reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Dziewczyny gratuluje wizyt!!! i zaciskac prose nogi i nie rodzic wczesniej!!!!

Niezapominajka waga dziecka nie przejmuje sie, wiem latwo sie mowi, ale moj tez w 31 tyg wazyl 1300 wiec tez malo w porownaniu z innymi dziewczynami. ale jest tez kilka ktore maja mniejsze dzieci. ja sie martwilam na poczatku ale juz sie oswoilam ze po prostu bedzie drobny:)

reklama
Ja juz po wizycie, oczywiscie duzo szczegolow nie mam takich jakie dostajecie w PL i raczej samemu trzeba sie domyslac co to albo dopytywac o wszystko zeby wytlumaczyli.

Najwazniejsze: lozysko sie podnioslo ufff.... i jest umiejscowione z tylu czyli nie blokuje wyjscia malej, wody sa clear i jest ich duzo podali wymiry x na x ale teraz nie pamietam dokladnie cos ok 64 x 75?
Aurelka wazy juz 1856g i ma niecale 30cm i co najwazniejsze jest juz ulozona glowkowo :tak:
O szyjce nic nie wiem, ale ogolny komentarz byl, ze wszystko jest NORMAL!!! i tym musze sie zadowolic.

Co do wielkosci dziecka to Wy narzekacie, ze za male i ja ze za duze....., wolalabym takie drobniutkie dzieciatko urodzic zwlaszcza za pierwszym razem.... nio ale zobaczymy moze juz tak duzo nie urosnie przez te 1,5 miesiaca :-D

Klusia moj Rafal na ktg mial 180-200 zawsze. bardzo rzadko do 160 schodzil, a na ktg co jakis czas grala taka melodyjka wlasnie i to oznaczalo ze ponad 200 jest i ze za wysokie. no ale donosilam, a wlasciwie przenosilam, na ktg z porodowki tez mam 180-200 mlodego. a te 140 tetno to u mnie bylo normalne w 8 i 9 miesiacu ciazy. tyle ze dostawalam leki na cisnienie wtedy bo najpierw mialam bardzo niskie a na koniec ciazy wysokie i to tetno wlasnie 140. na lezaco bez zadnego wysilku. ale kazali mi wtedy kupic cisnieniomierz i mierzyc i jak bedzie te 140 mimo tych lekow to do szpitala jechac, no i bylo takie ale do szpitala nie pojechalam ani razu.
ale wydaje mi sie ze masz wpisane te 140 tetno plodu, bo w karte ciazy wpisuje sie raczej cisnienie ciezarnej a tetno plodu. oby.jutro dobrze ze idziesz do endo to sprawdzisz

ja byłam dziś u gina i delikatnie mówiąc to mnie wkur...-stwierdził,że Jasiek za wolno rośnie i ogólnie jest za mały,ja za słabo przybieram na wadze i że mu się to nie podoba.I cholerka sobie myślę,że dziecko 1840 to nie jest jakiś ewenement,a moje 7,5 kg od początku to też w normie,więc o co cho??????Ale,żeby było śmieszniej to szyjka mi się skraca,skurcze są cały czas i do tego brzuchol boli,więc nie mam się co nastawiać,że dotrwam do końca:(

sunshine- ja tez wolalabym drobinke, ale raczej taka srednia bedzie :). Wczoraj 31 t i 4 dni ważyła 1750 g , wiec chyba jeszcze wiecej niż Twoja.

reklama
Do góry