reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Ja też po przedostatniej wizycie musiałam przez 3 tyg. mierzyć, bo miałam lekkie skoki. Jednak wszystko się unormowało i jest ok, czego i Wam życzę :happy:

Gratuluję udanych wizyt.

Wczoraj zapomniałam napisać, że kolejną wizytę mam 22 maja i będzie to moja ostatnia wizyta :szok:. Dostanę wtedy też skierowanie do szpitala na CC. Powoli zaczyna do mnie docierać, że to już tuż tuż......

No to faktycznie jeszcze tylko chwilka, przecież zaraz majówka, a potem to już zleci raz dwa :happy:

....

sorry za post pod postem, zagapiłam się ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
też się dzisiaj ciśnieniem przejęłam - mierzę sobie w domu (u mnie działa syndrom białego fartucha), do tej pory było w normie, a tu nagle niespodzianka - w stanie spoczynku 130/90. Ja ogólnie zawsze mam ciśnienie raczej wyższe niż niższe, ale tyle człowiek się nasłuchał o gestozie, że strach dupę ściska :(

ja w domu mierzę i mam dobre to ciśnienie więc nie wiem o co chodziło, nie puchnę tylko strasznie ale to strasznie źle się czuję, jakbym miała zejść z tego świata hehe, jakby były zaburzenia widzenia i ból w górnej części jamy brzusznej to wtedy natychmiast do szpitala
magnii
130 jeszcze ujdzie, 90 jest ciut za wysokie ale nie jest źle

Magnii jest upał, mnei w pierwszej ciazy w upały czasem skoczyło ciśnienie- dzisiaj tez ma takie 128/78 także jak na mnei to wysokie:)Za to puls miaąłm przez chwilę 106:baffled:

Ja tez wczoraj miałam wizytę, niby wszystko dobrze choć ciśnienie za pierwszym razem zmierzone wyniosło 140/100, mam teraz mierzyć 3 razy dziennie, jak by coś się działo to do szpitala. Mały waży 2300, ktg ok. Pożaliłam się lekarzowi, że chyba coś jest nie tak bo nie mam siły przejść z pokoju do kuchni, wali mi serce i na prawdę nie mam siły zrobić najprostszych rzeczy. Stwierdził, że po prostu jestem w ciąży i się zaśmiał a ja jestem załamana. Ręce i nogi mam cały czas jak z waty jakbym wróciła z katorżniczego treningu na siłce, jak wejdę po schodach do góry to muszę się położyć bo mi ciemno przed oczami. Płakać mi się chce. Od 2 miesięcy nie przytyłam ani grama i położna trochę kręciła nosem.

Właśnie wróciłam od położnej i nie podoba jej się ciśnienie, 140/100 mówła żeby mierzyć jak u ciebie karamija i jeszcze te nogi i ręce spuchnięte, Może to wina pogody (gorąco się zrobiło), też mam takie wskazanie, że jakby co to do szpitala. Idę spakować torbę to może się wtedy jednak nie przyda.:no:

KaramijaBidulo Ty moja- mis erce też wali zwąłszcza rankami po śnaidaniu- muszę 2 godziny spedzić na kanapie. Potem jest super. Ciesz się,ze nie tyjesz:) A ile ams zna plusie?

Co do cisnienia to w upał może skakać zwłaszcza po wysiłku.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
My tez dzisiaj po wizycie. Wszystko super, mlody waży 2580, wiec w normie na szczescie. Termin mam na 4 czerwca znowu, a niej jak ostatnio na 27 maja. Szyjka zamknieta, brzuch wysoko.
Nastepna wizyta 11 maja i wtedy rozmowa z anestezjologiem i ktg no i umowimy sie na termin cesarki.

Gratuluje rowniez udanych wizyt:-)

Dziecko zdrowe przepływy dobre serducho silne .
125/144 na 70/80 młody, Ja 102 /70....
Ułożone prawidłowo głową w dół . Nóżki długie nie podali wagi. WIelkość brzucha odpowiada 35 tyg. i macica też.
NIe wiadoma dlaczego dziecko jest tylko na prawej stronie macicy czy coś mu przeskadza z lewej....na usg brak odpowiedzi jest po prostu pusto...nastepne usg w tym tygodniu.
Duża ilosc wydzieliny białej przyczyna po antybiotyku, to samo z uczuciem wilgoci.
Infekcji w nerce niema. Mocz czysty, krew dobra.
Nie wiadoma Skąd ból ciągły jeśli to nie nerka.....
Antybiotyk niepotrzebnie brałam, bo nie pomagał skoro infekcji nie było.
Lekarz dalej nie wie co tam się dzieje . Z racji tego że usg poprzednie dziecka miało być usg nerek dostane darmowe usg nerek teraz bo z winy lekarza musiałam zapłacić za poprzednie bo żle oznaczył jakie usg mieli mi zrobić i pewnie gdyby wtedy zrobili usg nerek to bym nie brała całej ten chemi przez ponad miesiąc...:-(
Czekam aż zadzwonią co i jak i kiedy następnie wizyta u położnej i ma sprawdzić dokładnie macicę.

Radość bo synuś zdrowy łzy w oczach bo tatuś pierwszy raz widział na żywo jego na usg...strach co się dziej ze Mną skoro boli i boli i co jest nietak że na prawo cały czas siedzi.:-)

http://www.babycenter.de/i/experten/artikel_uebersetzungen/polnisch/schwangerschaft_symptome_nie_ignorieren.pdf

objawy których nie powinno sie lekcewarzyć!!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
karamija, Agulex, ania, Paulina - gratki z wizut dziewczyny:tak:

Ja juz po tescie glukozy:tak: na wyniki kilka dni mam czekac.
No i najwazniejsze polozna znowu porobila pomiary brzusia i wyszlo ze Mijeczka juz 2250 :happy: i polozna stwierdzila ze do drobniutkich to ona nie nalezy:-D i ze porod moze sie przesunac o conajmiej 2tyg do przodu:tak:.
Po za tym tetno malej 152, ulozona ciagle glowkowo, moje cisnienie 120/80 wiec perfect. Tak sie ciesze ze wsio ok:-)

reklama
Do góry