też fajne i tanie. W farmie często są pampki w promocji. Jednak ja mam zamiar tak jak z synusiem max do 7 mc a potem eko i nocnik , ale jak wyjdzie w praniu zobaczymy ... i zobaczymy czy junior będzid miał na to ochotę ...

Ja też planuję, że szybko zacznę sadzać młodszego na nocnik. Teraz żałuję, że Filipa dopiero zaczęłam wysadzać, bo jest uparty strasznie i nie chce robić, chociaż wie bardzo dobrze cwaniaczek o co go proszę! Ja kupuję tylko Pampersy, każde inne wypróbowane mi nie pasowały...

Cześć :),

Uf, Małej dzisiaj gorączka nie skoczyła, mam nadzieję, że kryzys mamy za sobą i teraz będzie już tylko lepiej. Oby, bo jutro zjeżdżają goście na weekend...

pauletta o tak, mam tak samo, po całym dniu z Bąblem jestem zupełnie wypompowana. To jednak ciężka robota jest piastowanie takiego wszędobylskiego szkraba. Miła, ale wytracająca fucha:-D

Co do pieluchowania. Ja w ciąży z córcią byłam bardzo pro eko i zarzekałam się, że będę pieluchować tradycyjnie, tetra, babus, otulacze itd. Szybko życie mnie strąciło do parteru jednak:-p Nijak się to nie kalkuluje pod względem ekonomicznym, pomimo takich zapewnień ze stronych "zielonych" środowisk, a roboty od metra i niech sobie ekomamuśki mówią co chcą. Jednorazowa pielucha to wynalazek genialny i :rofl2:

Ja osobiście Pampersów nie lubię. Są cienkie i paskudnie pęcznieją w "rzadki" balon między nogami, fuj. Do tego ten smród chemiczny...
Trzeba jednak im oddać, że są bezkonkurencyjne jeżeli chodzi o chłonność. Używam ich na noc.

Dady u mnie są na cenzurowanym ze względu na chemiczny smród i małą chłonność. Nie ciekną, ale słabo izolują wilgoć, ile razy przewijałam, tyle razy dupka była mokra:baffled:

Bardzo lubię natomiast poza wspomnianymi już Huggiesami pieluchy Tesco- Baby Essentials. Są super, chłoną, izolują, nie śmierdzą, najbardziej do Huggiesów, których już prawie nigdzie nie ma są podobne. Najczęściej ostatnio ich używam.

jak się ma świtę do pomocy to można zgrywać eko-mamusię:sorry2:

a nie sama z 2 dzieci ,roboty od rana do wieczora...

u mnie pampki się sprawdziły ale te tradycyjne,pomarańczowe sa do kitu,dada nowe rewelacja i tesco te zielone z krokodylem też spoko...bella kit..huggies choć grube bez zastrzeżeń

reklama
Wiecie z tym eko ( nikogo nie namawiam ) to wcale nie ma takiej tragedii , syna praktycznie wychowałam sama , rozkręcaliśmy właśnie firmę i mąż pracował po 12 h na dobę z racji że rodzice mieszkali daleko , nikt mi nie pomagał , drugiego dnia po wyjściu ze szpitala zostałam sama ...z krwotokiem i wrzeszczącym niemowlakiem , który był głodny , a ja nie umiałam prawidłowo przystawiać , ale motywacja i dobra organizacja czynią cuda ....

Kosz takiego eko to koszt nocnika , który i tak trzeba kupić czyli 10 -20 zł , kilka pieluch tetrowych zamawiałam na allegro ok 1,70 szt które każda z nas też będzie miała i ja miałam 4 pary majteczek na zatrzaski z canpola (materiał , ceratka ) były po ok 5 zł czyli koszt ok 50 zł , tyle co jedna paczka pieluch , jak kogoś stać na bambusy to super , ale mnie w tedy nie było , bo koszt takiego kompletu to ok 55zł za sztukę a nawet więcej (majtki , wkład , itd ) a tu miałam ok 12 zł za wielorazowy komplet.

Wysadzałam na nocnik od 7 - 8 mc jak miał 11 byliśmy nad morzem i biegał w majtkach eko a jak miał 15 mc nie pamiętał co to pampersy , bo nawet na noc ich nie zakładałam , nie miał żadnej wpadki od tego czasu.

Jak porównać znajomych którzy z lenistwa wciskali 3 , 4 latkom pampersy na pupę to ja tam widzę oszczędność . Córka szwagierki miała do 4,5 roku czyli 3 lata kupo,wania pampersów x cena x miesiące .... ale to chyba głównie o samodzielność dziecka chodzi a nie oszczędność ...

Ja to po prostu lubię , a napewno do roku będę siedziała z maluszkiem a może do trzech ... zobaczymy , nie namawiam nikogo i nie jestem przeciwna pampersom , bo sama też ich używałam , tyle że krócej . Nie wiem czy tym razem mi się to uda , bo karzde dziecko jest inne , ale napewno spróbuje

Ostatnia edycja:
Do góry