reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Witaj Ja nie miałam plamień trwała ona około 5 minut bo sobie tam po oglądał. Jedynie mnie brzuch bolał wieczorem że nawet nic nie jadłam bo dziwnie się czułam...A dziś też nic ....nie mam pojęcia od czego biorą sie krwawienia choć ostrzegał że mogę mieć.:-):-)
Widzę że chyba jesteś jedyna z bliskiego rejonu dla Mnie:-)

reklama
Również gratuluję:-) Ja też liczę na synusia. A powiedz nie plamiłaś po cytologii? Bo ja miałam robioną w lipcu ostatni raz i ginka stwierdziła, że na razie nie trzeba robić, ale ja chyba wolę zrobić bo mam nadżerkę. Miałam ją usuwać, a zaszłam w ciążę :szok:, więc muszę to odłożyć na po porodzie. I dlatego chcę zrobić cytologię, aby mieć pewność, że oprócz nadżerki to wszytko gra tylko, że boję się krwawień po tym badaniu. Słyszałam, że często się to zdarza.

Któraś z dziewczyn wcześniej pisała że nadżerka w ciąży często sama się zalecza więc może i u ciebie tak będzie

Hej wróciłam od lekarza.
Od początku ciąży mam +1kg ( a byłam przekonana, że 2 kg ).
Dzisiaj znów wymiotowałam , tym razem po herbacie.. więc śniadania nie zjadłam.
Powiedziałam o tym swojej gin. i troszkę się przeraziła bo powiedziała że na tym etapie ciąży wymioty nie powinny występować a do tego taki mały przyrost mojej wagi a brzuch taki duży urósł już.. i powiedziała że jak jeszcze raz wymioty się powtórzą to położy mnie w szpitalu ;( Bo dziecko jest na pewno bardzo duże a nie ma skąd czerpać tych wszystkich składników skoro ciągle wymiotuje więc zabiera je z mojego organizmu i może sie to źle dla mnie skończyć. yh. poza tym szyjka macicy już jest w normie i zamknięta więc ten problem odpadł. Muszę znów iść do gin. w poniedziałek z wynikami USG i zeby kontrolowac te moje wymioty. Poza tym dostałam skierowanie na glukozę tą do picia ble ale mam ją zrobić dopiero w następnym tygodniu. Slyszalam bicie serduszka mojego malucha a cytologia wyszła dobrze ( II grupa ) .

Hej wróciłam od lekarza.
Od początku ciąży mam +1kg ( a byłam przekonana, że 2 kg ).
Dzisiaj znów wymiotowałam , tym razem po herbacie.. więc śniadania nie zjadłam.
Powiedziałam o tym swojej gin. i troszkę się przeraziła bo powiedziała że na tym etapie ciąży wymioty nie powinny występować a do tego taki mały przyrost mojej wagi a brzuch taki duży urósł już.. i powiedziała że jak jeszcze raz wymioty się powtórzą to położy mnie w szpitalu ;( Bo dziecko jest na pewno bardzo duże a nie ma skąd czerpać tych wszystkich składników skoro ciągle wymiotuje więc zabiera je z mojego organizmu i może sie to źle dla mnie skończyć. yh. poza tym szyjka macicy już jest w normie i zamknięta więc ten problem odpadł. Muszę znów iść do gin. w poniedziałek z wynikami USG i zeby kontrolowac te moje wymioty. Poza tym dostałam skierowanie na glukozę tą do picia ble ale mam ją zrobić dopiero w następnym tygodniu. Slyszalam bicie serduszka mojego malucha a cytologia wyszła dobrze ( II grupa ) .

Zycze odejscia wymiotow w sina dal:tak:

No to ja po polowkowym juz jestem. Plci nie widac. za 3 tyg idziemy na 3d i sie okaze.
Dzidzia wazy 300 gr, dlugosci nieznam tylko dlugosci i obwody poszczegolnych kosci:/
z tych bardziej waznych to obwod glowy 17 cm, obwod brzuszka- 14 cm, i sporo innych wymiarow:/ lozysko na przedniej scianie, stopien dojrzalosci I, , 110 mm wod plodowych( ciekawe o co chodzi),akcja serca 160u/min, ulozenie podluzne główkowe. ogolnie wszystko ok , tylko serduszka za bardzo zbadac nie moglbo nie tak ulozone jak by chcial, ale mowi ze dobrze ze na 3d przyjdziemy to sprawdzi.
-3 tyg tto juz bedzie kopac mocno. mowi ze powinnam juz czuc delikatne ruchy skoro to 2 ciaza, ze za 2 . Termin z OM mam na 2.06 a z USG na 3.06 wiec mowi ze to niewielka roznica( z mlodym mialam tydzien roznicy miedzy jednym a drugim).
jeden minus ze zdjecie mam czegos co nie wiem co to:/takie podluzne paski i jeden zmierzony ktory jak pepowina wyglada, a reszta zdjec zostala wyslana do ginekologa mojego, mam nadzieje ze je dostane...:zawstydzona/y:

reklama
Dziewczyny czy czujecie czasem takie delikatne kłucie w brzuchu i kroczu? Mam tak od jakiegoś czasu a na badaniach wszystko wygląda ok. Szczególnie się to nasila jak mam pełny pęcherz. Może ja tak odczuwam ruchy dziecka bo czasem to też lekkie gilgotanie....

Do góry