reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
Ja też już po wizycie.
Wszystko w jak najlepszym porządku. Szyjka ok, wody płodowe także, łożysko wysoko podniesione. A synuś waży 1780g. Mnie same przybyło 1kg, więc też dobrze.

czesc dziewczynki
my też się meldujemy po usg na 30 tydzień i tak...z Jaśkiem wszystko ok, rośnie wielkolud i waży 1780 gr...generalnie wszystkie parametry wychodzą na 32 tydz ciąży...

dziewczyny gratuluję udanych wizyt

my też po wizycie

Maluszek ma 30cm i waży ok. 1500g, ułożony jest główką w dół, pomiary brzuszka i główki wyszły w porządku, wg USG
poza tym wsio OK :)

brawo zaza26 :)

A ja sie właśnie nad tym łożyskiem zadumałam, mam 2 stopień. Lekarz prowadzacy napisał mi w wiadomości, że Wynik wymaga komentarza. Nie wiem co mu tam podpadło. Czytałam online, że to niedobrze, gdy w 30tyg łożysko ma 2 stopień :(

December moja niegdys bliska kolezanka miala w 32 tyg 2 st dojrzalosci i donosila prawie do konca bo urodzila 3 dni tylko przed terminem! Nie martw sie i skonsultuj ponownie z lekarzem!:)

Dziewczyny cofnęlam się prawie do poczatku lutego i nie znalazłam wpisu ani sicil ani asii, a ciekawa byłam ile ich dzieciaczki miały szacowanej wagi wg usg, a ile gdy się urodziły. Pamięta któraś? Czy duże są odchyły??

no właśnie wybieram się do mojego doktorka, ale dopiero 12 kwietnia. Może w międzyczasie zdążę porobić te badania krwi i moczu, coś mi na wszystko ostatnio czasu brakuje (i jeszcze pralka wysadza korki a przy zlewie w kuchni zaczęło koszmarnie śmierdzieć stęchlizną :( )

reklama
Do góry