alijenka
Mamcia Nataszki :))
nie nie mierzyłam się ale wydaje mi się że to wina tego że przed ciążą schudłam 25 kg, dla mnie nie istniało nic takiego jak chleb, makaron, ryż czy ziemniaki ale teraz staram się tego wszystkiego po troszku jeść i wydaje mi się że to efekt jojo zreszta moja mama i ze mną i z moja siostrą przytyła po 25 kg a mojego taty siostra az 32 a ja mam właśnie geny rodziny ojca także tego się obawiam że ot tak będę tyła
wiesz ogólnie odkąd u gina stanęłam na wagę to przytyłam 10 kg bo wcześniej się ważyłam na innej wadze do której nie mam już dostępu, a co do pieczywa jem tylko 2 kromki dziennie i to kupuję albo z pełnej mąki orkiszowej albo żytniej takie krojone chlebki a tak kromeczki są małe, słodyczy dużo nie jem ale muszę całkowicie odstawić wszystko co ma cukier, fetę, żółty ser (choć jem 2 plasterki i to nie codziennie)Ajenka, nie wiem dlaczego, ale przy dziewczynkach na ogół więcje się tyje....moze wiecej estrogenów i szybsze tycie, a przy chłopcach więcej testosteronu i mniejsze odkąldnie tkanki tłusczowej.
Jednak Ty chyba przytyłas 13 kilo, tak? To dużo.....zacznij mzoe jesc chrupkie piewczywo i nie jedz słodyczy- moze dieta cukrzycowa?
Ostatnio edytowane przez moderatora: