reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

December - lej na głupie komentarze! Kg są po to by je zbijać i na pewno po ciąży uda ci się ich pozbyć.

Właśnie wróciłam z wizyty i jest bardzo dobrze:-) Łożysko dojrzałe, szyjka się bardzo ładnie skraca ( bardzo mnie to ucieszyło bo za bardzo nie czuję żadnego dyskomfortu i myslałam, że nic się tam w środku nie posuwa). Mała waży już 3200 gramów i ułożona prawidłowo. Wyniki badań też dobre, a na paciorkowca dostałam anybiotyk więc może się uda go pozbyć jeszcze przed porodem.

We wtorek mam pierwsze KTG. No to teraz tylko trzymać kciuki, żeby rozwiązanie było szybciej niż planowane:-)

reklama
Dziś na wejście moja gin skomentowała: Ale brzuch Ci urósł... Byłam z T i oboje spojrzeliśmy na siebie...
W sumie to może trochę od ostatniej wizyty, ale bez przesady. I dodała: "4 kg jak nic. Jesteśmy umówione na cesarkę tak?" No to dobiła mnie.
Ale wydaje mi się, że dlatego, że dziś przyszłam w takiej tunice co podkreśla bardzo brzuch.
Po badaniu okazało się, ze mała nie jest aż taka duża;)

Po zejściu z fotela pokazała zakrwawioną rękawiczkę, ale od razu dodała, ze nie mam się czym przejmować, to od szyjki.

T.P. wg O.M. 2.06
T.P. wg USG 3.06
Wiek ciąży wg O.M. 39tyg
Wiek ciąży wg USG 38,4tyg
Także niewiele się różnią te terminy.

Płód pojedynczy w położeniu główkowym podłużnym.
Łożysko- ściana tylna i dno II st dojrzałości.
Waga płodu 3309(cięzko było zmierzyć, zważyć, bo głowa jest bardzo bardzo nisko)
FHR 142 na min.

Dno macicy na wysokości 39 tyg.

Skończyła mi się karta ciąży.
Tętno jak zwykle 90/60...
Ostatni wpis to 65,5kg, czyli +10,3.
Także wszystko super :-)

Ostatnia edycja:
Super, że wizyty udane:tak:

december absolutnie sie nie przejmuj glupimi komentarzami, jakiś burak czy co?! Ja bym na pewno coś mu odpowiedziała:wściekła/y: znam siebie:zawstydzona/y: za przeproszeniem gow...Go obchodzi kto ile przytył czy jak wygląda

reklama
Zobacz załącznik 468063 skanuj.jpgbrzuch.jpg
Ja tylko zbieram, a jeszcze nie korzystałam:)
Może przyjdzie ten czas latem;)
Wszystkie metody polecane przez znajome

Do góry