reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

avo moj gin nie ma USG, ja sie pocieszam ze jakby bylo bardzo zle to by mnie wyslal na IP a nie na KTG pojutrze...on twierdzi ze moze mlody spal i dlatego, ja to wogole zdziwiona bylam bo nie slyszalam zeby tetno kompletnie zanikalo , caly czas slyszalam,sama juz nie wiem, chociaz na wydruku widac tak jak on mowi, ale jakby tetno zanikalo to wtedy pokaze sie "dziura" w zapisie ktg czy bedzie sie rysowac kreska w dol do zera i wzrost?bo u mnie byly takie dziury, jakby drukarka nie drukowala . chociaz zapiszczalo pare razy. sama juz nie iwem. nie chce o tym myslec, mam nadzieje ze wie co robi

reklama
magnii gratuluję udanej wizyty

blond trzymam kciuki, żeby tylko na strachu się skończyło, w końcu nasze maleństwa to nie jakieś roboty i nie muszą chodzić jak w zegarku

dziewczyny, gratuluję wizyt!!

blond_20 - mam nadzieję, że wszystko w następnych badaniach będzie dobrze. Też się troszkę dziwie, że z tętnem maluszka 80 puścił Cię do domku. Jak na ostatniej wizycie ginka badała tętno mojej małej i było koło 120-130, to powiedziała, że malutka pewnie sobie śpi, albo jest bardzo spokojna.

120-130 jest jak dziecko spi, jak nie spi, ale spokojnie lezy to 130-150, jak wierzga to 150-170......
Blond, ja tez mam nadzieję,z eTwoja lekrka wie co robi- napewno zna się lepiej ode mnie.

Magnii- gratki wielkie:) to ile masz juz w sumie na plusie?

Witam,
wczorajsza wizyta jak najbardziej pozytywnie.
Zrobione USG i szyjki i małej.
Wymaz na posiew pobrany.
Waga moja -100 g.... hmmm od 20 marca nic mi nie przybyło a nawet ubyło biorąc pod uwage fakt, iz klusia wazyła wtedy 960 a wczoraj 2300. Szyjka idealnie zamknieta (dziwne bo w szpitalu twierdzili ze rozwarcie na pół palca) długość 3,6. Więc też bez zmian od ostatniej wizyty. Cisnienie tylko mi skoczyło - 130/100. Położna kazała kontrolować.

Gin powiedział ze w sumie to za 4 tygodnie swobodnie moge intensywanie zacząć spacerować, sprzątać, seksic sie do woli :)
A jezeli chce w idealnym terminie rodzic to magnez, no-spa i sie oszczędzać :)

Aylin gratuluje udanej wizyty!!!

Avo ja bylam na Ktg w piatek w szpitalu, wtexdy jak malego nie czulam i jak zaczal skakac mi w brzuchu to mial 136 tetno. teraz to ja juz nicnie wiem naprawde. a znowu Rafal to mial za wysokie tetno, zawsze 180-200. kompletne skrajnosci. pogadalam z mama, powiedziala ze skoro lekarz nie wyslal do szpitala to pewnie wie co robi, ale ja to normalnie mam juz serce w gardle i muse sie czyms zajac bo zwariuje naprawde.no i mi sie wydaje ze jednak podczas skurczu moze dziecku tetno spadac ami wyszly 3 skurcze( coprawda na poziomie 40 % tak okolo, no ale moze to jednak mialo jakis wplyw)

Avo oby. bo ja tam slyszalam normalne tetno jak zwykle, a nie jakies zwolnienia i przyspieszenia. bo przeciez to by bylo slychac. tak sobie to teraz tlumacze co by na glowe nie dostac.

reklama
Do góry