reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Dziewczyny gratuluje wizyt!!! i zaciskac prose nogi i nie rodzic wczesniej!!!!

Niezapominajka waga dziecka nie przejmuje sie, wiem latwo sie mowi, ale moj tez w 31 tyg wazyl 1300 wiec tez malo w porownaniu z innymi dziewczynami. ale jest tez kilka ktore maja mniejsze dzieci. ja sie martwilam na poczatku ale juz sie oswoilam ze po prostu bedzie drobny:)

reklama
Ja juz po wizycie, oczywiscie duzo szczegolow nie mam takich jakie dostajecie w PL i raczej samemu trzeba sie domyslac co to albo dopytywac o wszystko zeby wytlumaczyli.

Najwazniejsze: lozysko sie podnioslo ufff.... i jest umiejscowione z tylu czyli nie blokuje wyjscia malej, wody sa clear i jest ich duzo podali wymiry x na x ale teraz nie pamietam dokladnie cos ok 64 x 75?
Aurelka wazy juz 1856g i ma niecale 30cm i co najwazniejsze jest juz ulozona glowkowo :tak:
O szyjce nic nie wiem, ale ogolny komentarz byl, ze wszystko jest NORMAL!!! i tym musze sie zadowolic.

Co do wielkosci dziecka to Wy narzekacie, ze za male i ja ze za duze....., wolalabym takie drobniutkie dzieciatko urodzic zwlaszcza za pierwszym razem.... nio ale zobaczymy moze juz tak duzo nie urosnie przez te 1,5 miesiaca :-D

Klusia moj Rafal na ktg mial 180-200 zawsze. bardzo rzadko do 160 schodzil, a na ktg co jakis czas grala taka melodyjka wlasnie i to oznaczalo ze ponad 200 jest i ze za wysokie. no ale donosilam, a wlasciwie przenosilam, na ktg z porodowki tez mam 180-200 mlodego. a te 140 tetno to u mnie bylo normalne w 8 i 9 miesiacu ciazy. tyle ze dostawalam leki na cisnienie wtedy bo najpierw mialam bardzo niskie a na koniec ciazy wysokie i to tetno wlasnie 140. na lezaco bez zadnego wysilku. ale kazali mi wtedy kupic cisnieniomierz i mierzyc i jak bedzie te 140 mimo tych lekow to do szpitala jechac, no i bylo takie ale do szpitala nie pojechalam ani razu.
ale wydaje mi sie ze masz wpisane te 140 tetno plodu, bo w karte ciazy wpisuje sie raczej cisnienie ciezarnej a tetno plodu. oby.jutro dobrze ze idziesz do endo to sprawdzisz

ja byłam dziś u gina i delikatnie mówiąc to mnie wkur...-stwierdził,że Jasiek za wolno rośnie i ogólnie jest za mały,ja za słabo przybieram na wadze i że mu się to nie podoba.I cholerka sobie myślę,że dziecko 1840 to nie jest jakiś ewenement,a moje 7,5 kg od początku to też w normie,więc o co cho??????Ale,żeby było śmieszniej to szyjka mi się skraca,skurcze są cały czas i do tego brzuchol boli,więc nie mam się co nastawiać,że dotrwam do końca:(

sunshine- ja tez wolalabym drobinke, ale raczej taka srednia bedzie :). Wczoraj 31 t i 4 dni ważyła 1750 g , wiec chyba jeszcze wiecej niż Twoja.

reklama
Do góry