reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

nimfii nie strasz mnie. ;/ Dawno nie bylam badana, ze wzgl. na te moje skurcze. Jutro idę i mam nadzieje, ze czegos sie w koncu dowiem ;/

reklama
nimfii a co to jest rozciąganie w pozycji klęczącej? Też bym sobie coś poćwiczyła przed porodem, bo się zależałam :-(

A mi się przydarzyło coś okropnego. Mała uwzięła mi się dzisiaj na drugie, nie obolałe żebro i tylko leżąc prosto na plecach nie czuję tego potwornego ucisku. Ale tak nie da rady za dlugo leżeć bo można się udusić, a leżenie na bokach to ból nie z tej ziemi. Czemu ten mój beznadziejnie mały brzuch nie może urosnąć by zrobić miejsce dla mojej " kruszynki". Mam nadzieje że mnie chociaż plecy nie rozbolą od tego drugiego żebra. Spokojnie mogłabym teraz parkować na miejscach dla niepełnosprawnych, bo moja niesprawność osiągnęła apogeum, w wieku 24 lat:eek:

Wydaje mi się, że macica może rozciągnąć się w różne kierunki. Ja czuję czasem uderzenia w żebro, ale najczęściej czuje jakąś piętę na plecach:-):-):-). Intruz jak wyciągnie nogę to mam wrażenie jakby mnie swoim ciałkiem oplatał od przodu do tył. Na boku to nie ma mowy żebym leżała, tak mocno wtedy wali, że aż boli.
antar a brzuszka nie masz wcale małego :no::no::no:. Może twoja macica po prostu urosła do góry, a moja w bok:-):-):-)

mnie z kolei moja ninia zafundowała tej nocy serię czkawkowych podskoków uderzając o pęcherz - jak tu zasnąć? - po czym ok 5 nad ranem obudził mnie taki promieniujący ból krzyża i miednicy. Dziś nie jestem w stanie wstać z łóżka bo mam wrażenie pękającego kręgosłupa, więc leżę cały dzień. Brzuszek non stop twardy, boli też dół brzucha - a wczoraj mogłam "góry przenosić" :-( zaczęło mnie też męczyć drętwieie mostka i kołatanie serca, brzuszek juz tam nie sięga więc to nie maleństwo, wiecie co to może być:confused:

Ostatnia edycja:
habcia nie chce straszyc... nie znam sie na tym wiec nie wiem jak silne musza byc bóle zeby sie szyjka skracala, no a faktycznie najlepiej jest zapytac swojego lekarza podczas badania :tak: kazda z nas inaczej to odczuwa, a u mnie mimo iz mam te bóle kłute w dole brzucha to szyjka ledwo co zaczela mieknac, ale nie rozwiera sie ;-) wiec nie ma sie co stresowac

ardzesh te cwiczenia to mam na mysli takie jak uczyli na SR ... w pozycji kleczacej np robie "koci grzbiet" wypychajac plecy do góry, lub też powoli staram sie zblizyc twarz jak najblizej ziemi wykonujac takie jakby pompki :-) Staram sie zmieniac pozycje raz wypychajac kregoslup do gory a raz na dół i poruszac tez na boki... A w pozycji kleczacej jest mi najwygodniej to robic :tak:W razie czego tutaj sa tez inne cwiczenia
www.maluchy.pl :: gimnastyka w czasie ciąży

U mnie dzidzia lezala sobie przewaznie na lweym boku kopiac w zebra tuz pod sercem - teraz ma mniej miejsca wiec w ostatnich dniach nie czulam kopniakow w brzuszek, czesciej w bok i po kregoslupie:sorry2: No a dzis znow sie odwrocilo i czuje jak przyciska stópki do brzuszka :-D takie to fajne :-D

nimfii 3 tyg temu na badaniu lekarz mowil, ze szyjka jest wiotka, ale jeszcze nie rozwarta. Strasznie ciekawa jestem co jutro mi powie ginka.

Z tym podtrzymywaniem brzucha tez tak mam i takie bóle jak pisze -j- jakby mi miednice i pachwiny rozrywało i nie ma reguły czy siedze leze czy chodzę. Szyjka mięciutka, rozwarcie większe, czop odchodzi a ja Nie mogę jeszcze rodzić bo jakiś wirus nas zaatakował i skąd ja wezmę siły na parcie:confused::confused:

reklama
Dziewczyny, ktory stopien dojrzalosci lozyska macie? Ja tydzien temu mialam juz III..czy to znaczy, ze moja dzidzia nie otrzymuje juz tego co powinna?

Do góry