reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Veritaserum ja te ciągnięcia mam dosyć często ale to dlatego że dzidzia jest ułożona bardzo nisko... i lekarz kazał mi się oszczędzać, na usg prawie po wzgórku łonowym mi jeżdził żeby małego zlokalizować... Mnie to przestraszyło a lekarz powiedział że jest ok;-)

reklama
Snoopy12 ja też mam nisko ułożonego dzidziaka i też muszę odpoczywać.
Bardzo lubię pływać, też poćwiczyłabym a nie mogę w tej ciąży.

Edit
odnośnie wizyty u lekarza. U mnie za każdym razem wygląda to tak : najpierw jest ciśnienie,waga, potem samolot - badanie ręczne i spr ph bo kiedyś miałam bakterię i usg. Dzin nigdy mi piersi nie spr. natomiast jak robiłam badania wstępne do pracy to mi zbadali. Cytologię będę miała robioną na najbliższej wizycie 16.01 oraz po 10.01 mam zrobić ponownie morfologię i mocz.

Dodam tylko że byłam u innego dzina nie wiedząc jeszcze że jestem w ciąży i po jego badaniu dwa dni mnie podbrzusze bolało. Sądzę że dlatego maluszek się nisko zagnieździł oczywiście nie pytałam mojego dzina prowadzącego ciąże bo się nie chcę przyznać że poszłam do drugiego lekarza.

Ostatnia edycja:
Cytologia zrobiona waga z 67 na 66 przy wzroście 166cm.
Wiadomośc najważniejsza synuś cycuś będzie:-)

Również gratuluję:-) Ja też liczę na synusia. A powiedz nie plamiłaś po cytologii? Bo ja miałam robioną w lipcu ostatni raz i ginka stwierdziła, że na razie nie trzeba robić, ale ja chyba wolę zrobić bo mam nadżerkę. Miałam ją usuwać, a zaszłam w ciążę :szok:, więc muszę to odłożyć na po porodzie. I dlatego chcę zrobić cytologię, aby mieć pewność, że oprócz nadżerki to wszytko gra tylko, że boję się krwawień po tym badaniu. Słyszałam, że często się to zdarza.

reklama
Mlodak, ja plamiłam po cytologii. Generalnie cały dzień po badania bolał mnie brzuch a wieczorem bytło plamienie :/ Generalnie w ciązy to nic przyjemnego. Do tego jeszcze robili mi posiew z cewki moczowej, by wykluczyc chlamydie, i to badanie było po prostu okropne!!!

Do góry