reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Iwon u nas na IP jest usg i chyba robia takie szybkie, chociaz w poprzednim szpitalu nie robili. no ale ta glowke to rekoma mozna wyczuc w sumie przeciez to przy badaniu przy porodzie na pewno by zauwazyli:)

reklama
No tak ja po wizycie usg nie było., ale wyniki dobre, morfologia 13,8, bakterii w moczu brak, szyjka zamknieta twarda, rozwarcia nie ma, oznak porodu brak:no:

Agulex to przecież dobrze, co Ty w 34 TC chcesz rodzić? Daj dziecku jeszcze pobaraszkować w ciepełku :-);-)

No może jeszcze nie chce rodzić, bo torba nadal nie spakowana, ale tak za 2-3 tygodnie to juz mogłabym.

No i niepotrzebnie się martwiłam :)
Monia ułożona główkowo, szyjka długa i zamknięta na 4 spusty, wszystko ok, na te twardnienia brzucha mam brać no-spę a codziennie mam brać magnez.
Dostałam skierowanie na USG w 38 tc :) Także zrobię w Medicover :)
następna wizyta za 3 tygodnie czyli 4 czerwca a USG będę miała 12 czerwca.

u nas prz przyjęciu do porodu robia wszystkie badania. I ktg, i usg i jeżeli brak jakis badań krwi czy też posiewu to tez robią.

reklama
Hejka:-)
ja po wizycie, mała waży 2548gr szyjki nie ma, rozwarcie na 1,5cm wiec małej się nie spieszy
p.gif
ułożona główkowo (a ja się bałam że będzie pośladkowo bo w żebra mnie waliła a okazało się że ona kuperkiem tak pod żebra się chowa:-D) spokojnie do terminu powinnam dotrwac
laugh.gif
po 28 mam calkowicie odstawic fenoterol i jak do 10 nie urodzę zglosic się do lekarza 11 czerwca
wink2.gif

Do góry