reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

Wlasnie nie wiem co z tym okresem. Juz 9 tyg po porodzie i nic, co prawda karmie piersia ale czytalam ze to nie zawsze opóźnia...W kazdym razie katujemy sie gumeczkami bo czlowiek nie zna dnia ani godziny...a nie chcialabym znow z brzuszkiem chodzic:) Jak to u Was wyglada??? Po jakim czasie pojawila sie pierwsza @ od porodu?

reklama
Wczoraj dostalam pierwszy po porodzie okres Jest bardzo obfity a do tego dosc bolesny:hmm:Biore tabletki noriday ale pielegniarka uprzedzila mnie ze moge krwawic, zreszta kolezanka, ktora brala te tabletki tez miala okres
0017795676.gif

u mnie jeszcze nie było @ ale mi nie tęskno za nim :) karmie piersią więc niech nie przychodzi za szybko :)

Ja miałam dwa jednodniowe plamienia ale okresu nie było, a gumeczek nie stosujemy bo stosujemy wstrzemięźliwośc:) Jeszcze zbyt boli:-(

reklama
przy karmieniu piersią pierwsza miesiączka może się pojawić nawet po roku, tak mi mówiła ginekolog.
Wow:szok: no to się naczekamy. U mnie też nic a nic...a chciałabym mieć już miesiączkę. Gdy tylko wróci mi okres wracam do mierzenia temperatury, mimo, że mam wkładkę to chcę wiedziec co i jak w moim cyklu. Przez 7 miesięcy przed porodem robiłam samoobserwację(temperatura i sluz) ale po porodzie nie ufam naturalnym metodom. Jeżeli wszystko się ustabilizuje to być może po pewnym czasie wyjmę wkładkę i będę bazować tylko na metodach naturalnych. Wiem, że można skutecznie odkładać poczęcie przez wiele lat stosując te metodę.
Ale dopóki nie mam regularnego okresu jestem dumną posiadaczką wkładki:-)

Do góry