reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Hej dziewczyny u mnie też zerowe libido albo nawet mniej jak się da. eż tego nie wiążę z tabletkami, niedawno skończyłam azalię i nie biorę więcej, myślę nad jakimś zabezpieczeniem innym, ale mój M nie bardzo chce tzn mówi że po co, że gumki będziemy używać. Ja jeszcze mam obawy co do jakiejś antykoncepcji hormonalnej przez to że byłam niepłodna i żeby zajść w ciążę to musiałam się leczyć i teraz nie wiem jakie będą konsekwencje antykoncepcji bo chciałabym jeszcze mieć drugie dzieciątko za jakiś czas. Mój gin niestety nie bardzo ze mną chciał rozmawiać miał chyba zły dzień i na szybko troche na "odczep sie" dał mi te azalie.
monika mnie też boli przy stosunku nawet bardzo i musimy baaaaaardzo powoli żeby się rozluźniło tam wszystko i mi się wydaje że to właśnie w głowie no bo po czym jak gumek nie używamy i normalnie nie boli. Lekarza nie pytałam bo nie byłam jeszce odkąd zaczęliśmy i boli.

reklama
mnie bolało na samym początku, teraz jest lepiej niż przed ciążą.
i wkurzam się, że nie mamy kiedy ten-ten, bo jak już mamy czas to młoda nie śpi ;/
teraz no mamy czas to...gumki się skończyły ;/

mikimauro Ty to się znasz na wszystkim :-)

A mają Wasze dzidzie czujnik?? My się śmiejemy że Oliwia nie chce rodzeństwa bo jak ona śpi i my się czasem zabierzemy do ten-ten to ta zaraz oczy w pię złotych i zaczyna jęczeć i marudzić hehe normalnie przyzwoitka ;-):-):-)

Niesamowite!!! U mnie tez zero libido!!!! Ale mnie to denerwuje!!! Czytalam ze to wynik karmienia piersią- spadają hormony odpowiedzialne za chcice!!! To dla mnie problem bo M uwielbia sex i wlasciwie chcialby codziennie. Ja przed porodem i troche po tez tak mialam i nie bylo problemu ale teraz kombinuje jak by tu uniknąć zblizenia!!!! Chyba kloda sie ze mnie zrobila:-( a wczesniej bylo wrecz przeciwnie!!! mialam ochote o kazdej porze dnia i nocy!!!! moja mama mówila ze tez tak miala i dopiero po jakimś czasie jej libido wrocilo!!! A w dodatku boli mnie przy "wchodzeniu" wiec nie dosc ze mi sie nie chce to jeszcze boli:(((( Naprawde nie sądzilam ze kiedyś do tego dojdzie, ale teraz czesto kocham sie z M tylko dla niego:(((((((((((((
Libido wróć!!!!!!!!!!!!!!!!!!

monika to mam dokładnie kropka w kropke tak jak Ty sytuację. Na szczęście M nic nie mówi chyba jakoś zrozumiałi się dostosował, chociaż czasem w żartach coś powie na temat ilości zbliżeń np. że już nie pamięta o co w tym chodzi, ale tak serio to jest ok i nie nalega i stara się być delikatny. Z tym bólem to się zastanawiałam dlaczego jest bo przecież nie rodziłam naturalnie tylko CC, a wstydzę się zapytać mojego ginka.

postrzalka dlaczego wstydzisz sie zapytac gina???Wdg.mnie bol przy stosunku 4 miesiace o porodzie to nie jest normalna rzecz Jesli masz jakas infekcje to tylko lekarz moze ci pomoc bo sama raczej sie z tym nie uporasz i nie masz sie czego wstydzic dla niego to zadna nowosc;-)

reklama
No ja wlasnie sie gina spytalam te bóle i powiedzial ze nie ma zadnych medycznych powodow zeby bolalo!!!!! I sugerowal ze problem mam w glowie!!!!!!!!!!! A to nieprawda, bo ja sex uwielbiam i nic sobie nie wymyslam!!!! No i co tu zrobic???? Nawet lubrykant nie pomaga (mamy durexa-czerwonego) boli i kropka a tez rodzilam przez cc!!!!!!

Do góry