reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
No ja już po wizycie.
Maleństwo ma się dobrze, jest nadal główką w dół (już 3 wizytę:-)).
Łożysko ma 2st. dojrzałości i przesunęło mi się na tył więc jest super. Pytałam czy 2 stopień to źle ale gin mi powiedział, że takie powinno być w tym okresie ciąży.
Jak poskarżyłam sie ginowi, że młody odkrył gdzie mam żołądek i ciągle mnie uciska to się zaczął śmiać i powiedział, że wkrótce pewnie młody odnajdzie wątrobę.
Wszystko super czyste, zamknięte i ogólnie OK.
Acha Julek waży już 2kg :-):-):-) a ja 1kg mniej niż miesiąc temu :tak:

Ja też zadowolona jestem po wizycie. Mała ważyć, mierzyć będzie na następnej wizycie. Szyjka zamknięta i nawet ciut dluzsza niż ostatnio. Przepływy ok. A i na twardniejacy brzuszek mam lykac trzy razy dziennie aspargin no i dostałam jeszcze receptę na clexane mam nadzieję ze to już naprawdę bedzie ostatnia.
Dziękuję wam wszystkim za kciuki widać ze pomogły:-)
Nie mogę podziękować każdej z osobna bo pisze z fona.

Ja też gratuluję wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków. Ja na badania idę dopiero 16 kwietnia już nie moge się doczekać.

Wizyta u położnej pierwszy raz!!! za Nami

Synuś cycuś mój kochany waga jak z poniedziałku 1758 g jest długi i szczupły i ta stopeczka 6 cm więcej mi nie powiedzieli jedynie że wszystko jest w porządku jak w prawidłowo rozwijającej się ciązy w 31 tygodniu.
Bóle z pod zeber z prawej strony są jednak sprawą infkecji bakteryjnej w moczu więc nerka prawa ma troszkę problemów z tym ale powoli oczyszcza sie i ból robi się mniejszy a dodatkowo powiedizeli że dziecko ma udział w bólu i Mnie dociska.....zażartowali jeszcze "TYLKO 10 TYGODNI"
Wyniki testu krwi : 117 więc jest super niema anemi żelazo w normie
Na następną wizyte mam zalecone krew i mocz sprawdzić i będzie to dopiero w 36 tygodniu.Mój cycuś ułożony główką w dół a moja waga spadła w 2 miesiące z 72,5na 69

Ostatnia edycja:
reklama
Wizyta u położnej pierwszy raz!!! za Nami

Synuś cycuś mój kochany waga jak z poniedziałku 1758 g jest długi i szczupły i ta stopeczka 6 cm więcej mi nie powiedzieli jedynie że wszystko jest w porządku jak w prawidłowo rozwijającej się ciązy w 31 tygodniu.
Bóle z pod zeber z prawej strony są jednak sprawą infkecji bakteryjnej w moczu więc nerka prawa ma troszkę problemów z tym ale powoli oczyszcza sie i ból robi się mniejszy a dodatkowo powiedizeli że dziecko ma udział w bólu i Mnie dociska.....zażartowali jeszcze "TYLKO 10 TYGODNI"
Wyniki testu krwi : 117 więc jest super niema anemi żelazo w normie
Na następną wizyte mam zalecone krew i mocz sprawdzić i będzie to dopiero w 36 tygodniu.Mój cycuś ułożony główką w dół a moja waga spadła w 2 miesiące z 72,5na 69

Nioo to się cieszę że z bobo wszystko w porządku a za Ciebie trzymam mocnooo kciuki aby ta nerka jak najszybciej wyzdrowiała :)))

Do góry