reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Od razu powiedziała, że to nie to samo co łożysko przodujące (na szczęscie)
ja miałam wizytę 28.12. i usłyszałam dokładnie to samo-też nie umiem powiedzieć nazwy ale że to nie "łożysko przodujące" i że się potem ma podnieść a jak nie to wtedy będziemy się martwić a póki co to jest ok

Wróciłam właśnie z wizyty. Wszystko w porządku, ale niestety wstydzioch nie pokazał, co ma między nóżkami.
Pierwszy raz od początku ciąży miałam badanie na samolocie.
ja też miałam do tej pory tylko jedno badanie na samolocie, w 14 tyg.
usg mam na każdej wizycie a usg piersi miałam raz jeszcze przed ciążą

reklama
Byłam dzisiaj u gina... usg miałam tylko minute nawet dobrze dzidzi nie dał zobaczyć, powiedział że zdrowy dzidziolek i wszystko ok... Ciagle tylko kloł NFZ.... i na rzad narzekał... zajrzal mi do srodka powiedzial ze nic sie nie skraca ze wszystko w pozadku itp.... to dlaczego mnie tak brzuch boli i twardnieje? przeciez ja prawie caly czas leze.... no i opiernicz za kg na plusie solidny dostałam.... teraz wizyta 30 stycznia prawie o 20!! dostałam skierowanie na badania i tego 3 nie umiem rozszyfrowac bo w innych zaznaczyła i cos napisał...

A ile masz na plusie kg?

Witam:) Ja/ a właściwie my ;) jesteśmy jest po 3 wizytach u 2 lekarek. Druga z nich bada mnie gin za każdym razem ale ciśnienia nie bada jakoś, ani wagi nie sprawdza...
Robiłam wszelkie badania po pierwszej wizycie, po trzeciej dostałam skierowanie na morfologię i mocz takie typowe. Może powinna coś więcej?
Miałam usg w 6 tyg i w zeszłym genetyczne: jest juz cały człowiek:-):-):-)
Ale na usg chodzę prywatnie do specjalisty i do kliniki z dobrym sprzętem. A do gin na nfz ale też w tej klinice.

właściwie to już 11kg.... kurcze nie wiem czemu tak tyję... ostatnio prawie nie jem, tylko w święta się objadłam i w sylwestra... normalnie jem mniej niż przed ciążą bo żołądek mi nie trawi... a nie mogę brać leków które brałam wcześniej bo w ciąży nie wolno... nawet głupiego werdinu nie mogę... jadłam kolację 4h temu a jeszcze mi sie nia odbija i jestem pełna...

właściwie to już 11kg.... kurcze nie wiem czemu tak tyję... ostatnio prawie nie jem, tylko w święta się objadłam i w sylwestra... normalnie jem mniej niż przed ciążą bo żołądek mi nie trawi... a nie mogę brać leków które brałam wcześniej bo w ciąży nie wolno... nawet głupiego werdinu nie mogę... jadłam kolację 4h temu a jeszcze mi sie nia odbija i jestem pełna...

To faktycznie bardzo dużo, niech lekarz potem sprawdzi czy nie masz problemów z ciśnieniem albo cukrzycą ciążową

Nie wiem dlaczego, ale niektóre dziewczyny tak po prostu mają. Moja kolezanka na co dzień laska ok50kg, w każdej ciązy tyje ok 30kg :eek: Teraz jest w 3-ciej ciązy (znowu chłopak :sorry:) i będąc w 4miesiącu przytyła ponad 10kg. Po porodzie wraca do swojej wagi w 3miesiące więc się nie przejmuje.
Mam nadzieję że my też tak szybko wrócimy do formy :tak::-) Ja się jednak boję wejsć na wagę. W przyszłym tyg. i tak gin mnie zmusi, wiec po co mam się teraz bezużyteczną wiedzą stresować :-D

Byłam dzisiaj u gina... usg miałam tylko minute nawet dobrze dzidzi nie dał zobaczyć, powiedział że zdrowy dzidziolek i wszystko ok... Ciagle tylko kloł NFZ.... i na rzad narzekał... zajrzal mi do srodka powiedzial ze nic sie nie skraca ze wszystko w pozadku itp.... to dlaczego mnie tak brzuch boli i twardnieje? przeciez ja prawie caly czas leze.... no i opiernicz za kg na plusie solidny dostałam.... teraz wizyta 30 stycznia prawie o 20!! dostałam skierowanie na badania i tego 3 nie umiem rozszyfrowac bo w innych zaznaczyła i cos napisał...
nie martw się jak lekarz powiedział że jest z dzidzią ok to znaczy że tak jest, a wyczytałam gdzieś że w tych tygodniach ciąży może pobolewać brzuch i twardnieć macica.
Ja też już jakies 11 kg mam do przodu także nie jesteś sama :-)

reklama
hej dziewczyny :)

Dawno mnie nie było - zatem donoszę o wczorajszej wizycie u gina - ze mną i dzidzią wszystko ok :) Odstawiłam już folik i zaczynam działać z witaminami. Przytyłam kolejne 1,5 kg więc mam już prawie 3,5 do przodu :confused2: Dopadła mnie też jakaś dziwaczna alergia - drapie mnie czasem w gardle i leci z nocha :confused2: Nie jest to typowy katar, jednak zaczyna mi ta przypadłość dokuczać, bo ciągle muszę mieć w pogotowiu zestaw chusteczek.

Aaa, wg usg dzidzioł starszy i termin na 22 a nie na 26 czerwca, ale zostaję oczywiście przy wersji z OM. USG połówkowe już za 5 tygodni :)

Do góry