reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mama u lekarza

a ja moje drogie musze djetke odstawić na następny tydzień, wczoraj dostałam okres [ pierwszy po porodzie], leci ze mnie jak z kranu, juz tym jestem osłabiona a co dopiero taka dieta.nic czekamy, ale się nastawiłam.Musze Wam powiedzieć ze klikam na mamach z Irlandi i tam tez dziewczyny miały jakąś super diete, bardzo sobie chwaliły, więc czytam wstecz pare stronic a tu ta sama dieta , nastawiłam się , tylko czekam az mi przejdzie @....

reklama
Pomocy!!! Wyglądam jak potwór! Obudziłam się i na ustach mam kilka oblesnych opryszczek obok siebie, na linię całej dolnej wargi:angry: Wciąży mogłam stosowac zovirax ale w bardzo ograniczonej ilości, teraz chciałabym te plasterki compeed, bo to syfiasto wygląda i szczypie, ale nie wiem czy przy karmieniu piersią można cokolwiek.
Czy mogłam zarazic Zosię wcześniej? Słyszałam że jakiś noworodek umarł bo matka go pocałowała i przeniosła wirusa opryszczki i to całkiem niedawno:no:Teraz coś grozi Zosi z mojej strony?
Ja mam co chwila opryszczke,zwlaszcza jak sie pylenie zaczyna bo jestem alergikiem i wtedy cale usta mam ostrupiale a moje dzieci nigdy nie mialy tego swinstwa.Zovirax stosuje zawsze,jak tylko poczuje swedzenie to wtedy nie wywala tak mocno.Dodatkowo biore rutinoscorbin +dawke uderzeniowa vit C mimo,ze jest w rutinoscorbinie i te bable zasychaja szybko.Mysle,ze skoro Zosia na piersi to jest w jakims stopniu chroniona.

antar bepanthen jest od opryszczki lub vratizolin. Ja też mam w kąciku ust od czasu porodu i moje dziecko żyje. To chyba od osłabienia organizmu i barku witamin.:tak: Przy opryszczce łyka sie również witaminy z grupy B, ale karmiąc nie wiem czy można.

miki ciekawa jestem właśnie tej diety...:tak:
... ale narazie nie mogę zaryzykować...:no:
A jak ty się po tygodniu stosowania czułaś?:sorry:

miki ciekawa jestem właśnie tej diety...:tak:
... ale narazie nie mogę zaryzykować...:no:
A jak ty się po tygodniu stosowania czułaś?:sorry:

no jeszcze nie stosowałam bo niedysponowana jestem , miałam zacząć dzisiaj juz produkty kupiłam , ale wczoraj przypętała sie @ :wściekła/y: i dupa czeka jak sobie pójdzie,:zawstydzona/y:
na jedno to dobrze że juz mam okres bo jak się skończy to do gina pędzę po wkładke, bo Was tu suwaczkami zawale hihi....
a i mężol w gościnnym już drugi miesiąc śpi:-p;-), bo go do sypialni nie wpuszcze zanim wkładki nie załoze, a już mi troche tęskno do niego;-)

Ja już drugi okres po CC mam . Przez 2 dni była masakra , a najgorsze że kolejny przyjdzie pewnie na chrzciny Maciusia ( nie wiem na pewno bo jak do tej pory nigdy nie miałam regularnych )

asus ja tez juz po drugim krwawieniu :confused2:

dwa tygodnie temu pierwszy co trwal ponad tydzien i lalo sie jak z kranu, a teraz kolejne krwawienie. Nie wiem czy to tez miesiaczka :crazy: bo tak szybko? trwala 3-4 dni i nawet nie bardzo obfita... W obydwu przypadkach niemal bezbolesna :sorry:

reklama
u mnie już rok od ostatniej miesiączki przed ciążą.

Wczoraj myslałam że mimo karmienia piersią dostałam pierwsza po porodzie,ale okazało się że to tylko jakies plamienia były
.Dzisiaj rano jeszcze troche plamiłam a teraz już nic :confused: Miał ktos tak? Chyba na drugi tydzien do gina wyskocze

Do góry