reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie czerwcowe u lekarza:)

Ja też jak mi lekarz mówi, że wszystko jest ok, to się nie zagłębiam. Po co mam się denerwować:)
Mi w środę termin z USG wyszedł na 6 czerwca, a z miesiączki mam na 18.

reklama
Munka to ja mam rzeczywiscie podobnie do ciebie:)
mam 164 i waga 50kg przed ciaza, OM 27.08, czyli teraz powinien byc 38 tydzien w trakcie, termin na 3 czerwca. za to z usg mi wychodzi 35t1d i nasze wymiary z dzis:

BPD 86,7
HC 312
AC 314
FL 68,9

waga 2800
lozysko 3 stopien wg Gran

powiedzial ze jeszcze nie czas na porod, ale moze trzeba bedzie wywolac ze wzgledu na lozysko :crazy:
ja tam wole zeby maly byl maly, bo latwiej urodzic. wymiarami sie nie przejmuje ale wkurza mnie ze mi mowi ze to 35 skonczonych tygodni jak z om 37 wychodzi i do tego to lozysko juz dojrzale

Munka to ja mam rzeczywiscie podobnie do ciebie:)
mam 164 i waga 50kg przed ciaza, OM 27.08, czyli teraz powinien byc 38 tydzien w trakcie, termin na 3 czerwca. za to z usg mi wychodzi 35t1d i nasze wymiary z dzis:

BPD 86,7
HC 312
AC 314
FL 68,9

waga 2800
lozysko 3 stopien wg Gran

powiedzial ze jeszcze nie czas na porod, ale moze trzeba bedzie wywolac ze wzgledu na lozysko :crazy:
ja tam wole zeby maly byl maly, bo latwiej urodzic. wymiarami sie nie przejmuje ale wkurza mnie ze mi mowi ze to 35 skonczonych tygodni jak z om 37 wychodzi i do tego to lozysko juz dojrzale

Wymiary mojej Małej z wczorajszego USG:

BPD - 88
HC - 321
AC - 300
FL - 66

waga 2400. Tak jak pisałam wcześniej, nie mam określonego stopnia dojrzałości łożyska, ale ginka powiedziała, że jest ok, ale właśnie jeśli za 2 tygodnie stwierdzi, że córcia za mało przybrała to pewnie będzie indukcja.

Łeeeee odebrałam wyniki wszystkich posiewów - cewka ok, pochwa ok, 3 otwór - paciorkowiec :/ Ma któraś tego dziada??!W czwartek mam wizyte wiec ciekawe czy juz teraz dostane leczenie czy dopiero antybiotyk przy porodzie :zawstydzona/y:

ja mam, ale w pochwie. Wiedziałam o tym już przed zajściem w ciążę, bo mi ginka brała posiew jak wiedziała, że chcę zajść w ciążę i teraz powtórzyła badanie.Nadal tam jest, jednak leczenia żadnego nie dostałam, bo podobno nie ma ono sensu, bo w każdej chwili może znów się pojawić, więc najbezpieczniej jest podać antybiotyk podczas porodu i chyba nie później niż na 4 godziny przed urodzeniem.

Moje dziewczę też raczej drobne, bo w środę lekarz ocenił je na 2300 g :tak: i termin wg usg wyszedł na 29 czerwca!
Nie mam niestety tych dokładnych danych, bo akurat się papier skończył i ginek nie mógł wydrukować. Ale ja też się cieszę, że nie będzie za dużo do przeciskania przy porodzie ;-)

Wyniki na paciorkowca będę miała w poniedziałek.

Moje dziewczę też raczej drobne, bo w środę lekarz ocenił je na 2300 g :tak: i termin wg usg wyszedł na 29 czerwca!
Nie mam niestety tych dokładnych danych, bo akurat się papier skończył i ginek nie mógł wydrukować. Ale ja też się cieszę, że nie będzie za dużo do przeciskania przy porodzie ;-)

Wyniki na paciorkowca będę miała w poniedziałek.

witaj w gronie dzidziusiów kruszynek ;-)

Moj tez w 35t3dc wazyl podobno 23000 a ja sie martwilam ze maly:-) ale chyba juz musial sporo urosnac bo tak mnie juz boli jak sie rusza... wiec ciekawa jestem ile moze teraz miec.... ale co jak co to i ja wole zeby byl troszke mniejszy:cool2:

reklama
Witam.
Ja tez opisze swoja wizyte piatkowa. Maly wazy 2860, z dzidziusiem wszystko wporzatku. Ja natomiast mam jakas infekcje w pipce i przepisala mi zuravit i jakis antybiotyk. mam brac przez 2 tyg a potem znowu wizyta....Paciorkowca brak. Dzidzius sie nie obrucil i pozostaje nadal w tej pozycji w ktorej byl:-( Kurcze tak bardzo zalezy mi na naturalnym porodzie, boje sie cc ze niewiem... Gin powiedziala ze jak sie nie obruci do 31.05 to zrobi mi cc 11.06 z tym ze ustalimy godzine. Maly ma jeszcze troche miejsca wiec moze sie zlituje nad mamusia i sie obruci, chociaz szczerze mowiac watpie w to bo on prawie wcale sie nie rusza. Szyjka ma 5cm.!!! czy to mozliwe ze nie skraca sie z powodu ulozenia malca?Mam skurcze przepowiadajace ktore nie sa bolesne chociaz wczoraj wieczorem troche bolalo...moze z przemeczenia bo sie troche nachodzilam wczoraj i moze dlatego bolalo.

Do góry