reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Ja dzisiaj mam taką chęć na truskawki, że już nie daję rady. ;( Niesamowite jest jak ktoś powie o czymś do jedzenia, albo zauważe coś w telewizji i nagle mam straszną chęć, aby to zjeść. ;P

to ja dzis w ramach pieczenia zrobiłam ciasto kruche rabarbarowo-truskawkowe (pierwszy raz robiłam cos z rabarbaru :)) - mysle ze efekt byl super, troche kwaskawe ale o to tez chodziło :) w sam raz na wiosne, bo nie jest puszyste i zapychajace tylko takie lekkie :)
a wczoraj na obiad było w koncu sushi - potrzeba mi było takiego konkretnego smaku imbiru marynowanego i sosu sojowego :) Na pare tygodni wystarczy :)

Witam Kochane.Zemną ok tylko korzystam z pięknej pogody no i się za niedługo przeprowadzamy z bloku do malutkiego domku.Wczoraj byliśmy go oglądać i dziś stwierdziliśmy że bierzemy:sorry2:
Będziemy go wynajmować i właściciele go tylko odświeżą tzn obmalują pokoje i możemy się wprowadzać.

Gratuluję i powodzenia, w przeprowadzce. ;)

Mój przyszły mąż jest kucharzem i nie nadąża już za przygotowywaniem mi różnych smakołyków. ;) Ostatnio mam wieczną ochotę na ziemniaczki puree i jajko sadzone, albo kefir, mogłabym jeść to codziennie. ;P

michalina super wiesci :tak:
Maua_She wspolczuje nadwrazliwosci na zapachy,wiem co czujesz bo mam to samo.Niestety przy Victorze mialam tak cala ciaze i teraz pewnie bedzie podobnie :zawstydzona/y:
malutka tak jak juz dziewczyny pisaly sliwki suszone i pieczywo z ziarnami do tego duzo pic,pic powinno pomoc.
lucere jak chcesz w ciescie troche mniej kwasu to jakas godz przed daj pokrojony rabarbar na sitko/durszlak i posyp cukrem,czesc soku wyleci i bedzie lzej kwasne ( to dobry sposob jak sie kupi zbyt kwasny rabarbar)
Baska super z przeprowadzka :tak: a domek ma ogrod?wolnostojacy czy w zabudowie szeregowej?I umowa na duzej czy jak?Jakie ma ogrzewanie? Sorki za 100 pytan do ale ciekawosc mnie zjada :rofl2:
Natuszka fajnie miec kucharza w domu :tak: ja sama po gastronomiku i jeszcze dietetyka robilam ale przez zapachowstret i gotowac mi sie nie chce :no:
Pieknaszyszunia jak ciacho?Robisz kruche ,owoce,pianka z bialek i znow kruche czy jak??

U nas narazie ladnie,mam nadzieje ze tak juz dzis zostanie.W piatek chlopaki robili fundament pod grilowedzarnie a niedziela byla spacerowa :happy:Victor ciagnie nas na basen a ja jeszcze stroju nie mam :baffled: W domu tylko bikini ale nie czuje sie w tym dobrze musze miec jakies takini czy cos...czekam na dziewczyne z watku austryjackiego (teraz jest w pl) ma mi przyslac bo ma ciazowe i w koncu bede tez mogla sie chlupac :tak: A jak u was ze strojami? Kupujecie,macie czy wogole niepotrzebne? A moze dalej dobrze czujecie sie w 2 czesciowym?? U mnie brzuch widoczny,znajoma wlasnie wczoraj powiedziala ,ze fajnie juz widac a sasiad dopytywal kiedy termin...

vici cześć ciasta kładę na spod (okrągłe robię), mniejszą cześć ciasta na 30-40 min wrzucam do zamrażalnika, po tym czasie na to ciasto które juz jest na spodzie, kładę wystudzone owoce, które wcześniej karmelizuje z cukrem a na górę scieram to lekko zamrożone i to jest kruszonka, mniam;-)

reklama
To ja robie podobnie tylko na owoce a pod gorne ciasto daje piane z bialek bo do ciasta tylko zoltka daje :-) Nieraz do gornej czesci dodaje kako :tak: tak mnie mama uczyla hehehhe choc przyznam,ze owoce nie zawsze karmelizuje

Do góry