reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Gratulacje z udanych wizyt:-)

My po USG. Wszystko generalnie w normie, ale lekarka powiedziała, że dzidzia jest ogólnie malutka - waży 1900g i brzuszka nie ma za dużego, co trzeba będzie kontrolować. Trochę mnie tym zmartwiła, no ale mam nadzieję, że tak jak powiedziała widocznie taka jej uroda.

reklama
Gratuluję udanych wizyt:-) Ja wczoraj też byłam u gina no i niestety szyjka mi się skraca i jakby tego byyło mało to dostałam jakiegoś zapalenia co podobno w ciąży jest normalne:baffled: później zrobił mi jeszcze KTG no i się zaczęło...dostałąm meeeega skurczy co chwila brzuch twardy jak kamień więc na zapisie same góry i doliny:szok::szok::szok: na co pan doktor "WOW" i przepisał mi Fenoterol, kazał duuużo leżeć i odpoczywać tylko że po tym cholerstwie wszystko mi się trzęsło w środku :baffled: już myślałam że odwiedzę IP. Aaaaa na zapalenie dostałam Clotrimazolum .... :baffled:tak mnie żaba piekła od tego że choćby nie wiem co to więcej sobie tego niezaaplikujer:szok:USG mam dopiero 15 maja i gin powiedział żebym wytrzymala w dwupaku przynajmniej do 20...

Miśki Muńka gratuluję udanych wizyt!

Malinka będzie dobrze, współczuję Fenoterolu, ale już niewiele czasu zostało, wytrzymasz ;-)

Muńka to nasze dzieci ważą tyle samo, tylko że jedno za duże a drugie za małe ;-). Wagą się nie przejmuj bo usg podaje szacunkową wagę, która często jest zupełnie inna. Moi chłopcy urodzili się z inną wagą.

Malinka ojej to uważaj na siebie! W sprawie leku zadzwoń do gina bo taka reakcja chyba nie powinna występować. A przed porodem musisz się wyleczyć :tak:

Malinka trzymaj się, &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&, zadzwoń do lekarza i powiedz o tych objawach po zażyciu, czasami dają coś na złagodzenie negatywnych skutków ubocznych

Ale już macie spore kluski! A Ty się Muńka nie martw, moje dziecko było już oskarżane o posiadanie za krótkich nóg, a na nast. USG okazało się, że to jakaś bzdura. A sam też jest dość lekki, tylko kto powiedział, że każde dziecko musi być pulpetem? :)

ja tez juz po usg, maly moj podobno tez chudziutki a dlugi wazy 2300g tez mi gin powiedzial ze ma maly brzuszek.... ale ogolnie wsio okej, ulozony juz ladnie, mam filmik jak ssie pepowine:-D:-D
Malinka ja tak samo zareagowalam po tym fenoterolu, wiec odlozylam to w cholere i lekarz pow ze dobrze ze odlozylam bo ja myslalam ze dostane zawalu...
wiecei co w sumie to sie nawet ciesze ze nie jest taaaki duzy, bo moj maz i w ogole u niego w rodzinie rodzily sie koloski:szok::szok:takie po 5 kilo, wiec z dwojga zlego jak wszystko jest okej to wole zeby byl mniejszy....

reklama
Muńka to nasze dzieci ważą tyle samo, tylko że jedno za duże a drugie za małe ;-). Wagą się nie przejmuj bo usg podaje szacunkową wagę, która często jest zupełnie inna. Moi chłopcy urodzili się z inną wagą.

wagą się tak nie przejmuję, bardziej tym brzucholkiem, no ale mam nadzieję, że będzie rósł :tak:

ja tez juz po usg, maly moj podobno tez chudziutki a dlugi wazy 2300g tez mi gin powiedzial ze ma maly brzuszek.... ale ogolnie wsio okej, ulozony juz ladnie, mam filmik jak ssie pepowine:-D:-D
Malinka ja tak samo zareagowalam po tym fenoterolu, wiec odlozylam to w cholere i lekarz pow ze dobrze ze odlozylam bo ja myslalam ze dostane zawalu...
wiecei co w sumie to sie nawet ciesze ze nie jest taaaki duzy, bo moj maz i w ogole u niego w rodzinie rodzily sie koloski:szok::szok:takie po 5 kilo, wiec z dwojga zlego jak wszystko jest okej to wole zeby byl mniejszy....

a jaki ma Twój mały wymiar brzuszka?

Do góry