reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

super ze wsio okej z maluszkami moj w 35t 4d wazyl 2300g wiec tez zaden kolosek z niego a co do tych przeplywow to nie mam pojecia o co kamman

reklama
Rysica - super, że wszystko oki:-) moja w 33 tyg. ważyła 1900, więc pewnie będą kruszynki ;-) i wtedy AFI miałam 11, więc w tej dolnej granicy, ale ginka powiedziała, że w normie. Następne USG mam w czwartek, mam nadzieje, że wód nie będzie mniej.

Muńka - po prostu będzie nam łatwo urodzić, spokojnie od 33 tc do 28 tc kilogram przybędzie, więc pewnie będą ważyły 3100-3300. Tak ja szacuję ;)

super ze wsio okej z maluszkami moj w 35t 4d wazyl 2300g wiec tez zaden kolosek z niego a co do tych przeplywow to nie mam pojecia o co kamman

Przepływy to jest badanie, na którym bada się czy w tętnicy mózgowej oraz w aorcie u dziecka krew płynie prawidłowo. Czasem jakieś "skręcenie" tętnicy powoduje tzw "nocze" czyli zawirowania w przepływie krwi. Wtedy mogą się zdarzać minimalne spadki na KTG. Ale to się najczęściej dzieje przy nadciśnieniu tętniczym.

ja jestem ciekawa ile mój będzie ważył ah ale juz usg raczej nie będę miała:/ w 32 tygodniu usg pokazywało 3 kg !!:D

Kamila, o rany, 3 kilo w 32 tc ?!?!?! To bardzo dużo chyba? Nie masz cukrzycy ciążowej??

Ja dziś idę do lekarza na kontrolę, ale jedna rzecz m nie niepokoi. Wczoraj wieczorem jak sobie czytałam książkę, na lewym boku, to tak się zaczęła wiercić (jak to ona) że chyba się przekręciła, i coś czuję, że nie leży już główkowo tylko poprzecznie :/ Poproszę ginkę, żeby to sprawdziła... a w sobotę na USG była główkowo, ale wczoraj ewidentnie czułam leżąc na boku, jak się w poprzek ustaliła i dzisiaj mam brzuch "szerszy" i się martwię.......

Rysica bedzie obrze &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Mój synek ważył w 31/32tc 1600g teraz nie mam pojęcie ile wazy bo gin tego nie robi dopiero dowiem się na porodówce ;o

reklama
Lena dzięki za kciuki :) Taką mam nadzieję... Ale ewidentnie inaczej ją czuję:( mam nadzieję, że się wtedy tylko prostowała i że się tylko wokół własnej osi przekręciła, a nie że aż w poprzek...

Do góry