reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

reklama
wróciłam z najdłuższej wizyty w ciąży
mój syn nie chciał współpracować z ktg i najzwyczajniej sobie spał :-) a pani położna potrzebowała trochę jego aktywności,w związku z czym leżałam godzinę!Ale się udało,wszystko ok,tętno prawidłowe.Ja mam regularne skurcze,tak mniej więcej co 18 minut wychodziły.Szyjka króciutka i zmiękczona.Jasiek waży +/- 2300,a ja 59,5kg.Kolejna wizyta za tydzień,jeśli oczywiście wcześnie nie urodzę ;-) Ale ja jakoś jeszcze się nie czuję "porodowo" w tej chwili.A w ogóle to na dzień dobry usłyszałam,że mi się mocno brzuch obniżył przez ten tydzień :szok:
No i dostałam kolejne dwie paki dla przyszłej mamy:tak:
gratki oby jak najdłuzej w dwupaku trzymam &&&&&&&&&&&&

Witajcie
Wczoraj miałam wizytę. Dr spytała czy chcę usg, czy za 3 tyg, ale ja chciałam ją zobaczyć, bo nawet nie wiedziałam ile Nadia teraz waży.
No i w ogóle nie chciała współpracować. Jakoś tak dziwnie się układała, ze nawet ledwo udało się zmierzyć.
Dr spytała czy nie czuję dyskomfortu, bo jest tak dziwnie ułożona, że głowa gdzieś nad jajnikiem, tyłek za kręgosłupem, no i racja, od kilku dni tak mi daje popalić, że łzy lecą same.
I spytałam, czy na pewno to dziewucha, ale własnie nie pokazała się z żadnej strony, więc trzymam się wersji córeczki:)

Termin porodu wg USG 30.05, wg O.M. 31,05(NIE 2.06)
Płód w położeniu podłużnym główkowym, z biometrii średni wiek ciąży 35,6tyg.
FHR 149 na min
Waga płodu 2572gr

Moje ciśnienie 100/80, dr spytała czy nie boli mnie głowa czesto, że taka mała róznica między dolnym a górnym i że jakby co to mam się nie męczyć i brać paracetamol.

Na wynikach morfologii jest trochę strzałek w górę czy w dół, ale to chyba norma w ciąży.
Także wszystko w porządku.

Klusia super,że wszytsko ok:)i zazdroszczę,że ciąża u Ciebie juz tak zaawansowana:)

Ruda, ciesze się,ze z małym wsio ok:) Ja przed ciążą wiecej wazyłam od Ciebie:) zazdroszcze oznak porodu, bo ja juz naprawdemam dosyć i za 2, 5 tygodnia moglabym urodzić.

dziewczyny, byle do udanego zakończenia!
klusiaM, co do wyników, to ja ostatnio też już miałam trochę strzałek w dół i w górę i zmartwiona weszłam do gabinetu, a tu gin do mnie "wyniki bardzo dobre", więc tak, myślę, że Twoje wzrosty i spadki są normalne ;)

Witajcie
Wczoraj miałam wizytę. Dr spytała czy chcę usg, czy za 3 tyg, ale ja chciałam ją zobaczyć, bo nawet nie wiedziałam ile Nadia teraz waży.
No i w ogóle nie chciała współpracować. Jakoś tak dziwnie się układała, ze nawet ledwo udało się zmierzyć.
Dr spytała czy nie czuję dyskomfortu, bo jest tak dziwnie ułożona, że głowa gdzieś nad jajnikiem, tyłek za kręgosłupem, no i racja, od kilku dni tak mi daje popalić, że łzy lecą same.
I spytałam, czy na pewno to dziewucha, ale własnie nie pokazała się z żadnej strony, więc trzymam się wersji córeczki:)

Termin porodu wg USG 30.05, wg O.M. 31,05(NIE 2.06)
Płód w położeniu podłużnym główkowym, z biometrii średni wiek ciąży 35,6tyg.
FHR 149 na min
Waga płodu 2572gr

Moje ciśnienie 100/80, dr spytała czy nie boli mnie głowa czesto, że taka mała róznica między dolnym a górnym i że jakby co to mam się nie męczyć i brać paracetamol.

Na wynikach morfologii jest trochę strzałek w górę czy w dół, ale to chyba norma w ciąży.
Także wszystko w porządku.

Dopiero teraz znalazłam chwilkę więc :
Ja: tętno oki tj 110/70 od początku ciąży +12kg tętno dzidzi 140 więc wporządku niestety nie wiem ile waży mierzy bo gin tego nie mówi nawet nie sprawdza :( no ale BPD90,0mm AC286mm wg usg termin na 10czerwca :) bóle w spojeniu łonowym to tak jak wyczytałam macica przygotowuje się do porodu więc nie ma co się martwić chyba ze podczas bolu bede miala odrazu bole z brzucha badz krzyza wtedy migiem na IP albo do gina a i mam liczyć ruchy od jutra i zapisywać, no i to wsio zadnych badan nie mam do zrobienia morfollogia troche lepiej niz ostatnio nastepna wizuta za dwa tygodnie, a no i najwazniejsze mlody ulozony główkowo :) no i dostałam taki kalenadarzyk z nivea i tam jest opisane jak w danych miesiacach rozwija sie dzidziusz oczywiscie juz po porodzie :) i do tego troszke makulaturki ;D

wróciłam z najdłuższej wizyty w ciąży
mój syn nie chciał współpracować z ktg i najzwyczajniej sobie spał :-) a pani położna potrzebowała trochę jego aktywności,w związku z czym leżałam godzinę!Ale się udało,wszystko ok,tętno prawidłowe.Ja mam regularne skurcze,tak mniej więcej co 18 minut wychodziły.Szyjka króciutka i zmiękczona.Jasiek waży +/- 2300,a ja 59,5kg.Kolejna wizyta za tydzień,jeśli oczywiście wcześnie nie urodzę ;-) Ale ja jakoś jeszcze się nie czuję "porodowo" w tej chwili.A w ogóle to na dzień dobry usłyszałam,że mi się mocno brzuch obniżył przez ten tydzień :szok:
No i dostałam kolejne dwie paki dla przyszłej mamy:tak:

Gratuluję udanych wizyt :-):-D
Ja w poniedziałek ide do gina już nie mogę się doczekać :-D:-D

reklama
Klusia gratki udanej wizyty :*

a tymi strzałkami w dół górę nie martwcie się, ja mam ogólnie anemie od 21tygodnia jak się nie myle i biorę żelazo i wogole ale to nie dużo daje położna mówiła że już do rozwiązania pewnie będe miała anemie i nie ma co sie denerwować.

Do góry