reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

jezyk Trzymaj sie dzielnie. Nozki zlacz i lez :) U Ciebie faktycznie już jest dosc blisko... DObrze, ze to juz 37 tydzien bedzie :)
Duuuuzo zdrowka Ci zycze :)

reklama
Ja tydzień temu też miałam 2/3 i myślę że to normalne bo nic nie mówili ci WIELCY specjaliści z kliniki , po prostu łożysko ,,dojrzało,, i spokojnie wytrwa do terminu , nie martw się :tak:

Yawla, dokładnie nie wiem jak jest tym łożyskiem. Czasami jak jest już stare (o tym mówi stopień dojrzałości) to przyspieszają poród, ale gdybyś tak miała lekarz na ppewno zwróciłby na to uwagę.
Jezyk, Kochana kuruj siebie i chłpoaków jak najszybciej, a potem możesz rodzić:-)

też w 30 tyg mialam lozysko w II fazie dojrzalosci:) jutro wizyta u ginka i zobaczymy co powie:) jestem ciekawa czy zrobi usg???? Chcialabym:)
A wlasnie dziewczyny, kiedy sie robi ostatnie usg ciazy??? W ktorym tyg? Ja juz jestem w 34:)

Zalezy od lekarza.... Ja mialam robione USG w 10tc potem w 20tc i teraz kolejne dopiero w 36tc :zawstydzona/y: Lekarz mi powiedzial ze bede miala tylko trzy USG zrobione, ale wiem ze niektorzy lekarze robia inaczej.... Tak ze jest USG w 10,20,30 tc oraz czwarte przed samym porodem

No mam nadzieje, ze to lozysko dobrze odzywia mi syncia, bo przeciez taka funkcje ma spelniac. Ginka w sumie nic nie powiedziala wiec nie ma powodu do paniki.

Monika z tym ostatnim usg to nie wiem 36? 38 tydzien? A jak lekarze ciekawscy to i pewnie przed samym porodem zrobia.

Najchetniej robilabym usg przy kazdej wizycie:)))) Uwielbiam patrzec na maluszka:)
Ostatnio mielismy 3D i okazalo sie ze jest mega papuśny:) ma takie policzki napchane ze szok:) chomiczek mój malutki:)
Poprosze jutro gina zeby tam do niego zajrzal:)

MonikaWroclaw84 jak tylko masz taka mozliwosc to zagladaj jak najczesciej ;-) kusilo mnie aby isc prywatnie na USG najlepiej 3D bo tam mam pewnosc ze zrobia, ale jako ze za tydzien mam w przychodni USG to juz zrezygnuje... Niebawem maluszek bedzie z nami i bede mogla na niego patrzec i parzec :-D

reklama
Dziewczyny mam pytanie: czy którejś z Was wyszła obecność paciorkowca z tych wymazów z pochwy i odbytu? Bo mi niestety tak. Jutro idę po jakiś antybiotyk i przez tydzień bede się leczyła. Czy taki paciorkowiec jest groźny dla dzidzi? I czy wystarczy podanie antybiotyku żeby go zlikwidowac?
A tak wogóle musze się pochwalić że zostałam wczoraj ciocią, mojemu bratu urodziła się wczoraj w 38tc śliczniutka, zdrowa córeczka :)
Teraz na nas pora :)

Do góry