reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

reklama
Ja dzisiaj mam taką chęć na truskawki, że już nie daję rady. ;( Niesamowite jest jak ktoś powie o czymś do jedzenia, albo zauważe coś w telewizji i nagle mam straszną chęć, aby to zjeść. ;P

to ja dzis w ramach pieczenia zrobiłam ciasto kruche rabarbarowo-truskawkowe (pierwszy raz robiłam cos z rabarbaru :)) - mysle ze efekt byl super, troche kwaskawe ale o to tez chodziło :) w sam raz na wiosne, bo nie jest puszyste i zapychajace tylko takie lekkie :)
a wczoraj na obiad było w koncu sushi - potrzeba mi było takiego konkretnego smaku imbiru marynowanego i sosu sojowego :) Na pare tygodni wystarczy :)

Witam Kochane.Zemną ok tylko korzystam z pięknej pogody no i się za niedługo przeprowadzamy z bloku do malutkiego domku.Wczoraj byliśmy go oglądać i dziś stwierdziliśmy że bierzemy:sorry2:
Będziemy go wynajmować i właściciele go tylko odświeżą tzn obmalują pokoje i możemy się wprowadzać.

Gratuluję i powodzenia, w przeprowadzce. ;)

Mój przyszły mąż jest kucharzem i nie nadąża już za przygotowywaniem mi różnych smakołyków. ;) Ostatnio mam wieczną ochotę na ziemniaczki puree i jajko sadzone, albo kefir, mogłabym jeść to codziennie. ;P

michalina super wiesci :tak:
Maua_She wspolczuje nadwrazliwosci na zapachy,wiem co czujesz bo mam to samo.Niestety przy Victorze mialam tak cala ciaze i teraz pewnie bedzie podobnie :zawstydzona/y:
malutka tak jak juz dziewczyny pisaly sliwki suszone i pieczywo z ziarnami do tego duzo pic,pic powinno pomoc.
lucere jak chcesz w ciescie troche mniej kwasu to jakas godz przed daj pokrojony rabarbar na sitko/durszlak i posyp cukrem,czesc soku wyleci i bedzie lzej kwasne ( to dobry sposob jak sie kupi zbyt kwasny rabarbar)
Baska super z przeprowadzka :tak: a domek ma ogrod?wolnostojacy czy w zabudowie szeregowej?I umowa na duzej czy jak?Jakie ma ogrzewanie? Sorki za 100 pytan do ale ciekawosc mnie zjada :rofl2:
Natuszka fajnie miec kucharza w domu :tak: ja sama po gastronomiku i jeszcze dietetyka robilam ale przez zapachowstret i gotowac mi sie nie chce :no:
Pieknaszyszunia jak ciacho?Robisz kruche ,owoce,pianka z bialek i znow kruche czy jak??

U nas narazie ladnie,mam nadzieje ze tak juz dzis zostanie.W piatek chlopaki robili fundament pod grilowedzarnie a niedziela byla spacerowa :happy:Victor ciagnie nas na basen a ja jeszcze stroju nie mam :baffled: W domu tylko bikini ale nie czuje sie w tym dobrze musze miec jakies takini czy cos...czekam na dziewczyne z watku austryjackiego (teraz jest w pl) ma mi przyslac bo ma ciazowe i w koncu bede tez mogla sie chlupac :tak: A jak u was ze strojami? Kupujecie,macie czy wogole niepotrzebne? A moze dalej dobrze czujecie sie w 2 czesciowym?? U mnie brzuch widoczny,znajoma wlasnie wczoraj powiedziala ,ze fajnie juz widac a sasiad dopytywal kiedy termin...

vici cześć ciasta kładę na spod (okrągłe robię), mniejszą cześć ciasta na 30-40 min wrzucam do zamrażalnika, po tym czasie na to ciasto które juz jest na spodzie, kładę wystudzone owoce, które wcześniej karmelizuje z cukrem a na górę scieram to lekko zamrożone i to jest kruszonka, mniam;-)

reklama
To ja robie podobnie tylko na owoce a pod gorne ciasto daje piane z bialek bo do ciasta tylko zoltka daje :-) Nieraz do gornej czesci dodaje kako :tak: tak mnie mama uczyla hehehhe choc przyznam,ze owoce nie zawsze karmelizuje

Do góry