reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

...::Mamusie grudniowe 2013::.. :)

Aia, powstrzymuje się od wędzonych mięs i ryb. Przed ciążą sushi wciągałam przynajmniej raz w tygodniu, teraz nic, trzymam fason :-) ale tak jak piszesz, choróbsko może sie trafić w nieoczekiwanym momencie. Nie mam zwierząt, ani nawet kontaktu z czyimiś. Ale trzeba się pilnować i w ciąży powtarzać badanie.

reklama
Ale trzeba się pilnować i w ciąży powtarzać badanie.

O, wiedziałam, że miałam jeszcze o czymś ważnym napisać! Oto, oto, bardzo wielu lekarzy to olewa, a to strasznie ważne, żeby powtarzać regularnie badanie, bo ewentualnie przy zarażeniu w II i III trym. ciąży Bąbla w brzusiu można leczyć obecnie odpowiednimi lekami!

minima roznie bywa z tymi ruchami,osoby szczuple podobno szybciej ale chyba na nic reguly nie ma.Ja Victora poczulam koncem16 poczatek 17 tyg a teraz jednak duzo szybciej.
z ta tokso to bardziej koty "wychodzace" bo te siedzace w domu to przewaznie nie grozne :tak: i tu tez robia co trymestr plus na koniec ciazy

minima - moze to byc dzidzia.. aczkolwiek pukanie na tym etapie to troszke dziwne, dzidzia ma od 20 do 30g i watpie by miala sile tak mocno puknac by mama poczula..
ruchy teraz moga byc bardziej plumkajace i przesuwawcze;-) ja juz odczuwam ok godziny po jedzeniu, jeszcze 3 tyg temu myslalam tez ze puka mi dzidzia ale teraz wiem ze to nie bylo to tylko perystaltyka jelit
od paru dni natomiast czuje rybke;-)

ja tez mam kota i mialam koty i od dziecka z kotami i wszystko jest cacy:tak:
dokladnie, najwazniejsze to myc warzywa, nowalijki, wszystko co bylo w ziemi bo tam mogly byc kocie odchody np... i nie umyte dostana sie do organizmu i uwazac wlasnie tak jak poprzedniczki wspomnialy na surowe mieso i ryby:tak: higiena i higiena raz jeszcze:tak:

pozdarwiam i zycze slonecznego dnia!

z ta tokso to bardziej koty "wychodzace" bo te siedzace w domu to przewaznie nie grozne :tak: i tu tez robia co trymestr plus na koniec ciazy

to nawet nie chodzi o koty niewychodzące, ale nie jedzące surowego mięsa, które może być zarażone.
bo tak naprawdę, aby kot był nosicielem to sam musi się skądś zarazić czyli zjeść mięso zarażone np.
:-):-)

Maua_She pewnie masz racje,nie znam se na kotach :-) Wiem,ze niektorzy tak jak psom jak i kotom daja surowe miesa i pewnie z tad cale zamieszanie.Ale w poprzedniej ciezy jak i w tej lekarz pytal czy mam kontak z kotami i zabronil miesa surowego jesc.

U nas znowu slicznie,pranie sie kreci a pozniej za okna sie wezme.Przez te deszcze to brudne jak diabli ale zrobie ratami i beda czyste.Narazie sniadanko i tv :-)

oregano - to ja chyba dzis sie wezme za sushi :) albo ostatecznie jutro, bo juz wszystkie skladniki w domu czekaja na okazje zrobienia :) Kupiłam dziś łososia, upieke go i takie sushi tez dobre :) reszta skladnikow chyba nie zabroniona :)

reklama
Wszystkie dziewczyny mieszkające w Polsce, bo prawa zagranicznego nie znam, ale chciałam was poinformować, iż wskazaniem medycznym do przeprowadzenia cięcia cesarskiego jest również sam strach przed porodem naturalnym. Jest to czynnik psychologiczny i w takiej sytuacji nikt nie ma prawa wam odmówić cięcia, jeśli tak to łamie prawo, więc nie wiem czy jest sens płacić takie pieniądze za coś co się Wam prawnie należy :-)

Do góry