reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Wróciłam do domu :) Wód trochę mało faktycznie, przepływy dobre, wszystko gra i nie ma sensu jeszcze go wyciagać. Mam zrobić dobową zbiórkę moczu!!! Masakra :D

KTG 3 x w tygodniu do porodu, badanie na białko w moczu z tej dobowej zbiórki :D No i pić dużo, pić i jeszcze raz pić :)

Dzięki za kciuki!!! Przydały się :)

December - ale Cię załatwili, ale to dobrze, że mały może jeszcze w brzusiu posiedzieć, tylko te KTG to problem, żeby jeździć..... Chyba, że szpital masz pod nosem... Ja bym musiała męża prosić bo szpital 20 km stąd i jechać bym musiała pociągiem, z dwoma przesiadkami i z Szymkiem jeszcze, a tu w Pruszkowie nikt KTG nie robi na miejscu... A nie chciałabym robić KTG w szpitalu w Pruszkowie, bo raz, że daleko i dojazdu nie ma a na piechotę to z 1,5h, a dwa - w razie czego bym musiała tam rodzić, a jak mam zamiar zapisać Monikę do żłobka w Warszawie (w Pruszkowie nie ma szans), to przydałoby się, żeby miejsce urodzenia miała napisane Warszawa...
December, pij dużo i mam nadzieję, że się wody uzupełnią!!!

December - ale Cię załatwili, ale to dobrze, że mały może jeszcze w brzusiu posiedzieć, tylko te KTG to problem, żeby jeździć..... Chyba, że szpital masz pod nosem... Ja bym musiała męża prosić bo szpital 20 km stąd i jechać bym musiała pociągiem, z dwoma przesiadkami i z Szymkiem jeszcze, a tu w Pruszkowie nikt KTG nie robi na miejscu... A nie chciałabym robić KTG w szpitalu w Pruszkowie, bo raz, że daleko i dojazdu nie ma a na piechotę to z 1,5h, a dwa - w razie czego bym musiała tam rodzić, a jak mam zamiar zapisać Monikę do żłobka w Warszawie (w Pruszkowie nie ma szans), to przydałoby się, żeby miejsce urodzenia miała napisane Warszawa...
December, pij dużo i mam nadzieję, że się wody uzupełnią!!!

To w Pruszkowie takie zasady mają? To są lepsi niż w Żyrardowie. Jak czytam takie rzeczy to tym bardziej się cieszę, że Piaseczno wybrałam. Niby dalej mam jechać, ale jednak zajmą się mną i moim dzieckiem normalnie myślący ludzie.

December - a powiedzieli Ci ile masz tych wód?? a obwód brzuszka maleństwa znasz?
Sorki, ale pytam z ciekawości;-)

ja po usg. Mała wazy 3500 kg, AFi 16, łozysko 1 na 2 stopień.

po 18 wyniki badań i jutro ostatni gin......

December- ja tez mam malutki brzuszek- lekarz dwa razy mierzył małą bo nie mógł uwierzyć,że ona tak duża, a brzuch taki mały. Jakie amsz to AFI?

reklama
AFI 4,5
brzuszek 31,6
reszta w normie. Lekarz z IP powiedział, że ten brzuszek to absolutnie nie jest żaden powód do obaw i że taka uroda młodego. Martwię się trochę :(

Do góry